המנורה עומדת כמו...........

• פותח הנושא Gmai
  • פורסם בתאריך

Gmai

New member
../images/Emo45.gifהמנורה עומדת כמו........... ../images/Emo13.gif

יש לי בבית בית מנורה שנמצא על הקיר (לא על התקרה), אך הבעיה היא שבית המנורה עומד ב 90 מעלות לקיר, ולכן לאחר שמרכיבים עליו נורה, גם היא כמובן עומדת ב 90 מעלות לקיר, שזה בסדר - אבל כאשר אני מחפש כיסוי שיתלבש על הנורה (ליופי), אני מוצא כאלה שנצמדים לקיר משתי צידי המנורה (עם פתח עליון) - אבל הם לא "עמוקים" מידי. מכיוון שהמנורה ב 90 מעלות לקיר, אני צריך כיסוי הרבה יותר "עמוק", שיוכל להקיף את המנורה, ולהצמד לקיר משתי צידיה. היכן אני משיג כזה כיסוי ? או לחילופין : לדעתי הפתרון הטוב ביותר פשוט לשנות את בית המנורה כך שיהיה מקביל לקיר (כשארכיב את המנורה, ראשה יהיה לכיוון התיקרה) - כיצד עושים זאת מבלי למות ?
תודה רבה !!

doram44

New member
הכי זול והכי פשוט.

1. יש בנחלת-בניימיו בחור שעושה אהילים שמצמידים עצמם לנורה בחישוק ברזל ומתאימים בדיוק לסיפור הזה .... שמו אבי שבי... והוא יושב באמצע המדרחוב... האהילים נראים כמו כובע של תלמידי המכללות או כמו מין מצחיה עם צומדני מתכת... ואפשר לכוון איך שרוצים . עוצמת ההארה מוגבלת כי האהילים האלה הם אהילי נייר ולימינציה. אבל אפשר לפי אותו עיקרון לבנות אהיל ממתכת מחוררת ואז אפשר יהיה אולי להעלות עוצמה... 2. אפשר להתקין בבית המנורה הזה נורה ששמה "כיפת כסף"(silver cup) או "כיפת זהב"(gold cup) ואז היא תאיר לכיוון הקיר ולא תסנוור כי הכיפה האטומה והרפלקטיבית תחזיר את האור לכיוון הקיר. אפשר להשאירה גלויה. אפשר לשחק עם הנושא במגוון אין סופי של פטנטים ושימוש בצבע וחומר על הקיר. ...

Gmai

New member
תודה לך !!! האם אין אפשרות פשוט

לשנות את בית המנורה, כך שיהיה מקביך לקיר ?

doram44

New member
בטח שאפשר לשנות את החיבורים אבל אני

ניסיתי למנוע ממך לטפל בקווי החשמל, ולפתור את הדברים ברמת אהיל או נורה... פחות חשמלאי ופחות הוצאות בנתיים.. לא ככה? וגם מה זה יחודי.

Gmai

New member
אכן, תודה, סתם מעניין אותי ברמה

התאורטית איך משנים את הזווית של המנורה. יש לך מושג איך ?

doram44

New member
צריך להחליף בית מנורה .

אי אפשר לשנות זוית בקיים. נכון לפרק את הקיים ולהרכיב את מה שמתאים לגוף החדש שקנית. בדרך כלל בגופים צמודי קיר המנגנון הוא חלק מהגוף.

למעלה