שאפו לחינוך המשלים על פסטיבל הילדים

../images/Emo45.gif שאפו לחינוך המשלים על פסטיבל הילדים ../images/Emo45.gif

ביליתי היום (ובימים האחרוני, בכלל) לא מעט שעות סביב הפסטיבל. שני ילדי השתתפו בו (בני - מטעם ברטוב, ביתי - מטעם אפרוחי רעננה). אני חייבת להודות שחששתי להפקיד ילדה בת שש וחצי במקום הומה ילדים ולאורך שעות...בפועל - אורגן להפליא, דאגו לילדים, גילו אחריות וסדר פנומנליים. היתה מצבת כ"א ענקית שדאגה לכל דבר - מההפקה ועד ללוגיסטיקה של הילדים. הפסטיבל עצמו היה מקסים. 11 בתי"ס, הילדים כתבו והלחינו לבד את השירים. תענוג. תודה לחינוך המשלים ולעיריית רעננה. יש תמורה לאגרה

ארזS

New member
מצטרף../images/Emo45.gif

אצלי זאת כבר שנה רביעית ברציפות עם אותה בת. [שתמיד רקדה והפעם גם שרה
...] כל הכבוד על ההפקה ועל ההשקעה. אמנם ההורים [אנחנו בכל אופן וסביר שכולם או רובם] היו עמוסים בהסעות לחזרות [וגם היו צריכים לקנות כרטיסים נוספים] אבל במבחן התוצאה זה היה שווה את ההשקעה והמאמץ.

כל הכבוד לאסתר סלע שמעלה בכל שנה פסטיבל -

הרבה יותר טוב מקודמו. במופתיות ובמקצועיות רבה. תאומותיי, שעתה בגרו, השתתפו שנים רבות בפסטיבלים למיניהם. זכורני, שימי הפסטיבל היו עבורן, ימי חג. הפסטיבל ברעננה הינו ייחודי, ואני יודעת כי כל ערי הסביבה די מתקנאים בו ובהצלחתו. ושוב, הכל בזכות מנהלת אגף החינוך המשלים אסתר סלע שעושה רבות באגף לחינוך משלים - וביד רמה... כ-ל ה-כ-ב-ו-ד

כל מילה - מכה בסלע ../images/Emo13.gif

אכן, נוהל במקצועיות רבה, התלהבות, השקעה עצומה, תיאום בין כל הגורמים, תכנון מצויין (ישבתי ליד אסתר ויצא לי לראות את דפי מצבת העובדים המסורים שפעלו שם). פשוט תענוג. ואישית, כאמא - כבר בצהריים נרגעתי. ראיתי שהילדים מטופלים יפה.

ועוד שני דברים על פרנסי עירינו

ראשית, נפקד מקומו של עוזי כהןז"ל, שהקפיד תמיד להגיע לארועים עירוניים מעין אלו. חסרונו אף הוזכר בקריינות שבראשית הפסטיבל. עניין שני היה נוכחות נבחרינו. ראש העיר הקפיד להגיע לכל המופעים לאורך היום. במופע של חמש אף ראיתי אותו דואג למקומות ישיבה להורים שלא מצאו מקום לשבת. גילה מעורבות רבה, ניכר שנהנה. גם צבי קניג הקפיד להיות ולצפות בשני המופעים האחרונים. במופע האחרון הגיעו אף שוצמן, רונית ויינטראוב, ציפי דולפין ובן זוגה, חלק מצוות לשכת ראש העיר, וכל מנהלות בתיה"ס ברעננה (סליחה אם שכחתי מישהי/ו). ראוי וחיובי בעיני. <תהיתי: איפה שאר חברי המועצה?
>.

amitai3

New member
אם היית שם אז ראית גם את השלט

"לא נפסיק לשיר".....בית הספר הדמוקרטי רעננה

ארזS

New member
מקום ראשון "הדר", שני "בילו", שלישי "אריאל".

ולמעשה כולם זכו בעצם ההשתתפות !

מיקי 65

New member
לי אישית כמורה, קשה עם תחרויות שכאלה

בסוף הילדים, אחרי חודשים של התכוננות והשקעה והתרגשות, הולכים עם הידיעה שיש מנצחים ויש מפסידים. ומה לעשות, מנצחים יש מעט, והרוב במפסידים. אני מאוד מאוד בעד לקיים ארועים כאלה. הם מביאים להשקעה והתגייסות של הילדים והצוות וההורים. ואני חושבת שלו הפסטיבל היה פשוט מופע מסכם, חגיגה של מוזיקה שירה ומחול, של כשרון ויצירתיות, זה היה מגייס את הילדים לפחות, לא פחות מאשר תחרות עם מקום ראשון שני שלישי. אם יש פה הורים לילדים שהשתתפו ולא זכו, מענין לשמוע תגובות. כי אני מדברת מתוך תפיסת העולם שלי, ויתכן שהילדים חשים אחרת. אשמח לשמוע ולהחכים.

ATAF151

New member
צריך ללמד את הילדים גם להפסיד בכבוד

לא צריך להגזים וכל הזמן רק לעשות תחרויות, אבל גם לא צריך להימנע לחלוטין מתחרויות. תחרות מוסיפה עניין.

ארזS

New member
נכון מאוד

אמנם נכון שילדים שלא זוכים מאוכזבים [כפי שגם מבוגרים שמפסידים מרגישים] אבל בהחלט גם ילדים צריכים ללמוד שבתחרות יש זוכים ויש מפסידים וצריכים ללמוד להפסיד בכבוד.

למי למי יש יותר כבוד?

זה מצויין לדעת להפסיד בכבוד - בחברה שלנו זה ממש הכרחי אפילו ולמה? - כי לכך אנחנו מחנכים את דור העתיד שלנו מגיל כ"כ צעיר להתחרות גם על דברים שלא ממש מחייבים תחרות העיקר שילמדו מגיל צעיר להפסיד בכבוד - מעניין כמה פעמים ביום צריך להתאמן על זה ואני דווקא רוצה להתייחס לשאלת המוטיבציה, האם הם שרים בשביל לנצח או כי הם נהנים עשו מחקר פעם, תגמלו ילדים על משהו שהם נהנים לעשות, ואז המוטיבציה שלהם לעשות אותו ללא התגמול ירדה מאוד. מעניין, לא?

ואתמול...מכבי ת"א הקבוצה של המדינה - בביזיון!

ובמקום הקבוצה של המדינה ראוי לכנותה הבושה של המדינה... העזיבה הבושתית של שחקני מכבי תל אביב את המגרש בזמן הענקת גביע המדינה להפועל ירושליים היתה ביזיון
ראינו קבוצה שלרוב רק מנצחים - איך הם לא יודעים להפסיד... בעוונותיי הרבים, אני אף מאמנת כדורסל, ואתמול רבים מילדי בי"ס לכדורסל שלי, הלכו לצפות בגמר גביע המדינה. הם הלכו בהתרגשות לעודד את מכבי תל אביב... ומה הם ראו...? חוץ ממשחק גרוע של הקבוצה שרוב המדינה מעריצים- הם ראו את הביזיון הכי גדול שניתן לצפות מהספורט בישראל. ועוד במעמד נשיא המדינה...איזו בושה... אתמול, מאוד הצטערתי, שכן אני נמנית עם אוהדי מכבי תל אביב, ואחת ממעריצותיו של האיש הענק, שמעון מזרחי- שלצערי בתגובתו אתמול לנעשה, הוכיח לי כמה הוא קטן... מאתמול הפסקתי להימנות בין אוהדי מכבי, ובטוחני שישנם עוד הרבה אוהדים שחשים כמוני... אני מקווה שהילדים וכלל האוהדים - הבינו אתמול איך אסור להתנהג כאשר מפסידים...

ארזS

New member
לשם שינוי תמי אני מאוד מסכים איתך !

זה היה ביזיון בהתגלמותו.

למעלה