בנושא "התייפיפות הנפש" + שיר

spainbar

New member
../images/Emo46.gifבנושא "התייפיפות הנפש" + שיר

אני לא אדם מוכר פה בפורום, באינטרנט או בתחום הסטוצים הצטים בכלל, ואת מי שמעניין אני מגדיר את עצמי כרגע כדו ובארון. את ההקדמה הקצרה הזאת כתבתי רק כדי שאני יוכל רגע להתייחס לויכוח הטיפשי שלפי דעתי היה פה בקשר לשקרים בצט. אני מצטער להגיד שיותר מדי אנשים פה הציגו תפיסה שרק מראה את מידת שפלותם. אני מסכים לתפיסה הבסיסית שהלוואי ולא היו משקרים לנו, שההורים לא היו משקרים לנו במשך ההתבגרות, שחברים שלנו לא היו מסתירים דברים ומשקרים לנו, ובני או בנות זוג לא היו משקרים לנו... גם אם שקרים קטנים אבל צריך לזכור שאנחנו לא בסיפור סינדרלה ואין טוב ורע בלבד בעולם, אף אחד מאיתנו לא צודק תמיד ואף אחד מאיתנו לא צדיק בסדום!!!!!! (ומי שחושב שחי בעולם שכולו טוב צריך לבדוק את המים שהוא שותה..) כל אחד מהאנשים שדיברו כאן שיקרו בעבר משקרים היום וישקרו בעתיד, אולי הם פחות מודעים לכך או משקרים פחות או משקרים שקרים "קטנים" , אבל עובדה מהותית היא שכולנו (שוב לצערי) משקרים כבר באופן בלתי מודע באופן שוטף - (עובדה שהוכחה גם בבע"ח חוץ מבני-אדם...) ויש משהו לא נחמד בלגלות שמישהו בצט שיקר לך בקשר לגילו, מראה וכד´, אבל להגיע למצב שבו מישהו ממש מצא חן בעיניך, וגילה לך בנקודה מסויימת (אני בטוח שגם הוא פחד לגלות לך אחרי שגילה איזה טיפוס אתה...)את גילו האמיתי ואז לזרוק אותו כדבריך למדרגות, אז זו שפלות הנפש האמיתית: כי עובדה זו אומרת שאתה אדם מסוכן ושפל, שמעמיד את עצמו מעל השאר בסטנדרטיים שלא קיימים, ומקנה לעצמו זכות או תפיסה מוסרית שגרועה בדיוק כמו של נוצרים אדוקים, חרדים פנאטיים או קבוצות "גזע לבן", מה עוד שאתה משקר כל יום בעצמך לעצמך ולאחרים - ואני מוכן לבוא ולהוכיח לך זאת אישית (אפילו שבארון !!!!!!) בקיצור, האמת שהתלהמתי יותר מדי, אני מצטער על כינויי הגנאי אבל גרמתם לי (לא רק מספר הסיפור עצמו אלא כל מי שתמך בו) לעצבות וכעס אדיר כי הראיתם חוסר אהבה, הראיתם התנשאות מחליאה, והראיתם לי עד כמה גם בין האנשים הטובים שפה יש תפיסות של ימי הביניים האפילות. ולשינוי האוירה, עוד שיר, ואתם יכולים לרדת עליו כמה שתרצו, שנכתב לפני המון שנים: חרטות ישבתם פעם וחשבתם ישבתם פעם ובהיתם באויר ובראשכם רץ סרט ישן ואולי סרט עתידי מזהיר אני יושב ומביט מצטער על דברים שהיו מצטער על דברים שהייתי רוצה לעשות וכנראה שלא אעשה מתמלא עצב כשמביט אל העתיד וכל מה שבאמת רואה זה אותי בעוד הרבה שנים על אותו כסא בוהה ומצטער על מה שלא עשיתי היום.

marco

New member
הצלחת להרגיז אותי !../images/Emo46.gif

תרענן את זכרוני מהיכן רכשת כזו כמות מדהימה של ידע אודות המין האנושי בכלל ואודות יונתן ועלינו בפרט. אתה רוצה לחיות בשלווה עם עולם של אנשים שמשקרים- זכותך, אבל אתה מסייע לשפלותם של אחרים. במה שפלותנו ? במה שפלותו של יונתן? בעצם העובדה שהפריע לו ששיקרו לו בצ´ט ? בזה שרצה שיאמרו לו את האמת (המאוד מאוד פשוטה !!!) באופן ישיר? כבודו, אתה לא מכיר לא את יונתן ולא את המצדדים בו. באיזשהו מקום- אני שמח על כך שהם אינם מכירים אותך

my self

New member
אני לא חושב שצריך לקחת את הדברים

באופן אישי. חלקכם שוכחים שאולי אתם מכירים אישית את יונתן, אבל אחרים מתבססים אך ורק על הודעותיו. כך שהדברים, אף אם נוסחו באופן אישי, לא יכולים להיות אישיים כיוון שהכותב לא מכיר את יונתן. לגוף הדברים, גם אני חושב שמי שמשקר בצ´אט has to live with the consequences. ובאופן יותר כללי, אני לא מבין איך אדם שמשהו מאוד עקרוני מבחינתו (וזה דבר אינידיבידואלי, חלקינו מייחסים חשיבות גדולה לכנות בצ´אטים, חלקינו חשיבות קטנה יותר) מפריע לו בבן זוגו או בבן זוגו הפוטנציאלי, יכול לא לסיים את הקשר. ההגינות דווקא מחייבת לסיים אותו. ושלום.

MARMELAD

New member
שלום וברכה.

אני שמח שהצטרפת אלינו, מייסלף.. הגיע הזמן!

MARMELAD

New member
בנושא שפת דיבור.....

ללא שום קשר לזה שאני מנהל הפורום, ספיינבאר.. אני חושב שצריך לשמור על שפה מסויימת. להיכנס בהודעה באנשים שאתה עוד לא מכיר, ולכנות אותם "שפלים" "התנשאות מחרידה" "ימי הביניים" "אדם מסוכן ושפל"..... זו לא צורה. יכול להיות שאתה לא מסכים עם יונתן, או עם מישהו אחר, או איתי. אף אחד לא חושב שכולנו רק צריכים להסכים אחד עם השני כל היום - זה גם לא יהיה מעניין. אבל צורת הדיבור עושה את כל ההבדל.. לתשומת ליבך
יום טוב שיהיה.. גיא

RoiB

New member
spainbar... בקשר לשקרים...../images/Emo128.gif

הרעיון הכללי הוא - היה עצמך, איש. נכון שכל אחד משקר...אבל אנחנו רק דיברנו על הקטע הויזואלי והכרונולוגי לפני הפגישה הראשונה.
כן,מולאן שיקרה כדי להציל את אביה, כן, אלאדין אמר שהוא נסיך אמיתי רק כדי להשאר ולאהוב את יסמין... וכן, מג שיקרה להרקולס למרות אהבתה אליו כי לא הייתה לה ברירה אחרת אלא לקיים את החוזה עם האדס. אם אלאדין היה משקר לי, הייתי נשאר איתו, אבל לצערי הרב ההוא בן ה 30+ .Was no Aladdin אז יש ויש, תלוי מי למה ותלוי אם אתה אלאדין...למרות שלחלקחם בטוח יש העדפות אחרות כשמדובר בסרטי "וולט דיסני".

טאצי

New member
אוווווווווו

וכאן אני מתחיל להתעצבן (סתם. אני עצבני כבר לפני...) אויש...כתבתי כל כך הרבה כאן ואז החלטתי שזה חסר טעם. אתה פשוט...איך אומרים? שפל נפש אמיתי.

איזה יופי ../images/Emo6.gif ../images/Emo120.gif

"ואף אחד מאיתנו לא צדיק בסדום" סדום היא בהחלט דימוי שאנחנו רוצים לחזור ולהשתמש בו פה כמה שיותר.......

אביעד21

New member
ההבדל המהותי של שקרים../images/Emo59.gif

נכון, אתה צודק אנחנו משקרים. ותתפלא, אבל יש הבדל בין השקרים. לא קשור לגודל אלא למהות. אתה לא עושה הפרדה בין שקר "לבן" לשקר. ההבדל בינהם הוא עד כמה זה ישפיע (או עד כמה זה חשוב) על הצד השני שיגלה את האמת על השקר. לכל אחד יש את הבחירות שלו עד כמה השקר פוגע בו (תודה לאלוהים שברא אותנו שונים). דבר הנראה פעוט ולא חשוב לאחד יכול להוות דבר חשוב והכרחי לשני. זה לא הופך אנשים למתנשאים יותר או לרעים יותר. בצ´אט הדבר הופך להיות בלתי אפשרי להכיר את האדם, אם הוא מספר לך שקרים עליו, ולכן על אחת כמה וכמה זה חשוב להיות אתה עצמך. ברגע שאתה משקר בצ´אט (אפילו בעניין הגיל) אתה הופך להיות מישהו שהוא לא אתה. אנשים רוצים להכיר אותך, ולא פנטזיה שבראת לעצמך. מה גם שתמיד קיים סיכוי (אפילו הקלוש ביותר) שבסוף השיחה (או אחרי כמה שיחות) תפגשו, למה לתת לאנשים לסיים את זה בהרגשה רעה?

כל כך הרבה סופרלטיבים בהודעה אחת

מה כבר נותר להגיד.. מתיפיפים, שפלים, מסוכנים, פנאטיים, מתנשאים, מחליאים, בעלי תפיסות של ימי הביניים, קבוצות גזע לבן. יש עוד? אני אישית לא משתתף אף פעם בצ´אטים כי הם פשוט משעממים אותי (מה שלא הופך את הדעה שלי לפחות לגיטימית, ולכן כל הקדמת האני דו וכו´ שלך מיותרת) אבל זכותו של כל אדם לקבוע לעצמו מערכת של כללים ועמדות ולפעול על פי הם, ואם חלק מהתפיסה שלו היא ששקר הוא דבר רע - זכותו לעשות כך, מבלי שיצטרך לספוג את כל ההערות המעליבות שלך. במקום לתקוף מישהו שמסרב (וכל הכבוד לו) להשתתף בכללי המשחק הכה נפוצים של כל-מי-שבצ´אט-אוטומטית-משקר, אולי תחשוב על כמה פאתטי צריך להיות כדי לשקר בצ´אט לגבי עצמך בידיעה שאתה הולך לפגוש את הבנאדם ששיקרת לו. ג´רי ו..כן, זו אכן התמונה שלי בכרטיס האישי (
)

MARMELAD

New member
בנים , אני מתחנן ../images/Emo70.gif

לשמור על שפת דיבור... אל תיכנסו לוויכוחים מלוכלכים.. בבקשה !

למעלה