מותר להשוות בהמות לקורבנות שואה

../images/Emo46.gifמותר להשוות בהמות לקורבנות שואה

"בית המשפט העליון של אוסטריה אפשר לאחרונה את קיומה של תערוכה המשווה בין מחנות ההשמדה הנאצים, לתעשיית הבשר וגידול של חיות משק. סוכנות הידיעות של יהודי אירופה, ה-EJP, מדווחת שהשופטים מצאו את ההשוואה "חסרת חמלה או טעם, מוגזמת ואף בלתי מוסרית", אך התירו אותה משום שהיא מעוגנת, לשיטתם, בחופש הביטוי. אתמול, פרסמו מארגני התערוכה שבכוונתם להציגה בתקופה הקרובה".

deebeebee

New member
אוסקר ליפשיץ

לא נראה שהוא ממש התבולל. הוא "השלים" עם הזהות היהודית שלו. אבל כשאוסקר ליפשיץ ילך לעולמו, בהיותו שריד אחרון למשפחתו, גם שריד לא ישאר כי הוא לא דאג להביא לעולם צאצאים. אני לא ממליצה על התפוצצות אוכלוסין, אבל בדרכו שלו תרם אוסקר ליפשיץ למחיקת משפחתו לחלוטין.

גם בארץ הפגינו

עמותה נגד "שחיטה" והשוו לשואה היה לי ויכוח קולי באמצא הרחוב בירושלים, העמותה הקימה דוכן להחתמה עוברים ושבים נגד "שחיטה" או אכילת בשר. השוו זאת לשואה. הצגתי את עצמי ואמתי להם שזאת זילות השואה מה שהם מחתימים. פתאום הייתי מטרה להתקפות קולניות של חברי העמותה נגדי, אנשים התאספו מסביב ולא הבינו מה קורה. גם בפורום כאן הם פנו, הודעתי להם שאין להם מה לעשות כאן ברגע שמשווים בהמות לשואה.

ישרון

New member
מצער אבל קיים בארצנו

מצער לשמוע את ההשואות הנוראיות הללו,מבחינתי האישית זאת זילות השואה "במיטבה" אגודות צער בעלי חיים שונות כמו אנונימוס נוקטות בגישה קיצונית המשווה גידול בעלי חיים למאכל, יצור ביצים,פיטום בקר,ופיטום עופות לתקופות אפלות בהיסטוריה. לי לא ברור כלל וכלל ההקשר אבל דימיונם הפורה "וחופש הביטוי"לדבריהם נותנים להם "הכשר" לתגובות אומללות אלו. אני רק יכול לרחם עליהם מזמן כבר הפסקתי לכעוס.

masorti

New member
ספר בשם "כל יום הוא טרבלינקה"...

פורסם בישראל, וכל כולו הוא השוואה בין השואה לבין שחיטת בע"ח.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה לא מתחיל מהשוואות היסטוריות זה מתחיל מנקודת השקפה פילוסופית, עפי"ה חיים=חיים, ומכאן חיי חיה ערכם בדיוק כחיי אדם. כשמחזיקים בהשקפה כזאת, יש אכן דמיון בין ההתעללות והרצח שהם מנת חלקן של חיות לגורלם של נרצחי השואה. אין כאן כוונה לזילות השואה, אלא לזעזע אנשים ולקרוא להם למנוע זוועות שמתרחשות כיום בחיות, בדרך לשניצל בצלחת. כשלעצמי, בעוד אני שותפה לאהבה ולכבוד שהחבר'ה האלה רוחשים לחיות, וכן להבחנה שחיים הם קדושים באשר הם (ולכן אני צמחונית מושבעת מזה 30 שנה), עדיין נראה לי, שהם נסחפים. חייו של ילד שוקלים הרבה יותר בעיניי מחייו של עגל, למרות שגם לאחרון יש נשמה. לעניות דעתי, מדובר בחבורה אקסצנטרית, קיצונית אך בד"כ לא מסוכנת. לכן מן הסתם, אישר ביהמ"ש האוסטרי את התערוכה. הבעיה בעיניי אינה בעצם קיום התערוכה, אלא בכך שהיא פוגשת קהל שברובו הגדול (ולא רק באוסטריה) אינו מודע לנסיבות ההיסטוריות של השואה, לסכנות שבגזענות , למניפולציות של כוחות פוליטיים פנאטיים גם כיום, וכן לנטיה שקיימת בכל אחד מאיתנו לקטלג ולחוש חשדנות עד עוינות, כלפי השונים מאיתנו. קהל מודע, היה אומר: אכן מזעזע מה שנעשה לחיות, אך יש אי-אלו הבדלים משמעותיים ביותר; מעבר לעמדה העקרונית בדבר קיום או אי-קיום שוויון בין ערך חיי אדם וחיה.

למעלה