../images/Emo46.gif

המקום : מחלף בית ינאי. העבירה : נסיעה לאחור על כביש החוף. הסבר: אני נוסע על כביש החוף אחר הצהריים ובמחלף בית ינאי אני רואה רכב ג'יפ,חציו על השוליים וחציו על נתיב הנסיעה,עם אורות נסיעה לאחור דלוקים ועושה רוורס לאיטו ! מדוע ?! כי היא (!!!) פיספסה את הפנייה לירידה מכביש החוף !!! מה עושים עם נהגים כאלה ???? היה חסר שמישהו לא ישים לב אליה ופשוט ייתנגש בה וייהרג וגם יהרוג אולי,בגלל טעות פטאלית,קריטית,בלתי מובנת כלל !!! טעיתם בנסיעה ?! שכחתם לרדת מהכביש ?! תמשיכו עד למקום בו תוכלו לתקן את הטעות שלכם,גם אם זה מרחק של 10 ק"מ !!!! ה10 ק"מ האלה שווים את החיים שלכם ! לא מוסבר בכלל הקטע הזה. וזה הכי גרוע שהיא לא יודעת שהיא עושה טעות ועוד נשארת עם הרכב על חצי נתיב נסיעה !!!!

היתי מחריש אותה

היתי מביא לה כזו צפירההה שהיא היתה מבינה שהיא ככה קרובה להתרסק. סתומה

זה בדיוק מה שעשיתי...

ולא בכדי. רכבים שהיו לפניי פשוט האטו מאוד ועברו לנתיב שמאל,כמובן תוך כדי סיכון אלה הנוסעים בשמאל שלא מבינים שיש גורם סיכון על הכביש. הייתי עם חברה שלי,אז היא שמה לב שאני עוצר מאחריה והיא אמרה לי "סע,תמשיך למה אתה עוצר ?!" אמרתי לה "היא מסכנת אותי !" עצרתי מאחריה וצפרתי לה ארוכות שהיא תבין. והיא הבינה ונסעה קדימה לשוליים עצמם. ובזה אני מקווה שהיא הבינה החוצפנית. כי המשכתי לנסוע לאחר שפיניתי את הנתיב.
נהגי ישראל...

AvihayA

New member
למקרים כאלה צריך לשלוף מצלמה ...

ולצלם את העבירה, אם יש מצלמה דיגטלית אפשר גם להוסיף קטע וידאו להוכחה. התמונה בתוספת פרטי הרכב, מועד האירוע ועדות אישית יכולים לעשות את דרכם אל כל אחת מיחידות התנועה.

אין לך מושג כמה רציתי לעשות את זה..

אבל אחרי יום טיול ארוך,אתה רק רוצה להגיע הביתה בשלום ולא היה לי כוח להיכנס לוויכוחים מיותרים אל מול אישה על הכביש. מי יודע איך זה ייגמר בסוף. במדינה של היום זה קצת מפחיד...

מֵירַב

New member
אתה צודק בטריליון אחוזים, אבל דבר

אחד לא ברור לי: למה הדגשת את העובדה שזו היתה נהגת והוספת 3 סימני קריאה...? נהגים לא יכולים לעשות טעויות מטופשות, מסוכנות ואידיטיות עד מאוד, כגון זו החושבת שהיא ברוורס לחנייה מתחת לבית שלה? וחוצמזה, יש לי שאלה בעניין החוקי: נניח ומשטרת התנועה היתה שם - מה היו עושים לה? שלילה? קנס? מה...?

מה משטרת התנועה הייתה עושה לה ?!

אם זה היה שוטר שרוצה לעשות את עבודתו ולא להביט על הציצי שלה,אז הוא יכול היה לתת לה כמה קנסות וזימון לבית משפט אם הוא היה ממש רוצה בכך. האחד הוא על נסיעה לאחור ללא צורך. 250 ש"ח השני על עצירה בשוליים ללא צורך. 750 ש"ח השלישי על הפרעה לתנועה וגרימת סיכון תוך כדי הימצאות הרכב על חלק מנתיב הנסיעה החוצה. 500 ש"ח ואם אני הייתי השוטר הייתי נותן לה זימון למשפט על ניסיון לרצח. ולמה נהגת עם (!!!) כי ככה. אין לי דיעות קדומות וכדומה באמת שלא. אני מכיר די הרבה נהגות שנוהגות יותר טוב ממני. אבל,נשים על הכביש זו עובדה שקשה להתחמק מהן. אולי הן לא עושות תאונות דרכים,אבל בהחלט גורמות לתאונות דרכים. איך ולמה ? בחוסר הביטחון שלהן על הכביש. בטעויות הפאטליות על הכביש. בנסיעה 'הבטוחה' והנורא איטית על הכביש. ועוד דברים. לא פלא שיצאה הסטיגמה שאומרת "אתה נוהג כמו אישה". זה לא בא מתוך סתם לגלוג על אישה בעבר,אלא מתוך צפייה במה שקורה על הכביש. עכשיו זה לא בהכרח רק נשים. אבל גם הן. ואין פה הכללה גורפת !!! ויותר מזה,פגשתי כבר נשים שמקללות נשים אחרות בכינוי "יא נקבה תסעי כבר". וגם נשים שאומרות שנשים הן עם גרוע על הכביש.

מֵירַב

New member
אני מיום ליום נדהמת יותר ויותר

איך כבישי הארץ הפכו למעין לונה פארק אישי של כל נהג ונהגת. לפעמים אני מוצאת את עצמי חושבת "מה אם הייתי שוטרת ומה אם הייתי זו שקובעת איך יתנהלו הכבישים וכו'" - פשוט בא לי לנער (!!!) את הטמטום הזה מקרבנו ויותר מזה, לנער את האנשים עצמם. ולגבי הנהיגה הנשית: עם כל הפמיניזם שלי (ויש), אני מודה שאין לי סבלנות מיוחדת כשנשים נוהגות (חוץ ממני
)...כי ראבק, רובן מוציאות שם רע למין החזק והיפה

לא צריך להוסיף עוד ../images/Emo3.gif

וכן אני כבר חשבתי מיליון פעם להתגייס למשטרת התנועה. מיליון פעם...

AvihayA

New member
מירב, את בגיל המתאים !!!

משטרת ישראל בכלל ומשטרת התנועה בפרט משוועים לכל מתנדב או מתנדבת שיבואו ויתרמו מזמנם. גם אני, כמוך, הרגשתי שצריך לנער את הטמטום הזה שמוביל לקטל בדרכים. אני יודע שאני לא הופך הרים וגבעות ... אבל כשאני יודע שמנעתי ולו פצוע אחד, אני מרגיש שההתנדבות היתה משתלמת. רק 4 שעות בחודש, ותוכלי לשנות ולו במעט את (חוסר) תרבות הנהיגה בארץ.

eitan-as

New member
תיקון, זה לא 4 שעות בחודש

רק לצורך הבהרה, (קצת ארוך, מומלץ לקרוא) בתור מתנדב בית"מ (יחידות תנועה מתנדבים), מצפים ממך לעשות 12 שעות חודשיות במשמרות או 8 שעות רצופות (אלו ההגדרות היבשות, אבל לא מקפידים עליהן לגמרי). כמובן שלא מקבלים כל אחד, אלא צריך קודם לעשות קורס מתנדבי יח"מ (יחידות מיוחדות) של כ-40 שעות, ורק אח"כ אפשר לעלות על ניידת של אור ירוק או מתנ"א. בשלב הזה המתנדב (או המתנדבת כמובן) עדיין לא יכול למלא דו"חות, אלא רק דו"חות לבנים (דוח פנימי שמומר אח"כ לדו"ח רגיל אם הכל תקין). רק לאחר קורס נוסף של כ-40 שעות ומבחן בסופו, ניתן לקבל פנקס דו"חות ולתת דו"חות למי שמגיע לו (ויש הרבה כאלו, לצערי...) בין הקורסים צריך להיות פז"מ של לפחות חצי שנה, ובד"כ יותר כי לא נפתחים קורסים כל פעם - צריך לברר במשא"ז הקרוב למקום מגורייך. על מנת להתנדב, יש לברר בתחנת המשטרה הקרובה מי אחראי על המתנדבים באיזור (בד"כ זה קצין משטרה שמוגדר כ-רמק"מ - ראש משרד קהילה משטרה). אחרי הקורס הראשון (שנקרא שלב א'), אמורים לקבל מדים וציוד, אבל זה לוקח ה מ ו ן זמן - אני מתנדב כבר שנה וחצי, ועדיין לא קבלתי מדים/כובע/מעיל וכו'. ניתן לפנות אלי בשאלות. בהצלחה, איתן.א.

מֵירַב

New member
תודה רבה על המידע, אך נראה לי

שבשלב זה בחיי אוותר על התהליך הארוך (הסיבות שמורות במערכת) ואמשיך להתעצבן בפורומים
ושוב - תודה

go on 1990

New member
קדימה,אני מצטרף לסיירת המצלמות

כל עבירת תנועה מצולמת. נהגים עבריינים-היזהרו!!!

למעלה