בעד\
נגד

mor000

New member
../images/Emo45.gifבעד\../images/Emo31.gifנגד

מחיאות כפיים בבקשה [= הפתיחה הרשמית של השרשור הקבוע והחדש בפורום מעריב לנוער- בעד ונגד!!! מדי שבוע [אנחנו מקווים] נציג דילמה חברתית או פוליטית או כל דבר שיעניין אותנו ואתם תצטרכו להגיד לנו אם אתם בעד או נגד וכמובן לנמק את תשובתך ותגובתכם [= והנושא הראשון שעלה לראשי בעקבות הבילויים של כולכם בסוף השבוע-
בעד\נגד הגשת ומכירת משקאות חריפים ומוצרי טבק למינהם לילדים ונערים מתחת לגיל 18? אתם יכולים להתייחס גם לעניין שאין באמת אכיפה לחוק [= [תשאלו את ירדן, היא יודעת P= ] וואי אני מרגישה כאילו הכתבתי שאלה בהסטוריה 0=!!!

yaelhr

New member
ממש ממש נגד.

אני לחלוטין נגד הקיוסקים למינהם שמוכרים אלכוהול וסיגריות לילדים. הם מזלזלים בחוק, ולוקחים על עצמם אחריות שילדים ישתכרו ויגיעו לבית חולים בגלל שהם מכרו להם אלכוהול. אמנם אני לא יכולה להגיד שאני נגד שתיית אלכוהול בקרב הנוער, כי זו תהיה צביעות (מי שותה? אני? מה פתאום.), אבל אני חושבת שעצם העובדה שאסור למכור אלכוהול לבני נוער, עוד איכשהו שומרת את התופעה במסגרת מסויימת, ובגבולות מסויימים. אם כל שבוע היינו יכולים לקפוץ לסופר הקרוב ולקנות ווקדה זולה וסיגריות, אז מן הסתם זה היה הרבה יותר נגיש ונוח, וכנראה גם יותר נפוץ. וחוץ מזה, זה יוציא את כל הכיף מלהפוך להיות בן 18.

amit678

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

לגבי שתיית אלכוהול בקרב בני הנוער באופן כללי זה לא רלוונטי כרגע אם אני בעד או נגד (כן גם אני משתייכת לקבוצת בני הנוער ותבינו מזה מה שתבינו...), אם אני אגיד עכשיו שאני חושבת שזה חייב להיפסק ושכל מי שלא הגיע ל18 צריך לשתות מיץ פטל ותירוש בשישי בערב אז זה יהיה פשוט סתם. אבל יש הבדל בין זה שבני נוער שותים וזה המצב לבין לעודד אותם לזה, ומבחינתי זה שבני הנוער יכולים להשיג משקאות חריפים ומוצרי טבק בקיוסק שמתחת לבית זה גורם למצב הזה וזה לא בסדר. החוק נועד כדי שיאכפו אותו ולא כדי שיצפצפו עליו ואם המוכרים בקיוסקים עוברים על החוק ומוכרים את זה לכל דורש אז זה הרבה יותר נגיש, מה שגורם לכך שבני הנוער ישתו משקאות אלכוהוליים לעיתים יותר קרובות וגם זה מרגיש הרבה יותר מותר כי אם האנשים שמוכרים בקיוסקים, שחלקם הגדול כבר עברו את גיל 18 מוכרים לי אלכוהול וסיגריות בלי בעיה אז כנראה שזה מסוג החוקים האלה שאף אחד לא זוכר ולא נורא לעבור עליו... אני יכולה להבין אנשים שינמקו שבני הנוער ממילא משיגים את הדברים האלו ושאם לא ימכרו את זה להם ישירות אז הם יביאו כסף למבוגר שנמצא באותו רגע בקיוסק ויבקשו ממנו שיקנה להם אבל זה לא אומר שמעצם הידיעה שבמילא הם יצליחו להקל עליהם. אני כבר חושבת שהרבה בני נוער יוותרו על השתייה והעישון באופן קבוע אם הם יצטרכו להתאמץ כדי להשיג את המוצרים הנ"ל... לדעתי צריך לאכוף את החוק נגד מכירת המשקאות החריפים ומוצרי הטבק באופן חמור יותר, אז נכון, זה לא יגרום שבני הנוער יפסיקו לשתות אבל זה ימזער את התופעה ויציג אותה באור שלילי יותר, אם הם ישיגו את האלכוהול בדרכים חלופיות זה ירגיש יותר עבירה על החוק מאשר אם הם פשוט מקבלים את זה...

SofyTofy

New member
הלו הלו ../images/Emo3.gif

זה לא נכון, אנחנו בי"ב, מה שאומר שלחלק מאיתנו כבר יש 18, לכן הם אלה שקונים את האלכוהול. עוד לא יצא שמכרו לי סתם ככה.

mor000

New member
זה לא משנה את העובדה

שנוער מתחת לגיל 18 עדיין מצליח להשיג אלכוהול בדרכים כאלו ואחרות...

flora non

New member
בתכל'ס אני נגד-../images/Emo31.gif ../images/Emo72.gif ../images/Emo31.gif

אמנם אי אפשר יהיה למנוע לגמרי מבני נוער לשתות אלכוהול ולעשן, אבל חוקים מסויימים צריכים להישאר. זה לפחות יתן לנו סוג של גבולות וירחיק קצת מהעניין. בכל מקרה רובנו ניחשף לאלכוהול ולעישון גם אחרי גיל 18, אז אולי כדאי שנשמור קצת על הריאות עוד כמה שנים, לא יזיק, נכון? ;) צריך לזכור שעצם המצאת החוקים נועדה לשמור עליינו, אז אין סיבה להתבאס. מי שרוצה סיגריות ואלכוהול תמיד יוכל למצוא דרך מסתורית להשיגם...

למעלה