חתיכת קושייה על ההתחלה... ../images/Emo140.gif
1. בטח ובטח שיש שיחזור גלגולים. כמובן שזה עניין אישי אם אתה בוחר להאמין בזה או לא, ומה שאתה בוחר אין לי ספק שזה מוצדק, אבל אצלי זה מאוד חלק מהחיים ואין לי ספק בזה, שאכן, על פי חוק שימור האנרגיה, אנחנו לא הולכים מכאן לשומקום (או לפחות, לא הולכים לאן שחשבנו שנלך...) 2. אותו מסלול... המממ.. אני אענה לך על פי מידע שקיבלתי בתקשור, ואתה תמשיך לפקוח עין, ואם תשמע עוד מידעים - שתף. לא כל אחד עובר את אותו מסלול. כולנו פחות או יותר מתחילים באותה נקודה, אבל גם - לא בדיוק. כולנו מתחילים מדומם. כולנו היינו פעם מזמן מאוד אבן, או חלוק נחל, או גרגר חול... וכולנו למדנו שיעורים חשובים כשהיינו שם. אחר כך התחלנו להתפתח - הפכנו כולנו לצומחים (אבל לא כולנו היינו כלנית או עץ ארז. כל אחד לפי האזור שלו, השיעור שלו, אולי היה מתאים לך להיות עץ פרי, ואולי היה מתאים לך להיות עץ ברוש שאפילו צל הוא לא-מי-יודע-מה נותן..), ואחר כך התחלנו להתגלגל בתור חיות. כל אחד עשה מספר גלגולים שונה, התגלגל כחיות שונות, והיתה לו מטרה שונה בכל גלגול. בקיצור - יש נשמות שלא יצא להן להיות כלב. וחבל, זה נראה לי מגניב. 3. שתדע לך, שזו שאלה מעולה. חברה טובה שלי נוגה הסבירה לי את זה - אם אתה מתכוון לפתוח את הראש לחיים ללא סוף, אולי כדאי לבחון את האפשרות שזמן הוא בעל משמעות רק בתוך הקיום הליניארי הפיסי שלנו. למה שלא תשקול את האפשרות שאתה מתגלגל אלף גלגולים, אבל לא אחד אחרי השני, אלא פחות או יותר כולם בו זמנית? (למרות שזה לא מדוייק, כי להגיד בו זמנית מרמז על זה שיש זמן, אז לא בו זמנית, אבל גם לא אחד אחרי השני...). בקיצור, תחשוב ככה - לכולנו יש גלעין, ממש כמו אפרסק, נגיד. הגלעין הזה הוא ממש חבוי עמוק מאוד בתוכנו, והוא זה שעובר איתנו מגלגול לגלגול. הוא גם זה ש"נענה" כש"קוראים" לו ממישורים שונים. הוא בתוכך, והוא יודע מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך. כל מה שאנחנו מנסים לעשות פה, זה להציף קצת את הגרעין האפרסקי שיש בכל אחד מאיתנו. זה גם הקול הרב-מימדי ורב-גלגולי שלנו, זה זה שיודע להתחבר לתודעה הקולקטיבית, לתקשר, לשחזר, לרפא.. בקיצור, טוב שהוא חבוי כל כך עמוק בתוכנו.. וזה למה שנפולאון בונפרטה שמבלה מת כבר פרק זמן די משמעותי יכול לדבר איתך, למרות שאנחנו יכולים להניח שהוא כבר מזמן חי שוב ואולי אפילו כבר מת שוב.כמו שאנחנו יכולים לדבר עם רבדים שונים מעצמינו, באותו האופן אנחנו יכולים להעיר את הגרעין של נפוליאון, ולדבר עם המהות שלו, הגרעין שלו, המרכז שלו לא משנה איפה או בתוך מי הוא נמצא. אני מקווה שעניתי... מה שלא - שאל שוב!