The Death Of Emmett Till

Chocoholic

New member
../images/Emo44.gif The Death Of Emmett Till

הרצח המזעזע שהתרחש במיסיסיפי היום (יותר נכון אתמול) לפני 50 שנים, של נער שחור בשם Emmett Till ע"י שני לבנים, חזר לכותרות לא מזמן ומאז מסרב להישכח. המקרה נפתח מחדש לאור דרישה לחקירה חוזרת, מציאת ראיות חדשות ועניין גובר בקרב הציבור. שני הגברים אשר התעללו ורצחו את הנער זוכו ע"י חבר המושבעים, שהיה מורכב מלבנים בלבד. 'The Death Of Emmett Till' הוא אחד השירים הראשונים שדילן כתב, בשלב שבו נטש בהדרגה את שירי הפולק והבלוז ועבר לכתוב שירים מקוריים. כמו רוב הציבור, הוא נחשף לסיפור ע"י התקשורת. תשומת לב רבה כמו זו שניתנה למקרה הזה, הייתה נדירה בימים ההם, במיוחד למקרים של גזענות ואלימות כלפי מיעוטים. השיר מעולם לא הופיע על גבי הוצאה רשמית של דילן; הוא הוקלט עבור האלבום השני 'The Freewheelin' Bob Dylan' אך לא נכלל לבסוף. הוא קיים בבוטלג של הופעה שהוקלטה במונטריאול ביולי 62'. במאי 62' דילן השתתף בתוכנית רדיו בשם 'Broadside' בתחנת הרדיו WBAI בעיר ניו יורק, ביחד עם Gil Turner, Pete Seeger ו Sis Cuninngham, כולם שמות מוכרים בעולם הפולק. בתוכנית בוצעו שמונה שירים, מתוכם שלושה שבוב שר: - 'Ballad Of Donald White' - 'The Death Of Emmett Till' - 'Blowin' In The Wind' אותה תחנת רדיו החלה לאחרונה בפרויקט שימור הארכיון, ואפשרה לתוכנית הטלויזיה 'Democracy Now' להשתמש בו במסגרת סיקורם על מקרה הרצח. השיר משום מה נקרא על ידם 'The Ballad Of Emmett Till'. כאן הקליפ שהוכן ע"י התוכנית, וברקע השיר. המילים.

אחת הסיבות שבגללן

דילן לא מוציא שירים מסוימים היא שהוא שמר עליהם בדרך כזו שכשההיסטוריה תחזור על עצמה יהיה לו מה לשלוף מן המגירה ועובדה שהאירוע הזה חזר לכותרות, אבל האמת היא שהשיר הזה כמו שודאי שמת לב מזכיר שיר אחר שלו בשם The Lonesome Death of Hattie Carroll שכידוע יצא ב-The Times They Are A-Changin. אני לא יודע מה איתכם, אבל אני באופן אישי מתגעגע לימים ההם שהשירים של דילן היו עמוקים יותר. לא שאני חלילה לא נהנה להקשיב לו כיום, אבל אני חושב שתסכימו איתי שהמוסיקה תופסת מקום יותר מאי-פעם. יש כאלה שאומרים שלהקשיב למוסיקת פולק בה אמן כזה או אחר מלווה את עצמו לבד על גיטרה זה מונוטוני, אבל אני באופן אישי מאוד נהנה מזה. זו הסיבה שהצלחתי להתחבר ליצירות של וודי גאטרי. לגבי Broadside, אני מזמין אותכם לקרוא את מה שכתבתי על נושא זה בשרת העיוור.

Chocoholic

New member
השיר הזה באמת לא רחוק

מ 'The Lonesone Death Of Hattie Carroll', והמלודיה "הושאלה" משיר עממי ישן, יכול להיות שזה 'House Of The Rising Sun' אבל אני לא בטוח. בכל מקרה, הסיפור חזר לכותרות אך דילן עדיין לא חזר לבצע אותו בהופעות... Clinton Heylin מביא ציטוט (?) של דילן, בביוגרפיה שלו, מ 1964 כדבריו: "I used to write songs, like I'd say, 'Yeah, what's bad, pick out something bad, like segregation, OK, here we go,' and I'd pick one of the thousand million little points I can pick and explode it, some of them which I didn't know about. I wrote a song about Emmett Till, which in all honesty was a bullshit song....I realize now that my reasons and motives behind it were phony. I didn't have to write it." (p. 98) אם הציטוט הזה באמת נכון, הוא מנפץ כמה מיתוסים לא קטנים... לדעתי הוא החל להשתמש בשם "Blind Boy Grunt" לאחר שהוחתם על חוזה עם קולומביה, אך עדיין הופיע פה ושם בהקלטות שלא נערכו ע"י החברה, צעד שסיכן את החוזה שלו; אם היה מזדהה בשם Bob Dylan בהקלטות אחרות (כמו באלבום הבכורה של קרוליין הסטר, שם ניגן במפוחית), הוא יכל להסתבך עם החוק...

למעלה