עצבים על ביטוח לאומי ומס הכנסה

מיליתו

New member
../images/Emo46.gif עצבים על ביטוח לאומי ומס הכנסה

סוף סוף קיבלתי מכתב ממס הכנסה. הם אישו לי 75% נכות לתקופה שבין 1.3-31.5. בדיוק 90 הימים שבהם הם לא צריכים לשלם לי כלום!!!!!!! מה אני אמורה לעשות עכשיו. הרי רק עברתי השתלה ביולי, ואני יודעת שאני אמורה לקבל קצקה 6 חודשים אחרי ההשתלה. צריך להתחיל הכל מהתחלה? ולגבי מס הכנסה - לפני שהפסקתי לעבוד עבדתי כעצמאית כמה שעות בשבוע, ולכן הגשתי דו"ח שנתי. הרווחתי בשנה שעברה 10000 ש"ח והם רוצים 5000 מס. כתבתי להם מכתב שכניראה יש להם טעות, אבל אין קול ואין עונה. מה שכן, הם זוכרים שלא שילמתי עדין, ויש לי הצמדה, וריבית וקנס - לכו תסבירו להם שלא ממש הייתי זמינה להתעסק בשטויות שלהם כי הייתי עסוקה בהשתלה!!!!

צריך להסביר להם!!

יש לך אישורי מחלה, אישורי אשפוז, מכתבים מהרופאים וכל חומר רפואי אחר. לדעתי את יכולה להגיש את כל אלה דרך ביטוח לאומי כשאת מגישה את הבקשה לקצבת נכות. הרי בכל מקרה צריך להגיש תלושי משכורת או דוחות מס במקרה שלך. וכן, זה נשמע מופרך לחלוטין אבל זה נשמע לי מאד מתאים לבירוקרטיה הארצישראלית. אל תכנעי להם! לדעתי יש יעוץ לגבי העניינים האלה דרך האגודה, תנסי לברר שם מה את אמורה לעשות ולמי לפנות כדי לפתור את הבעיה הזו. בהצלחה

רמי28

New member
תגישי ערעור

נורא מוזר שלא מאשרים 100% נכות לחולי סרטן. לי אישרו בפעם הראשונה 100% נכות לשנה רטרואיקטיבית מ 01/05 כאשר הועדה הרפואית היתה ב 14/07. השנה שוב הועדה היתה ב 3/8 ואישרו לי 100% נכות לצמיתות שוב רטרואקטיבית מ 01/05. אל תוותרי להם...

מיליתו

New member
קיבלתי ביטח לאומי

היום קיבלתי 100% נכות זמנית לשנה. חשבתי שאני אמורה לקבל רק לחצי שנה. יכול להיות שהם יתנו לי שנה ואח"כ יתחרטו ויבקשו שאחזיר להם? לגבי מס הכנסה - אין עם מי לדבר בינתיים....

לא בדיוק

הם נותנים נכות זמנית. ואז אחרי שנה הם מזמנים שוב לועדה רפואית וקובעים שוב אחוזי נכות. ואז הקצבה מתעדכנת לפי האחוזים שנקבעו. אם הם קבעו לך והתחרטו הם לא לוקחים חזרה, הם פשוט משנים.

רמי28

New member
ביטוח לאומי ומס הכנסה

כמה ימים לאחר קבלת מכתב מביטוח לאומי המעיד על 100% נכות (אגב, רטרואקטיבית ממתי?), את תקבלי מכתב ממס הכנסה שבו כתוב שמגיע לך פטור. עם הפטור הזה תגישי בקשה לתיאום מס ובסוף הכל יסתדר. לפני שנה קיבלתי מכתב ממס הכנסה שבו הם מודיעים לי שאני חייב להם 140,000 ש"ח (הלוואי והייתי מקבל משכורת שנתית של 140,000 ש"ח) בסוף הסתבר זאת טעות. אל תתרגשי מהם הבריאות יותר חשובה. מקווה שאת מתחזקת מיום ליום סופ"ש נפלא רמי

מיליתו

New member
עוד שאלה

העובדות הסוציאליות אצלינו יותר עסוקות בלהקשיב לאנשים, ופחות בענייני ביטוח לאומי... אם אני חוזרת ללימודים באוקטובר, זה נחשב שינוי סטטוס שאני צריכה להודיע עליו (כמו עבודה?) ואם אני גם מתרגלת בתמורה למלגה, זה נחשב עבודה? אשמח אם מישהו יודע משהו לגבי סטודנטים

NiR AbR

New member
מממ...

גם אני קיבלתי 100% נכות זמנית לשנה, רטרואקטיבית, מביטוח לאומי. זה צריך להסתיים בסוף 2004. כשאנחנו היינו צריכים לברר או לסדר דברים בנוגע לזה לא ידענו כלום. אצלנו פשוט העובדת הסוציאלית שבמחלקה ולא יודע מי עוד סידרו את העניינים והיו פשוט 100%. שווה לנסות לברר עם העובדת הסוציאלית לגבי זה. הן מבינות בדברים האלה... (אין לי כל כך איך לעזור, לא מבין בזה)

למעלה