ביטוח לאומי ודמי לידה

עדידס77

New member
../images/Emo46.gif ביטוח לאומי ודמי לידה

למישהי כאן כבר קרה שביטוח לאומי לא שילמו לה את דמי הלידה בזמן? שלחתי את כל הטופסידה לפני שלושה שבועות, והתקשרתי לבדוק מה קורה עם זה, והנציגה אומרת לי : "אין לנו בקשה כזו בכלל". הברדק חוגג.... אני נוסעת לשם אחה"צ ורוצה לראות שעוד מישהו אומר לי שאין להם את הבקשה שלי. ומה קורה אם הם איבדו את הטפסים? צילומים יספיקו או שיש צורך להנפיק הכל מחדש?

טיפוטף

New member
אחרי כל לידה חיכיתי חודשיים

לדמי הלידה. אבל זה בגלל שאני עצמאית אז החישובים שלהם שונים מאלה של שכירות. וכן, קרה לי שטפסים אבדו, לא זוכרת אם של דמי לידה או תביעה אחרת. היה לי את הכל מצולם אצלי, אז הם הסתפקו בצילומים. אני מקווה בשבילך שגם את צילמת, אם לא, לא נורא, תיאלצי לשחזר... אם דיברת עם מרכז המידע ב- 08, אז סעי לסניף ובררי איתם, אם פשוט זה שוכב בערימת הדואר שלא הספיקו להקליד בשלושת השבועות האחרונים, אז זו התשובה... או שזה אבד, והאמת, מנסיוני עם ב"ל, כל תשובה לא תפליא אותי.

ליאתי25

New member
אני דווקא הייתי בהלם מהמהירות שלהם

קיבלתי את דמי הלידה ממש מהר ... הכי טוב באמת שתגשי לשם ותבררי.

עדידס77

New member
אז אכן ניגשתי ובררתי..

הבחורה שמטפלת בדמי לידה אמרה שאם עד עכשיו הטפסים לא הגיעו- הם גם לא יגיעו... למזלי הרב אני מצלמת ושומרת עותק מכל דבר מסוג זה. היא קיבלה את הצילומים בלי בעיה, ואף התנצלה... היא הבטיחה שהפנייה תטופל בדחיפות. תוך שבועיים אני אמורה לקבל את דמי הלידה ישירות לבנק. נחייה ונראה...
לא יודעת כמה ניתן לסמוך על ביטוח לאומי, אבל ניתן להם צ'אנס.

1במיה

New member
לי לא שילמו בזמן../images/Emo4.gif

לי נכנס הכסף רק אחרי 3 חודשים. אני עובדת בעסק משפחתי ובד"כ הם מתעכבים קצת כדי לוודא שבאמת עובדים ושלא הוציאו לי תלוש פיקטיבי בלידה הראשונה זה לקח חודש וחצי- חודשיים ובשניה יותר גם לי הם טענו שלא העברתי חלק מהמסמכים וכד' צילומים בסדר, תתני להם והכסף יעבור (טפו טפו) במהרה

galiaS

New member
אולי זה בגלל שטרחתי להגיש את הטפסים

רק 3 חודשים אחרי הלידה. יש לי תיאוריה שהם תמיד מעבירים את דמי הלידה 3 חודשים אחרי הלידה לא משנה מתי הגשת את הטפסים...

irisam

New member
כן קרה ועוד איך.

בעלי נתן להם ביד את כל הטפסים. ואחרי שלא קיבלתי ביטוח לאומי הרבה זמן, פנינו אליהם, הם אמרו שאין להם את הטפסים, בעלי חזר למקום ביקש את המנהל, וזה עם כל הרצון הטוב אמר לו.. לצערנו זה קורה, הטפסים נאבדו, אבל הוא אמר גם שבד"כ מה שקורה זה שהטפסים נכנסו כנראה לתיק אחר בטעות ויגיעו אליהם ויטפלו בהם שכזה יקרה.. אם אנחנו לא רוצים להמתין חודשים אז צריך להשיג את כל הטפסים שוב.. אז כמובן, טופס מבית חולים מהעבודה וכו' וכו'.. ועד שארגנתי את כל הטפסים שוב.. הודיעו לי שמצאו את הטפסים ואז באמת הם השתדלו מאוד וקיבלתי מהר מאוד את הכסף. בשלב מאוחר יותר. היה צריך תיקון.. וזה לקח עוד 4 חודשים לקבל את הכסף. להם יש זמן.. הם לא צריכים את הכסף.. זה המדינה שלנו.. במלוא אדרה !

missB

New member
קרה גם לנו

הטפסים הלכו לאיבוד והגשתי מחדש. אם הילד כבר רשום במשרד הפנים אז אפילו לא צריך להביא שוב אישור לידה. אחרי שהגשתי שוב זה טופל במהירות והכסף נכנס.

למעלה