:-

בולי27

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif:-

החדשות הטובות הן שלפחות הסופ"ש הזה כבר מאחורי....

בולי27

New member
הביקור אצל חמותי לא גרם לי לחזור

הביתה עם חיוך מאוזן לאוזן...

nightroll

New member
בולי מתוקה

למה את לא קמה ואומרת די? אני לא מספיק עוקבת כאן כדי לזכור אם יש לך ילדים או לא, אבל גם אם אין, את ובעלך תא משפחתי גרעיני, עצמאי, ואתם לא צריכים לחיות לפי התכתיבים המשפחתיים. אם הזוגיות שלכם נפגעת מביקורי סופשבוע אצל המשפחות - תלכו לבקר פעם בחודש או 6 שבועות. אני ובעלי הסכמנו לעשות את זה לפני שנתיים או שלוש, וזה עושה לנו רק טוב.

בולי27

New member
הלוואי שבעלי היה מבין כמה המשפחה

שלו איומה. הוא עיוור לחלוטין! דווקא ההורים שלו היו בסדר גמור. הפעם זו היתה אחותו (שיש לה כבר משפחה משלה, אבל יותר מעניין אותה משפחות אחרות). ולא אין ילדים עדיין.

הגנובה

New member
ספרי מה קרה ונוכל להגיב לגופו של

עניין... בינתיים... קבלי
לשיפור מצב הרוח והנה גם

בולי27

New member
טוב, אז מה היה???

ובכן לא הרגשתי כ"כ טוב, אבל בעלי כ"כ ביקש ממני להצטרף אליו ובסוף השתכנעתי. אכלנו ארוחת ערב הכל היה בסדר יחסית. אחותו הקטנה (בת 16) הרגיזה אותי קצת אבל החלטתי להתעלם מהמגעילה הקטנה כי במילא היא תהיה מגעילה גדולה כמו אחותה בעתיד... כשסיימנו לאכול כולם התאדו לפתע....ורק אני נשארתי. אז עזרתי לחמותי לפנות את השולחן ולסדר קצת (עציון
אתה זוכר את השיחה בנושא הזה
) חמותי ידעה שאני מרגישה מאוד לא טוב ואמרה לי לעזוב הכל ולשבת לנוח, אבל עזרתי לה בכל זאת. כשגיסתי חזרה לפתע בחזרה אמא שלה צעקה עליה שתתבייש, איך היא עזבה הכל והסתלקה בלי להגיד אף מילה ובלי לעזור לסדר. גיסתי חשבה שאמא שלה נשארה בלי עזרה ולכן היא כועסת עליה אז היא החליטה לגלגל שת האשמה עלי, אז היא ענתה לאמא שלה שיש לה גם בן וכלה (אני) שיכולים גם כן לעזור. כמובן שמבעלי לא מצפים לעשות שום דבר אז זה היה מופנה אלי בלבד (כי גברים במשפחות מרוקאיות לא צריכים לנקוף אצבע...) בנוסף לזה שזו היתה עקיצה מגעילה היו גם הרבה מאוד אנשים בסביבה. ההורים של בעלי האחיות שלו בת דודה שלו ועוד שתי דודות שלו. חמותי צעקה על הבת שלה שאני דווקא כן עזרתי לה אבל זה עדיין לא פותר אותה ושהיא יכולה ככה להסתלק בלי להגיד מילה. (לזה שהבן שלה לא עזר היא אפילו לא התיחסה כי כמו שהסברתי לא מצפים ממנו בכלל) לסיכום לבעלי יש אחות נבלה בנוסף לזה היא גם "משויצה" בפני כל הנוכחים איך היא הלכה לחמותה ו"עקצה" את גיסתה שם.... אוף איך שאני לא סובלת אותה....

bertap

New member
הלו היא בת 16 מה את מצפה ממנה

את מתיחסת יותר מדי כנראה לא התפתחה מבחינה שכלית

בולי27

New member
לא הבנת....

זו היתה אחותה הגדולה, והיא עוד מעט בת 30 נשואה עם ילד...

הגנובה

New member
בת 16, בת 12, בת 30 או בת 40

מה זה משנה
- אחת כזאת צריך להעמיד במקום
ומיד
- מי היא חושבת שהיא
- אם זה אצל אמא שלה היא יכולה לעשות כרצונה
לדבר כרצונה
- להיפך - דווקא בגלל שזו אמא שלה וחמתה של בולי... היא היתה צריכה להיות יותר עדינה ולתת לבולי להרגיש יותר בנוח
לא מקובל עלי ההתחשבות הזאת בגיל
בפעם הבאה - כנסי בה
- אל תשתקי לה

bertap

New member
אני לא היתי עוברת בשקט

חשבתי שהיא בת 16 אבל בגיל כזה היתי מעמידה אותה במקום ומיד

ציפי ג

New member
יש חובת התייצבות?

במקומותינו נהוג, שזוג שנישא עושה שבוע אצל הוריו שבוע אצל הוריה. מיד בשבוע השני הודעתי רשמית שאני לא נוהגת כך, כי אני רוצה לעשות בשבת דברים אחרים (כמו לישון עד 12, ללכת לים (לטיול כמובן, לא לרחצה ועוד). אמא שלי כעסה עלי, אמא שלו כעסה עלי. הן שכחו מהר. היה עוד על מה לכעוס, ולזה הן התרגלו. אם שניכם מגובשים בנושא, אין שום סיבה ללכת ולסבול. אבל, גם אין סיבה להעליב. אפשר להגיד את זה ללא רגשות, ולא לנהל ויכוחים על הנושא. משהו כמו - החלטנו שאנחנו לא מגיעים לכאן כל שבוע. ולא להכנס לפרטים.

בולי27

New member
יש חובת התיצבות! פעם בשבועיים

וגם בעלי לא מוותר כי הם יודעים לשבת לו חזק מאוד על המצפון. גם לפעם בשבועיים הגענו לאחר מאמצים רבים...

אורא

New member
בוקר טוב בולי וקבלי ../images/Emo24.gif ענק

לשיפור מצב הרוח, נראה כי חמתך הגנה עלייך, וממש אבל ממש אל תתיחסי למפלצת הזאת. תעזרי בשבילך כי את רוצה או אל תעזרי בשבילך אבל אל תעשי את זה בשביל אחרים ואל תתיחסי למה שהם אומרים פשוט תתעלמי. אני יכולה להגיד לך שאחי נשוי למרוקאית ומעולם אבל מעולם היא לא נקפה אצבע אצל אמא שלי בבית ואף אחד לא מעיר לה. התרגלנו.... אז חיזקי ואימצי אור

meravido

New member
מה ה"עליהום" הזה על מרוקאים?!

מה זה קשור לעדה??? אז בשבילך אורא ובשבילך בולי אני יכולה להגיד שאני מרוקאית (וגאה) וכשאני הולכת לחמותי אני ולא אף אחת מהגיסות שהן הבנות, זו שעוזרת לערוך, זו שעוזרת לפנות וזו שעושה כלים (אחרי ויכוחים ארוכים עם חמותי שלא אוהבת שעוזרים לה)אמנם באיזשהו שלב הן מצטרפות אבל בהילוך איטי שכזה שאני כבר סיימתי לעשות את הרוב. ותתפלאו,אבל גם אצל חמותי (שהם מעדות הבלקן) הגברים לא מרימים מזלג והמקסימום שהם עושים זה לפתוח את השולחן לארוחת ערב. אבל ברגע שמסתיימת הארוחה הם יושבים להם רגל על רגל בסלון והנשים הן אלו שמפנות ומנקות. אז בנות, אנחנו לא בשנות ה-50 וכל הערה עדתית שכזו היא ממש לא במקום ולא לענין.

אורא

New member
מרב סליחה ../images/Emo52.gif לא התכוונתי

להשמיץ, אני באה מבית אשכנזי, בו כולם עוזרים בעיקר לפנות מהשולחן. מיום שאחי נישא לא הוא ולא אישתו עושים משהו בבית. אחי גם לא מכין לעצמו או לאישתו שתיה, אלא מבקש. החבר שלי מרוקאי ואני גאה להגיד שהוא עושה הכל, גם אצל אחותו הוא תמיד עוזר - בדרך כלל אני והוא ביחד תמיד מפנים וכל השאר מתחמקים. לא היתה לי כוונה לפגוע, זה פשוט מנהגים מכל מיני בתים שונים ולא חס וחלילה להשמיץ אור

בולי27

New member
זה לא "עליהום" על מרוקאים אבל

מה לעשות שבמשפחות מעדות המזרח מקובל שהגבר לא עושה כלום ואני רואה היטב איך לא מצפים מהגברים שיעשו כלום. יש משפחות שכבר לא מתנהגות כך, אבל הרב כן ואני מצטערת אם נפגעת אבל זו האמת! גם אני חצי מזרחית, ורואה שרידים להתנהגות הענתיקה הזאת גם במשפחה שלי. אצלהם זה הרבה יותר בולט. ואצל אשכנזים אין ולו פרור מהנוהגים האלו. (יש לי גם חצי אשכנזי, אז אני יכולה להשוות בין שני הצדדים)

למעלה