שרשור הפרק השבועי

../images/Emo44.gifשרשור הפרק השבועי../images/Emo44.gif

וסתם שאלה לדיון- נראה לכם הוגן מה שקרה למג וסם? שכעסו עליהם כי הוא רק רצה ללוות אותה הביתה? ונקודה שניה לדיון- אתם חושבים שזה יפה מצד בת' לא לרצות את ג'ייג'יי בערב הזה שלה?

M a r y J a n e

New member
טוב אז...

כשראיתי את השוטר יוצא ומתחיל לתחקר אותם ואיך שסם מפחד, זה עשה לי ממש רע, כל העניין עם הגזענות בארצות הברית בשנות השישים גורם לי ממש לבחילה. אני חושבת שזה בכלל לא הוגן, וזה מגעיל שזה היחס שמקבל אזרח אמריקאי בגלל צבע עורו. אבל למרות כל זה, אני חושבת שטוב שהם הראו את הגזענות שהיתה, כי אחרת זו היתה צביעות, כאילו להראות שהכל היה טוב ולא להראות את המציאות כהוויתה (למרות שלפי דעתי גזענות, ולא רק כלפי השחורים בארה"ב זה דבר נוראי).

פרק נחמט.../images/Emo13.gif../images/Emo68.gif../images/Emo105.gif

אהבתי את הפרק. אוווווווווו!! פטי ממש ממש ממש פגרה.
אם אני הייתי מג, נשבעת לכם שהייתי רוצחת אותה.
אני פשוט חטפתי איזה שבץ כשהיא צעקה למג, ואז ג'ימי נכנס. זה פשוט הפדיחה הכי איומה שאני יכולה לדמיין... ואז היא עוד הפסידה לילד המעפן ההוא בתחרות איות, אחרי שהיא שיגעה את כולם עליה עם כל התויות האלו שלה...
וג'ק היה מצחיק בכל הארוחה!!
וג'יג'י גם כשהוא אמר לוויל "בוא, נלך להביא את הרובה בשביל לירות בדייט של מג."
ועכשיו- הדיון. א. אני חושבת שהסדרה הזו עושה עבודה מצוינת בהעברת הזגענות שהייתה באותה תקופה. כמו שאורלי אמרה- אין טעם לזייף את המציאות. הייתה שם (ולדעתי עדיין יש והמון) גזענות, וגזענות איומה. כל מי שיכחיש, משקר. רציתי להיכנס בשוטר.
וסם היה כזה... כזה חמודי!
שהוא ידע מה הסיכונים והוא בכל זאת ליווה אותה. כל הנושא הזה, של גזענות הוא לא נתפס בעיניי. איך מישהו יכול להגיע לרעיון האדיוטי שרק בגלל צבע עור/ מוצא של מישהו, הוא נחות מהשאר. או שהוא פושע. מי הפך אותם לאלוהים? סך הכל, הם הגיעו ליבשת חדשה עם טכנולגיה מתקדמת וחיסלו בשיטתיות את תרבות האינדיאנים והפכו את האפרו אמריקאים לעבדים. אז,אם הם מנצחים בקרב, שהיה להם יתרון מראש בו- מה הופך אותם לנעלים יותר? אם כבר, כל האחרים נעלים יותר, מכיוון שהם סבלו את הטימטום הזה במשך מאות שנים. פשוט התנהגות מגעילה.
|בוווז!| אגב- עד כמה שאנחנו מתכחשים, גם בארצינו יש גזענות. כלפי כל הערבים הישראלים. אז נכון, הנסיבות שונות מאוד- אבל זה לא משנה את העובדה שזו אכן גזענות. אני רואה חברים וידידים קרובים אומרים בערך בנשימה אחת כמה גזענות היא דבר נוראי, ומצד שני "מה? לא רוצה לאכול שם. זה שורץ ערבים".
יש לי הרגשה שעוד מעט ישראל תעבור את תקופת "שנות השישים". סתם נקודה למחשבה שלא קשורה במיוחד. ובקשר לבת'... זה פשוט לא יפה לעשות כזה דבר.
אני מבינה את כל נקודת המבט הפמיניסטית והנאורה וזה טוב ונחמד, אבל תראו- חבר שלה למד לרקוד בשבילה, ומת ללכת איתה. והיא? אומרת לו שהיא לא רוצה שאנשים ידעו שהיא חברה שלו. בלהההההה... זה מסובך. אני אוהבת ומבינה את בת'. ואוהבת ומבינה את ג'יג'י. אבל הפעם... פשוט יש לי הרגשה שבת' לא הייתה בסדר. ובקשר לדייט של מג- בחור מסכן. היא מכה אותו שוב, ושוב ושוב.
ומדברת בלי הפסקה... הדייט הראשון שלי בטח יהיה בדיוק אותו דבר. רק שאני לא אהיה בלונדה יפה ורזה שיוצאת עם אליל נוער.
מג פאקצה.
טוב, מקווה שהיה לכם כוח להגיע עד לכאן.
לילה טוב!

אחח, איזה פרק.. ../images/Emo101.gif

פרק יפה
. הכי אהבתי את החלק שמג התחילה ללמד את ג'ייג'יי לרקוד, כל כך חמוד מצידה ^-^! ממ, לדעתי זה ממש לא הוגן. בכלל, כל העניין הזה של הגזענות דיי מסריח. אבל ככה היה
, ואם לא היו מציגים את זה הסדרה הייתה פחות.. אממ... *נו, מה המילה?!* ריאליסטית. וזה לא יפה מצד בת' 'לשחרר' את ג'ייג'יי ביום הזה. הוא מאוד רצה לבוא וראו את זה על הפנים שלו. פוף, ועוד אחרי זה הוא התבודד *למרות שכמעט תמיד הוא מתבודד
*.

עוד כמה דברים...../images/Emo68.gif../images/Emo105.gif

השיר של בוב דילן כ"כ התאים לאותו רגע...
בוב דילן רולז!
רוקסאן חמודה. אבל בכל זאת. אני לא חושבת שהייתי באה לאח של חברה שלי ומתחילה להטיף לו ככה. עם כל הכבוד- אין לה זכות לעשות את זה. היא יכולה ללכת למג או הלן או חבר משפחה אחר.
שאלה לדיון- מה אתם (בעיקר אתן) חושבות על מה שפאטי עשתה למג?

אמממממ...

מתי היא הטיפה לג'ייג'יי/וויל? אם התכוונת שהיא הטיפה לפאטי, אז אמנם זה לא ממש היה במקום, והיה עדיף שהיא תגיד למג שתדבר איתה, אבל נראה לי שהיא נחשבת לחלק מהמשפחה... היא אוכלת איתם בד"כ ארוחות ערב, אז אני מניחה שהיא בקשר טוב עם פאטי, והיא נתנה לה מין הטפה+עצה. (אלא אם כן דיברת על משהו אחר, ואז תרענני את זכרוני, בבקשה?)
אוי אם אני הייתי במקומה... זה היה כזה מפדח!! (מניחה שאת מדברת על הקטע שג'ימי בא והיא צרחה למג שרוקסן אומרת שהיא תלך עם איזו חזיה).. אני הייתי צועקת עליה כשהייתי חוזרת מהדייט, בהנחה והוא הלך טוב... אבל כל שאר הפדיחות [שהיא כמעט לא דיברה, שהיא גרמה לו לדמם..) בוב דילן אכן רולז
!

התלבלבתי...../images/Emo9.gif../images/Emo68.gif../images/Emo105.gif

הכוונה היא לאחות. והנחת נכון- בשני המקרים.
ובקשר לרוקסאן- בכל זאת... אני כמעט גרה בבית של חברה טובה שלי, אבל אני לא אלך אל האח שלה ואתחיל להטיף לו. (לא משנה אם יש לי או אין לי פואנטה.) אני חושבת שרוקסאן הייתה צריכה להגיד למג או ג'יג'י.
לוידעת. ובקשר לדייט- לא דיברה? הבחורה לא סתמה מהרגע שהוא הגיע, אפילו יותר מבדרך כלל. היא דיברה יותר ממני!
וזה אומר מממממששש המון.
ואני אישית הייתי רוצחת את פאטי לפני המון המון זמן.
היא הצילה את עצמה מהיסקלות סופית כשהיא שאלה משהו על חוסר הטעם שבדת, ושזה אולי לא נכון. זה היה קטע אדיר.

ראיתי כבר את הפרק הזה...

וואי איך שאני שונאת את בת'... נכון בקטע הזה שהיא אמרה לג'ייג'יי שהיא רוצה ללכת לבד אז הוא התעצבן והלך איך היא בכתה זה משגע אותי... אני שונאת שהיא עושה את זה! והקטע של מג וסם... קודם כל מג מסכנה חבל על הזמן... איזה דייט גרועעעע אני כבר הייתי מתאבדת וסם היה באמת חמוד איך הוא הציע ללוות אותה... אבל ממש לא אהבתי כשהשוטר בא ודיבר אל סם כאילו הוא עשה משהו אפשר לחשוב אפילו ללוות בחורה הביתה זה פשע?! איזה עולם דפוק... ורוקסן פסדר אבל היא מעצבנת אותי שהיא חושבת שהיא מזה מבינה בבנים... פטי גמכן בשביל איזה אחד היא מפסידה בתחרות איות יהיה טוב... פרק נחמד

M a r y J a n e

New member
בת'- המעצבנת של הפרק

אני לא מבינה מה הבעיה שלה שקוראים לה "החברה של ג'יי ג'יי" אוקי אז היא יישות עצמאית, אבל אז מה?! זה לא דבר רע, זה דבר טוב! הוא למד לרקוד בשבילה! הוא מוכן לקחת גם את החברה המעצבנת שלה, הוא עושה בשבילה כל כך הרבה... ופטי היא כל כך מצחיקה, שהיא הלכה והקשיבה לעצה של רוקסן, אני היייתי בטוחה שבסוף הפרק הילד הזה בכלל לא ירצה אותה (אני חושבת שצער גידול בנות היה מקרה כזה).

מסכימה...../images/Emo6.gif../images/Emo68.gif../images/Emo105.gif

בקשר לבת'. מה רע בדיוק בזה שיש לך חבר? אני "ישות עצמאית" לחלוטין והייתי מוותרת על ה"תואר הנחשק" בכל רגע.
ובקשר לפאטי- הוא בסוף לא ירצה אותה.{-[

M a r y J a n e

New member
באמת?!

וואו, לא ידעתי שהוא לא ירצה אותה ולגבי זה נאמר: "עוד מקרה של ניצול נשים נכנס לסטטיסטיקה..." <----- לכל מי שרואה ארץ נהדרת.... אל תדאגי דניה, את תמצאי את ה
+
שלך

JimmyBoy

New member
שאלה והמלצה

קודם השאלה - הפרק שמג פוגשת את לוק (כשהוא שם לה תקליט של דילן בתוך העטיפה של התקליט שהיא קונה) קרה כבר? ראיתי רק חלק מהפרק ההוא, וקצת פספסתי בכלל את ההיכרות בין מג ללוק, ואני חייב לראות אותו סוף סוף... אני חולה על זוגות של ניגודים (לי בעצמי היא חברות שהיו קצת ניגודים שלי) - רייצ'ל ורוס, זאנדר וקורדיליה (ב"באפי")... בקשר לקטע עם מג וסם - היה באמת חזק. אם תשימו לב, המסר האמיתי הוא כמה החוסר צדק חברתי לא היה בסדר - מג וסם מקבלים יחס שונה מהשוטר וזה מראה בעצם כמה הם שונים מבחינת יחס של החוק, אבל בעצם הם מתנהגים אותו דבר - לשניהם ההורים אמרו בדיוק אותו דבר _בקטע שעוברים בין שני האבות והילדים שבעצם משלימים מה שאומרים במשפחה האחרת). כך שבעצם המסר היה שהיחס לא צודק כי בעצם שני הצדדים אותו הדבר (או לפחות אומרים אותו הדבר D-:). ואתם צודקים - איך ש-Times are Changing נכנס בעיתוי מושלם - זה חלק מהקסם של הסדרה. להוציא אותך פשוט עצוב שזה נגמר, ופשוט להרגיש איך נגעו לך בלב. סדרה פשוט אדירה. והשילוב עם המוזיקה של הזמן - תמיד מסיים בשיר טוב. פשוט בנוי בשלמות. ולהמלצה - The Essential Bob Dylan. המיטב של הזמר האדיר הזה. כולל השיר ששמו אתמול, אבל בלי Sarah, שהוא שיר ממש רומנטי שלו ולא נמצא שם. בכל מקרה , כדאי לבדוק. הדיסק די יקר, עולה בערך 120 שקלים ברוב החנויות שראיתי, אז כדאי קודם לבדוק אם להורים יש אותו (זה מה שאני עשיתי).

לגבי השאלה שלך ../images/Emo26.gif

הפרק עדיין לא שודר, ומעכשיו כל יום חמישי [בשביל אלה ששומרים שבת] אני אשים את התקציר, וברגע שזה יהיה, זה יהיה כתוב... ואתה צודק, השירים של בוב דילן פשוט כ"כ יפים וחודרים.. הבעיה בהם שהם קצת ארוכים.. 5-6 דקות כל שיר... אבל הם אכן יפים

JimmyBoy

New member
הם לא כאלה ארוכים

יש כמה, אבל Times Are A Changin' בסך הכל קצת יותר מ-3 דקות... חוץ מזה מה רע בשירים ארוכים (חוץ מאלה שנטחנים יותר מדי זמן)? את דילן התחלתי לשמוע לא מזמן, ואני כבר מחפש איפה לקנות מפוחית, לנסות ללמד את עצמי.

אממ

לא רק באורך...מבחינת הבתים/פזמון..הפזמון יכול להיות באורך של שורה, והבית יכול להיות די ארוך... אבל בוב דילן אכן אמן מעולה

Miss BLa BLa

New member
מממש לא....

לא נראה לי הוגן שכעסו על סם ומג הם לא עשו שומדבר רע אם כבר צריך לכעוס על השוטר הזה שניגש אליהם רק כי סם שחור!...אני דווקא אם הייתי במקום ההורים שלהם הייתי גאה בהם שהם רואים מעבר לצבע אחד של השני...

Miss BLa BLa

New member
אה ועוד משהו...

אם אחות שלי הייתה מתנהגת כמו פאטי כבר היא הייתה מוצאת צפרדע מתחת לכרית שלה אין לה טיפת טאקט!!....

sandi8

New member
מתי?

סתם שאלה.. מתי ישדרו בערוץ 3 את העונה השנייה?

למעלה