כמה אפשר לקטר על אותם חמים?

מ י כ

New member
../images/Emo46.gifכמה אפשר לקטר על אותם חמים?

כל חג,כל ארוע,כל שבת היא מועדת לפורענות.נמאס כבר.. אז נכון שגם אני עם אוזני הראדר למודות הניסיון-כבר קולטת מרחוק את הארועים שאף אחד אחר לא שם לב אליהם,אבל מצד שני יש עוד אדם אחד שאני רואה שהוא שם לב-הבן שלי!! לצור יש בן דוד בן חמש,הוא פרקטיקלי גר אצל החמים ובערב הדלקת הנרות הוא כמידי פעם נשאר לישון שם.הוא רצה שצור יצטרף(לא שהייתי מרשה אבל זה לא הגיע לזה בכלל) אז חמי הסביר לו,מעל הראש של צור,שצור לא מבין,הוא עוד קטן והוא בוכה בלילה ושהוא(הבן דוד) גדול ובוגר אז רק הוא ישן אצל הסבא וסבתא.... הסתכלתי על בעלי-הוא ניגן באורגן עם שי,הסתכלתי על חמותי וגיסתי הם היו במטבח-כמון שרק אני שומעת את הדברים,אני וצור שלא רק שהוא מבין יפה מאוד,הוא גם שומע בכלל לא רע עכשיו... ושתקתי,מרוב יאוש שתקתי,מרוב זה שהבנתי שכשחילקו טקט חמי וחמותי לא עמדו בכלל בתור והם בחיים לא ישתנו,מרוב זה שנמאס לי להיות הכלה הקלפטע שמקלקלת כל ארוע,שתקתי..אבל אחר כך אמרתי לצור בשקט"סבא התבלבל הוא אמר שאתה קטן ואתה בכלל לא קטן אתה כבר גדול ובוגר-איזה מבולבל הוא..."וצור חייך והנהן בהסכמה אבל זה קרה במוצ"ש ואני עדיין מחוממת בגלל זה....

נטעטע

New member
כמו שאני אומרת למורן...

אז הוא אמר, אז מה? זה אומר שצור באמת כזה? לא! את לא יכולה למנוע מצור אמירות של כל מיני אנשים, את רק יכולה לתווךלו אותם כמו שעשית. את גם לא יכולה ללמד אנשים טאקט. אני לא רואה למה צריך לעשות מזה אישו, אז לצור יש סבא בלי טאקט, לא נראה לי כזה נורא.

מ י כ

New member
יחי ההבדל הקטנטן

זה לא הארוע הראשון,אם זה היה אדם זר שכל התקלות איתו היתה מעציבה ככה אותי ואו את ילדיי כבר מזמן לא היינו רואים אותו אבל מאחר וזה הסבא-אנחנו הולכים שוב ושוב ותמיד יש משהו. וכן הייתי מצפה למנוע מצור עלבונות בתוך הבית...מוגזם מצידי,אה?

נטעטע

New member
נכון, אבל הוא לא אדם זר

ומהודעתך אני מבינה שהערות לא משנות אותו, אז מה שנשאר, זה לקבל אותו כמו שהוא, כי בכל זאת הוא סבא (אלא אם כן שווה לך לנתק איתם את היחסים) ולתווך לצור את הסיטואציה, כפי שעשית. משפחה לא בוחרים...

אחת הבעיות שמיכל מתארת היא שהיא לא אומרת

ולא מעירה, ולכן זה ממשיך. ניתן להעיר ולא לגרום למשברים משפחתיים. נכון, משפחה לא בוחרים, אבל גם לא צריך לאפשר לקרוב משפחה, ובמיוחד סבא, להעליב, גם אם לא ביודעין.

וזו טעות.

אם מעירים בצורה מספיק אסרטיבית, ולא מפחדים ממהומות - רוב הסיכויים שיהיה שקט והתבטאויות כגאון אלו, לא תחזרונה.

אני לא הייתי שותקת.

קלפטע, לא קפלטע, אני לא הייתי שותקת. ברגע שאת תפסיקי לשתוק, אנשים יקבלו קצת יותר טקט ויחשבו פעמים על מה שהם אומרים.

../images/Emo46.gif

כל הכבוד לך, אני לא הייתי מסוגלת להתאפק ככה. אניחושבת שהייתי אומרת לצור בדיוק את מה שאמרת, אבל בקול רם, לא בשקט

../images/Emo45.gif

אני הייתי פונה לצור באותו הרגע, לא אח"כ ולא מחר כך, ואומרת לו בקול רם (מוודאה שכוווולם שומעים) שסבא כבר כנראה קצת מבולבל, ואולי הוא התכוון ששי קטן, אבל בטח שלא צור. ואני מורידה בפנייך את הכובע על ההבלגה.

מעיןבר

New member
רגע, ומה עם הבן שלהם?

למה את צריכה להיות "הרעה" או "הכלבתא"? את אבא שלו לא מעצבן שהילד נעלב מסבא? לדעתי - אבא של צור צריך להיות יותר מעורה ולהעמיד אותם במקומם.

לבנה123

New member
ב-דיוק.

אני לא הייתי מצליחה לשתוק. הייתי אומרת לחם שהוא מגזים ומעליב, ושזה לא לענין, ומגייסת את הבנזוג לשיחה עם החמים. זה חצוף. ואני לתומי חשבתי שהם קצת נרגעו...חבל.

אפרסקה

New member
גם אני מסכימה שבעלך צריך להתערב

את לא צריכה להיות הקלפטע, זה נוגע לו בדיוק כמו שלך. נכון, זה לא קל להתעמת עם ההורים, אבל נראה לי שהנסיבות הנוכחיות מחייבות קצת התעמתות, כי צור כבר בגיל שהוא מבין ועשוי להפגע.

מ י כ

New member
ייאמר לזכות הבן שלהם

שאם הוא שומע הוא ישר עונה ולפעמים בכלל בלי פרופורציות למה שקרה,אבל אם הוא לא שומע במו אזניו הוא מעדיף להחליק ולתת להוריו "להנות מהספק"... וגם הוא כבר קצת התיאש...

אוי, הם כל כך מרגיזים../images/Emo46.gif

קודם כל, קטרי כאוות נפשך. אנחנו פה כדי לעזור בכל דבר, אפילו אם זה רק הכלת קיטורים וירטואלית. אני חושבת שכדאי שתתפסי את האיש שלך לשיחה ותספרי לו מה קורה כשהוא רגע לא בחדר
אולי הוא יסכים לתפוס שיחה עם אבא שלו. טקט אמנם אי אפשר ללמוד אבל אפשר ללמוד להתנהג!

3קטנה

New member
חמים ../images/Emo3.gif

אני מתחילה להבין לעומק את מה שכתבת לי פה בזמנו כשהתיעצתי. אין לי עצות, כי טרם גיבשתי דרך התמודדות משל עצמי, יכולה בעיקר להזדהות -אם לא עם המקרה המדויק אז עם תחושת התסכול הכללית ובעיקר עם המשפט הראשון שלך.
(אגב מיכ, את זוכרת שנפגשנו פעם מזמן?)

למעלה