ערב טוב לכולם

טוב שזה מצחיק אותך...חחח../images/Emo6.gif

אולי תחליפי ת'תנור... ואני לא צוחקת!!! (אפילו שזה נשמע כמו: "הרצפה עקומה- לכן אינני מצליחה לרקוד") התנורים ה"כשרים" למיניהם דפוקים לאללה!!! אנחנו , קרי: בעלי ואני ובעקבותינו גם אחותי, הגענו למסקנה הזאת אחרי שנחלנו אין סוף אכזבות ופשלות באפיה והבנו שזה לא הגיוני שאנחנו עד כדי כך אופות גרועות!!!
קנינו תנור של תא אחד- בילט-אין עם ארונית בילט אין (כי לא עשינו "מטבח") ואין לך מושג איך הפכנו ל"שפיות- על" תוך שבוע!!!
את יכולה לראות לפי איך שהתנור הדו-תאי מתחמם כולו מבחוץ, בזמן האפיה, כמה הוא "שומר" על החום הפנימי שלו...
וזאת מבלי להזכיר את הסיכון לילדים לכוויות!!!!
- זאת הסיבה ביותר חשובה בעצם שדחפה אותי לקנות בילט אין! אמממ ובבקשה! אל נא תהרסי לי את כל ההודעה והתאוריה במשפט מחץ דוגמת: "הי ! אבל יש לי תנור בילט אין- מה את רוצה?!"...חחח
 
התנור שלי באמת דפוק ברמות על

אבל דווקא אפיתי את העוגות ההן בטוסטר-אובן.....
באמת. בד"כ דווקא כן יוצא לי נורא טעים- אבל תמיד העוגות שלי יוצאות עקומות! לא נניח גבעה באמצע, אלא ממש עקמימיות מיוחדת... יש למישהו רעיון למה זה קורה? וסתם ככה- איך מסתדרים עם תא אחד מבחינת בשרי/חלבי?
 
אז ככה:

מאז שקניתי ת'תנור החדש שלי- העוגות יוצאות לי ישרות כמו לוידעת מה, בלי גבעות ובלי עמקים ובלי סדקים מפולשים... בעלי שהוא מבין גדול בכל הקשור למכניקה טוען, ואני מסכימה איתו, שכשאין חום אחיד בכל חלל התנור או כשהטרמוסטט לא עובד כמו שצריך והטמפרטורות עולות ויורדות (קורא גם אם פותחים ת'דלת באמצע האפיה) אז התוצאה היא עוגה מלאת מהרמורות. בטוסטר אובן אופים: קרטופל-קוגל או אעפל-קוגל או עוף או דג. עוגות -לא. מקסימום אפשר לאפות בטוסטר עוגת דלעת (בחושה) עקומה...
 
קרטופל-קוגל הכוונה לקיגל תפו"א רגיל?

אולי יש לך כח ללמד אותי איך מכינים? ומה זה עוגת דלעת? נשמע
 
כן.

ויש לי מתכון בסיסי שאיתו אני משחקת, ז"א: לפעמים מוסיפה גם בצל קצוץ, לפעמים שמה חלק בטטה וחלק תפו"א, פעם מרסקת בסכין עם העגולים- ריסוק רציני, ופעם מגרדת דק בסכין ען האליפסות. עוגת דלעת זאת עוגה עם דלעת מבושלת ומרוסקת, ועם קמח מלא- משהו באמת טעים טעים!!!!
 

candy77091

New member
דבר ראשון בעלך צודק

דבר שני יש עוגות שאפשר לאפות במיקרוגל בתבנית פיירקס(מצאתי כמה כאלה בפורום "בישול לילדים") התנורים הכשרים לא כאלה גרועים היה כזה לאמא שלי ואני והוא הסתדרנו מצויין,הרבה עוגות יצאו תחת לידי בתנור זה,עכשיו יש לי גם תנור כזה ולא הייתי אומרת שזה אותו דבר כמו בתנור של ההורים שלי(עדיין לא מצאתי איך לאפות נורמלי בתנור הזה) אגב להורים שלי יש שני תנורי בילד אין-ממש מובנים בתוך המטבח(מטבח דיי חדש) והתנורים כל הזמן עושים בעיות,פעם נקרעות הגומיות והחום בורח החוצה ופעם אפשר לקבל מהם זרם(כבר קרה כמה פעמים) אז אני מצטערת לאכזב אבל לכל מטבע יש שני צדדים..
 

שרונס21

New member
לגבי איך מסתדרים עם תא אחד:

מחכים 24 שעות בין חלבי לבשרי,וההפך. ולפני האפיה מכוונים לעצמת החום הגבוהה ביותר.
 

candy77091

New member
סביר להניח שלא אופים כזה הרבה...

כל כמה זמן את אופה? אני למשל כרגע אופה פעם בשבוע גג פעמיים(בהתחשב בעובדה שאני לא נמצאת שבת בבית) מי שנמצא שבת בבית אופה קצת יותר..
 
../images/Emo45.gifכאלו שחסר מה לאפות...

חוץ מעוגות שאישית גמני מכינה מקסימום פעם בשבוע, יש פשטידות, יש דגים, יש חלות ויש לחם שאנחנו מכינים לבד מקמח מלא (או יותר נכון- בעלי מכין ואני רק מכניסה ומוציאה ל/מהתנור). אנחנו לא משתמשים בתנור לבשרי וחלבי ביחד- פעם שאלנו רב והוא הסביר לנו שזה כ"כ בדיעבד שבדיעבד שלמה לנו להתחיל עם זה...ולמה להתקמצן כשמדובר בנושא כ"כ חמור?! ובאמת אח"כ חשבנו שבאמת הוא צודק... התנור שלי פרווה ו/או חלבי ועוף או "קלופס" או מוסקה- אני מכינה בטוסטר אובן- יוצא מצוין וגם יש לקנות גדול יחסית. ובקטע של לחכות 24 שעות אנחנו משתמשים אם הכנתי משהו חלבי ואני אח"כ רוצה לאפות משהו פרווה שיאכל בארוחה בשרית.
 
לא הבנתי יש בעיה בתנור דו-תאי?

אצלנו יש תנור דו-תאי (לחלבי ולבשרי) והמיקרוגל והטוסטר אובן פרווה לחלוטין וזו הסיבה שהתנור עובד אצלנו כל יום (כדי לחמם בשרי/ חלבי)
 
למה לעבוד "עקום"אחותי??../images/Emo13.gif

תעשי את המיקרו בשרי, את הטוסטר גם, ואם אתם מחממים הרבה אוכל חלבי, קני עוד מיקרו לחלבי או שתעשי את המיקרו לחלבי וככה תוכלי להפטר מהתנור "המשוכלל" ולקנות חד תאי שיהיה פרווה בלבד ובעת הצורך- חלבי. אנחנו משתמשים במקרוגל כנראה באותה תדירות בה את משתמשת בתנור, ואני הקטנה שואלת: למה?? למה לא לעשות לעצמך חיים יותר קלים??
 
למעלה