מרתון צעדים בשבת בחיפה

../images/Emo45.gif מרתון צעדים בשבת בחיפה ../images/Emo91.gif

ביום שבת 13.09.08 מהשעה 11:00 עד 16:30 יתקיים מרתון צעדים במתנ''ס ביתנו רחוב ירושלים 29 בחיפה [שכונת הדר] האולם מרווח וממוזג לנוחיותכם. בתוכנית 12 דוברים מכל הארץ מחיר כניסה 25 ש''ח מזנון במחירים סמליים במקום. כולם מוזמנים בשרות אוהב - ועדה אזורית צפון - NA ישראל אסירות תודה לכל מי שלוקח חלק בשרות, אוהבים ;חיבוק;

רק להיום - ציפיות גדולות , מאחרים...

9 בספטמבר ציפיות גדולות "אחד מהמכשולים הגדולים ביותר בדרך להחלמה הוא בכך שיהיו לנו ציפיות גבוהות מדי ... מאחרים." טקסט בסיסי, עמוד 78 רבים מאתנו באים ל'מכורים אנונימיים' עם הערכה עצמית נמוכה. המכורים המחלימים שאנו רואים בפגישות נראים לנו בטוחים במידה כמעט על-אנושית. לאנשים חכמים ואוהבים אלה יש חודשים, אולי שנים, של חיים לפי עקרונות רוחניים. הם נותנים מעצמם לאחרים בלי לחכות לשום תמורה. אנו סומכים עליהם, מאפשרים להם לאהוב אותנו עד שנוכל לאהוב את עצמנו. אנו מצפים לכך שהם יגרמו לזה שהכל יהיה שוב בסדר. ואז השמחה של הימים הראשונים בהחלמה מתחילה לעבור. אנו מתחילים לראות את הצד האנושי של החברים שלנו באנ-איי ושל החונך שלנו. אנו רואים איך חבר מקבוצת הבית שלנו "מנדב" אותנו לתורנות קפה, או רואים שני ותיקים רבים בישיבת ועדה, או מבינים שלחונך שלנו יש פגם-אופי אחד או שניים. אנו שבורים, הרוסים - המכורים המחלימים האלה אינם מושלמים, אחרי הבל! איך נוכל לתת בהם אמון? האמת נמצאת אי-שם בין "גיבורי ההחלמה" לבין "הדפוקים של האנ-איי" החברים שלנו בתכנית אינם טובים לחלוטין ולא רעים לחלוטין. אם היו מושלמים, הרי לא היו זקוקים לתכנית זו. החברים והחונך שלנו הם מכורים מחלימים, בדיוק כמונו. אנו יכולים להזדהות עם הניסיון שלהם בהחלמה ולהשתמש בו בתכנית שלנו. רק להיום: החברים והחונך שלי הם אנושיים, בדיוק כמוני - וכיוון שכך, אני סומך עוד יותר על הניסיון שלהם.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

"הטל ספק בתנועתה של החמה, הטל ספק באמת כשקר, אך לעולם אל נא תטיל ספק באהבה".
-שייקספיר. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומבורך בחופש והחלמה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על האומץ לראות את המקום שלי וליהנות מהחיים, על הכנות והשלווה, על היכולת לקבל את השונה. על קבוצת צעדים, חונך, חברותא ודרך NA. על משפחה תומכת ומפרגנת. על בן זוג מכיל, מעודד, מקבל ואוהב. על בלבול, הסתייגויות וספקות שמהם אני גדלה. על יכולת להתמיד ולהתנגד מתוך תבונה להבחין בין טוב ורע. על חופש מהתמכרות פעילה. על עוד יום נקי. רק להיום - תשעה חודשים ועשרים וארבעה ימי ניקיון.
יום ארוך היום... מתחיל עכשיו עם כוס הקפה של הבוקר, מרכז יום, אחה"צ רפלקסולוגיה וקצת אחרי אני פותחת את החדר היום - פגישת NA. כמו שאני מרגישה כרגע, לא בא לי לעשות כלום מכל אלה, כל מה שהייתי רוצה זה להמשיך להתחפר מתחת לשמיכה ולישון. סתם כזה בלי מצב רוח למשהו, למרות שאני אסירת תודה גם על זה, ועוד יותר על שאני לא מרשה לעצמי להקשיב לראש ולעשות מה שהוא מציע. בעבר.. במקרים שכאלה (והיו הרבה) הרמתי טלפון למקום העבודה והודעתי שאני פשוט לא מגיעה.. בהחלמה זה נראה ונחווה אחרת. אחריות. מילה קטנה/גדולה שהכתרתי בה את חיי רק להיום. מן הרגשה נפולה שכזו למרות שאני לא באמת מוצאת סיבה ממשית לזה. אתמול בערב היתה לנו פגישת צעדים פוריה ומהנה. גיליתי על עצמי שהמקום שלי מצויין. "תחילת דרך" ויחד עם זה, יחד עם ההסתייגויות והשאלות הרבות שאני מציבה לעצמי ולאחרים, אני מיישמת וממשיכה קדימה מתוך איזה שהוא כוח שמניע אותי בלי להתחשב ברצון או מחשבה. מעבר לזה, אני באמת מבינה מהר... לפעמים משתעממת כשמישהו לידי מתקשה להבין משהו והחונך מסביר. אבל יש בי גם מקום להכיל ולקבל. משהו שמושיב אותי על הטוסיק בסבלנות וסובלנות, כל מה שלא היה לי במקרים אחרים. מודה לאלוהים שלי על המקום הזה שלי, מתפללת להנחיה ובינתיים עושה מה שצריך. מאחלת לעצמי ולכולנו יום של אהבה, קבלה עצמית, כנות, שמחת חיים וחופש להיות אנחנו. אוהבים

../images/Emo140.gifהעצמה במקום ביקורת../images/Emo140.gif

"ביקורת" – פירושה בדיקה. המילה הניטרלית הזאת קיבלה במשך הזמן משמעות של מציאת ליקויים וחסרונות המלווה בציפיה או בדרישה לתיקונם. החוויה של האדם שמבקרים אותו היא שהוא נתון לחיפוש של "מה לא בסדר" אצלו. ביקורתיות היא עמדה בינ-אישית המעדיפה לבטא ביקורת על פני אפשרויות אחרות, העדפת ציון הלקוי והחסר על פני ציון התקינות והיש.
נמצא כי המוטיבציה האישית היא המשפיעה ביותר על שינוי בכל תחום. כל מה שמשפיע לטובה על מוטיבציה - הוא מקדם ונכון וכל מה שמחליש מוטיבציה, הוא לא מקדם ולא נכון. ביקורתיות יתר יכולה לפגוע במוטיבציה ולגרום נזקים. לביקורתיות יש מימד ערכי: אנשים מאמינים כי ביקורתיות היא נחוצה ולכן לא מתקוממים כנגדה. ביקורתיות יתר עלולה לגרום לנזקים הדומים לנזקים של שחיקה. נזקים אלה הולכים ומחריפים ככל שזמן החשיפה לביקורתיות היתר ארוך יותר.
מדוע אנחנו ביקורתיים?
1. הביקורתיות נחשבת כשומרת על בוחן מציאות תקין. כתוצאה מכך אנשים סבורים כי ביקורתיות שומרת על שפיות. 2. ביקורת – כמוה כתלונה. תלונה היא, בעקיפין, ביטוי של אינטימיות ומאפיינת מצבי קרבה. במצב רגרסיבי ישנה נסיגה מבקשה לתלונה, אולם בטווח הארוך לבקשה יש סיכוי טוב יותר להשיג תוצאות. 3. ביקורת היא צורה של השלכה ומהווה מנגנון הגנה של האדם כנגד ביקורת עצמית עודפת. האלטרנטיבה לביקורתיות היא בניית תשתית סובלנית ומעצימה. העיקרון החשוב ביותר שלה הוא הדגשת היש והתקין, גם אם הוא מובן מאליו. כך, במצב שנאמרת ביקורת, במינון מועט, היא מתקבלת ממקום פנוי יותר.
שני כללים לתיקון:
1. ציין את החיוב ואת היש, בטא הכרת-תודה. 2. התייחס לאינטרס של הזולת, למוטיבציה שלו, לייחוד שלו.
מתוך "הפחתת ביקורתיות והתייחסות מעצימה"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

נעממי5

New member
צהריים טובים (ו) מחלימים../images/Emo24.gif

אוהבים אותכם אהבה ללא תנאים

למעלה