התוכנית היומית-13.9

../images/Emo44.gifהתוכנית היומית-13.9../images/Emo44.gif

(האמת שראיתי ויכלתי לפתוח דיון בנושא ישר אחרי התוכנית, אבל קיוויתי שיהיו אחרים שיותר יהיו שותפים, ואולי אפילו יכתבו בעצמם דיון- האמת שקצת חבל לי שאתם לא ממש מעורבים, לא פותחים דיונים, מקווה שזה ישתנה בקרוב...). בכל מקרה, הפעם בתוכנית ד"ר פיל הראה תופעה חדשה של העתקות במבחנים באמצעות אמצעים דיגטליים כמו צילום שאלות בפלאפון, אס אמ אסים וכו', וכן התמכרות של בן לפוקר דרך האינטרנט ובקשת ההורים לעזרה בעניין. האם העתקתם אי פעם במבחנים/עבודות
האם מבחינתכם זאת עבירה חמורה או מעשה שטות של ילדים

brum

New member
יש מישהו שלא העתיק במבחן ???

במיוחד בארץ נוטים להלחיץ כל כך את התלמידים, יש הרגשה של בית חרושת לציונים כך שלא פלא שמעתיקים ומלבד חרשנים אמיתייים אני לא מכירה נער או נערה שלא העתיקו אף פעם, זה מרגיז וזה לא נכון אבל זו מערכת החינוך שנותנת מבחני בגרות יום אחרי יום במקצועות קריטיים בלי זמן מספיק להתכונן מי שמעתיק בתיכון/קולג'/אוניברסיטה לא בהכרח אומר שזה מה שיקרה בעתיק ד"ר פיל בעצמו נראה לי שהוא אחד שגם העתיק אבל הוא לא יודה בזה בגלל מעמדו בתוכנית. לדעתי צריך רק להלחץ כשהילד כל מה שהוא עושה זה רק להעתיק או לרמות בכל מבחן

מודה שזה קיים גם בארץ..

ולא פעם העתקתי.. בפעמים יחידות ואף בבגרות בגלל הקושי של אותן בחינות שלא לדבר על העדר זמן לימוד בגלל קיצוצים כך או אחרת... ובאמת יצא שהעתקתי אוליי גג 4 פעמים בכל חיי וזה לא אומר שאעשה זאת גם בהמשך.. המצב בו הייתי נתונה בהחלט דרש את זה... אין מה לעשות.. אך כמו כן אני יכולה לומר שלדרגה אותה הציגו בד"ר פיל לא נראה לי שהגיעו בארץ... (למרות שהעברת תשובות של מבחנים הייו עושים מידי פעם.. כי אותה מורה הייתה עושה את אותתם מבחנים בימים אחרים...)

Y. Welis

New member
באמריקה זו אכן מגיפה

הוא ציין 50 אחוזים בתיכונים, ובתוכנית אחרת ('60 דקות') דובר על 25 אחוזים מהסטודנטים במכללות, והסלולאריים רק מחמירים את המצב (שיקנו משבש קליטה לכל כיתה). הסיבה שהועלתה שם היתה שהלחץ שמופעל על התלמידים מצד ההורים גדול מדי לעיתים, כמו גם תנאי הכניסה למקומות יוקרתיים. אבל יש מקום להעריך שגם לקלות היחסית כיום להעתיק יש בזה חלק. ד"ר פיל אגב לא הספיק לסגור את הויכוח עם אמו של המעתיק, וחבל. היא נשמעה צדקנית מדי ולא הבינה שהיא גרמה לתחרות בין התאומים (שלרוב אינם בתחרות הדדית כמו אחים אחרים), וצריך היה להעמיד אותה במקומה, וכן לשאול את האבא לאן הוא נעלם.

אצלנו למשל בתיכון הקליטה על הפנים..

לא יודעת מה עשו בבניין אבל הקליטה ממש על הפנים...

למעלה