אשת השבוע חוזרת- גם את יכולה

../images/Emo47.gifאשת השבוע חוזרת- גם את יכולה

אחת לשבוע עולה אחת מהחברות הפעילות בפורום או באירגון "קישורי אמהות" על הבמה. תוכלי לספר על עצמך, על העסק שלך גם את רוצה? את יכולה, רק ש... 1. חייבת להיות פעילה במשך תקופה בפורום שלנו- כאן 2. חברת "מעגל עסקי" של קישורי אמהות 3. ולא פחות חשוב- לפנות אלי במסר אישי על מנת לתאם מועד

../images/Emo26.gifאשת השבוע-יעל אוספובט../images/Emo36.gif

ספרי לנו: על התחום שלך, איך התחלת? מה את הכי אוהבת? איך לשלב בין הורות-קריירה ובעיקר בחופש הגדול?

yaelmmmmm

New member
איזה כייף להיות כאן שוב!!!! ../images/Emo13.gif

דווקא היום התבשרתי שאתר שלי כבר באוויר- אתן מוזמנות לקרוא, להתרשם, להאיר, ובעיקר- להכיר אותי, את מי שאני, את מה שאני אוהבת... http://odp.co.il/ מהו התחום שלי? ייעוץ ארגוני וייעוץ קריירה- שהם בעיניי תחום אחד
והוא בעצם לעזור לאנשים למצוא או להמציא את עצמם בעבודה- החל מכלים הכי הכי פשוטים (או שלא פשוטים) כמו קורות חיים והכנה לראיון עבודה, וכלה בבחירות מורכבות מאד, כמו: להתחיל לימודים בגיל 40+, עם ילדים, ולאחר חיים מלאי תהפוכות. אני חושבת שהכנתי מאות אנשים לראיונות, ועברתי אלפי קורות חיים... וזה לא מעט!
גם בתוך ארגונים המצב דומה. כשאני מגיעה, אני רואה כמטרה ראשונית לתת לאנשים שלי תקווה שהכל יכול להיות הרבה יותר קל, הרבה יותר יעיל והרבה יותר מחייך.
אני משתדלת להביא המון יצירתיות ופתרונות לא שגרתיים. מהתקופה האחרונה, בעל עסק קטן (גבר) שאל אותי מדוע כל היועצים אומרים לו להתמקד. קלטתי שמצמצמים לו את 'ציפור נפשו'- את ההמצאות שלא באמת נותנות כסף בטווח קצר, אך נחוצות מאד לעסק בטווח ארוך- והצעתי לבעל העסק להקדיש לכך זמן בתוך הלו"ז השבועי.
שירות מזמן לא מותרות בעסקים!!! אם החווייה שהלקוח שלכם קיבל היא חוויית דחייה, הוא לעולם לא יחזור! לדוגמא, אם אני אומרת שאני כאן בשביל כל לקוח שלי בין השעות... צריך לקרות משהו דרסטי כדי שאני לא אהיה שם. צריך ורצוי לתת משובים ללקוחות ולהעמיד להם גבולות (כמו לילדים...), אבל גם לשאול אותם 'איך היה' לאחר קבלת השירות. אני מאמינה שייעוץ- ואת זה כתבתי באתר, בואו ותקראו, הוא עניין של התבוננות מעמיקה ופתרון לא שגרתי. הגעתי לשם מ... מוסיקה. אז מי שמסתקרנת, שתשאל אותי. ולשאלתך מיכל, איך לשלב בין הורות לקריירה, אני מצרפת מאמרון קטן שכתבתי- להנאתכן. מוזמנות לדיון, לשאלות- אני מבטיחה שכל התלבטות שלכן בעסק או בעבודה תזכה לטיפול מעמיק...

שמחתי להיות הדולה של האתר שלך..:)

והיה מאתגר וכיף לעבוד מולך - מקווה שתהני מהאתר החדש שנולד היום :)

yaelmmmmm

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo229.gif

תודה רונית- וזה הזמן להודות לך
על סבלנות, הקשבה ויצירתיות!!! החווייה של העצמה שב'יציאה לאור'- ואני חושבת שהאתר יהיה פלטפורמה מצוינת לשיתופי פעולה איתכן, בנות יקרות!!! אני כבר הפכתי ל'ספר טלפונים מהלך' בזכות 'קישורי אמהות'- ומקווה שאתר יעצים את זה עוד. אני רוצה לספר על החווייה שלי כעצמאית. אני מסתובבת כל היום עם רעיונות שבסוף היום אני מחליטה האם להמשיך איתם למחרת, כן או לא. למשל,
היום בעת נסיעה לחנות ספרים לשם קניית ספרים לילדיי, חשבתי על קורס אינטרנטי שבנוי לפי שאלון מדויק שמודד את הצרכים של עסק / מחפש עבודה בתחום ארגוני או עסקי, בדיוק כמו שיש קורס איך לצחוק, איך להפוך את המציאות לחלום (או הפוך), רק בצורה ממוקדת לקוח. מה דעתכן?

../images/Emo24.gifיעל ברוכה השבה (השווה)

אשמח להכיר וללמוד.
אני שואלת: מה קורה כאשר שאישה "ישבה" בבית וגידלה את ילדיה באהבה בוחרת לשוב ולפתח קריירה עצמאית. באיזה אופן את מובילה אותה למקום של לפתוח עסק עליו
היא חולמת אלא שהיא יודעת מעט מאוד כדי להגיע אליו...... תודה ובהצלחה.
ריקי

yaelmmmmm

New member
תודה ריקי ../images/Emo13.gif

אז קודם כל, אשה שישבה בבית וגידלה את ילדיה- פיתחה לעצמה קריירה נוספת. ברצינות, הרבה מאד נשים מחליטות 'לשבת בבית' מתוך התבוננות עצמית, רצון לעשות פסק זמן, לחשוב על מה היו רוצות לעשות כשיהיו גדולות. משם הדרך לעסק עצמאי סלולה בדרך כלל, כי עולם העבודה השכירה פחות אוהב את ה'זיגזגים'. ** וגם לזה יש לי פתרון. וגם:
'ישיבה בבית' מפתחת את שרירי העצמאות מאד מאד! שימי לב: את צריכה להחליט לגבי תקציב משפחתי, את צריכה לבנות את סדר יומך, את צריכה לרוב לעבוד מול בעלי מקצוע שונים, כגון: אינסטלטור, איש מעליות (למי שיש...), חשמלאי, חברות מוצרי חשמל וכו' וכו' וכו'. באיזה אופן אני מובילה אותה? גם שאלה מצוינת. אתן לך דוגמה. באחת הקבוצות שלי השתתפה אשה מקסימה, אם ל- 3 ובהריון רביעי (גיבורה, לא?) שהחליטה שהיא מתפטרת מהעבודה שלה אחרי הלידה- ויהיי מה. שאלתי אותה 3 שאלות: 1. מה החלום שלך? 2. במה את טובה? 3. במה עוסקים (או עסקו ז"ל) בני משפחתך. תשובה לשאלה 1. היתה: לתת מתנות לאנשים, תשובה ל- 2. בניהול אדמיניסטרציה (מזכירת מנכ"ל / עוזרת מנכ"ל), ול- 3... שם היתה הפתעה. כל בני משפחתה עסקו באמנויות. הפתרון צץ מאליו. פשוט פיתחנו את המתנות לרעיון של עסק קדרות וקרמיקה. אנחנו לא יודעים מה מוביל למה, ולפעמים, גם לא יודעים במה אנחנו טובים- בגלל חינוך, בגלל סביבה מדכאה, בגלל אמונות טפלות שלנו ושל משפחותינו... רק צריך להתבונן דרך חור המנעול ולראות מה מוביל למה. ואת זה תשאירו לי.

yaelmmmmm

New member
עוד לא... ../images/Emo10.gif

אבל גם אני מתגעגעת... אפשר לבקר אותי בבית, להתקשר אליי בטלפון, לבקש עזרה או לעשות הפנייה...

תתחדשי על האתר ../images/Emo50.gif

הי יעל, בשעה טובה ודרך צלחה עם האתר. וכמובן אהיה סקרנית ואשאל (למרות שחלקים שמעתי ממך): מה הקשר שלך עם מוסיקה? מה למוסיקה ולייעוץ קריירה? בקיצור, תשתפי אותנו.
רוית

yaelmmmmm

New member
הי יקירה! אוהבת אותך!!! ../images/Emo13.gif

אז ככה. כשכל הילדים הלכו לגן, איתרו אותי כמחוננת במוסיקה. הצלחתי לנגן שיר ב- 2 ידיים, ללא שום ידע בתווים או בפסנתר. שיר עם ליווי. בגיל 15 מצאתי את עצמי לומדת באחת המכללות היוקרתיות ביותר ברוסיה (וגם בעולם) בתחום. בגיל 21 לאחר הולדת בתי הבכורה הבנתי שאני לא רק מוסיקאית וזה הקשר שלי עם מוסיקה וקריירה. אבל, כישרון הוא כישרון רמקול| והמשכתי בדרכי. בשנה שעברה לימדתי קורסים במוסיקה במכללה אקדמית- כי ביקשו ממני וגם כי זו היתה חווייה לא נורמלית בשבילי. והשנה ניצחתי על מקהלה אצלי ביישוב. תארו לכם: אנשים בני 65 עד 35, גברים ונשים, באים אליי הביתה כדי לשיר??? חקלאים, מורים, אנשי הייטק, פרסומאי אחד ומהנדס אזרחי אחד. מרשים, לא? מוסיקה עבורי היא כלי להתפתחות אישית
מוסיקה וייעוץ קריירה? הקשר pretty obvious. לכל אדם יש מנגינה משלו. לאחד, זוהי עלייה מטאורת, לשני- התפתחות אישית הדרגתית, בקצב סמבה, למשל, לשלישי- שינויים רבים מאד, ולרביעי- הדרך סלולה למשהו, אך הוא נלחם (כמו גיבור של בטהובן) להגיע לאור בקצה המנהרה. ממש מדהים לדעתי! הנה הפוסט שכתבתי בנושא ונראה שהוא די מתחבר- על הצלחה בקריירה. http://cafe.themarker.com/post/1623496/| אצלי, למשל, אני חייבת קודם כל לפנות מקום בלב שלי למשהו חדש, והחדש פשוט מגיע. לא במקביל, רק במקום. אני רואה את הדפוס, אני מנצלת אותו, ועם זאת, לומדת גם להיות אחרת... ועוד משהו: אם אנחנו מדברים על ארגונים, פעם תיארתי לעצמי שמבנה ארגוני יכול להיות מתואר כמו תזמורת. מנכ"ל- מנצח, סמנכ"לים- כ"א 'ראשון' בקבוצה שלו וכו'. צוות הנהלה- זו להקה, כמו למשל 'חיפושיות', ועולם הדימויים ממש חוגג...
בקיצור, אני מזמינה אתכן לשבת עם עצמכן ולשאול, מהי המנגינה או מהו הדפוס שמביא אתכן להצלחות!!! שתפו אותי...

וואוו הסיפור שלך מדהים ומרתק

אצלי למשל,ניראה כך שהתמדה היא הדפוס שמביא אותי להצלחה אך לגבי מנגינה,לא ממש חשבתי על זה......ועדיין צריכה לחשוב על זה.....,לא בטוחה שאני לגמרי מבינה,אבל בהחלט ריתקת אותי.

yaelmmmmm

New member
תודה הילה! ../images/Emo24.gif

בואי נניח שהיית צובעת את הסיפור שלך. איזו קשת צבעים היית מקבלת?
אני רגילה לחשוב עם מנגינות, אבל לכל אחד יש צורה משלו לחשוב. NLP מדבר על modalities,
קולב מדבר על סגנונות למידה, Adizes (שזו האסכולה שאליה אני שייכת
) מדבר על סגנונות התנהלות, שהם אגב, דומים מאד, וחברת תו"ת ואחרים (שזה בטח לא מה שהם המציאו...
) מדבר על סגנונות תקשורת (תומך, מקדם... וכו'). מיריה
תוכל להגיד שיש 4 סוגי טמפרמנט...
אז ככה שהעולם עשיר ומגוון. בדיוק בימים האלה, אני מכינה סדנא שתדבר בשפה של 4 החלוקות. ומה יהיה שם? קודם כל, היכרות של כל אחד מהם עם הסגנון שלו, וגם לנסות להרחיב את הרפרטואר. היות ו- Adizes http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=516692 בא מניהול, אין שם הרבה פסיכולוגיה ותקשורת, אז אני מוסיפה מהניסיון הטיפולי שלי.
אני יודעת שלכל דבר יש זמן משלו. חברה אמרה לי אתמול שהיתה צריכה רק 'לשחרר' כדי שיגיע לה גבר חלומותיה. אני מזמינה אתכן לחשוב על איך הייתן בתור ילדות: שיחקתן לבד, גיליתן יוזמה, חיכיתן שיגשו אליכן, הייתן צריכות חברה או שהסתדרתן לבד- ואיך התחושה הזו מלווה אתכן בחיים היום כי קריירה זה לא רק עבודה, זו תפיסת עולם

מקסים ../images/Emo70.gif גם אני אותך, יקירתי ../images/Emo24.gif

אני אוהבת מאוד שימוש בעולם דימויים ומטפורות. אכן עולם הדימויים שלנו שואב ממקומות אישיים ופנימיים. תת לי חומר למחשבה בהתבוננות על האדם, מה הקצב שלו, איזה סגנון מוסיקלי יש לו (לא מה הוא אוהב אלא מי הוא) ועוד... רוצה לשתף אותך שהתזמורת כדימוי ארגוני הוא משהו שגם אני השתמשתי בו רבות בכובע של יועצת ארגונית (כמו שאת יודעת גם לי יש אחד כזה)
נוצר הרבה עניין כשבקשתי ממנהלים להחליף תפקיד בתזמורת

yaelmmmmm

New member
מעניין!!! ../images/Emo23.gif תודה!../images/Emo42.gif

אגב, אחת הסדנאות שלי שבינתיים 'בישלתי' היא סדנת שירה ושירות. בעצם, אני מבקשת מאנשי מוקד טלפוני
שאנחנו מגיעים אליהם כדי לקבוע תורים לקופת חולים, למשל, להתחיל לשיר
כי:
הם לא שומרים על הקול ולכן נשמעים רע
הם מדברים במונוטוניות בולטת ולא ממש מקשיבים לעצמם
הם זקוקים לרענון ואחזקה (זה מונח מעולם הטיפול... ולפעמים שירות הוא טיפול). כשהעברתי את הסדנא פעם ראשונה, צחקו עליי. בפעם השנייה- ביקשו להביא בדחיפות הצעת מחיר
כך שהמוסיקה היא גם הייחוד העסקי וגם הגיוון. מתישהו אני אכתוב על זה מאמר.

yaelmmmmm

New member
תודה מיכל!!! ../images/Emo13.gif ועוד קצת על יצירתיות

ומהי יצירתיות? בכנס לפני שנה פגשנו את ורד מוסנזון שאמרה שזה UR- Unexpected Relevant, ואני רוצה להוסיף. יצירתיות היא דרך חיים. גם כשאת יושבת בספרייה ולומדת, גם כשאת קוראת ספר חדש והוא מדליק אותך ואז את מחליטה שזה יכול להיות טיול נפלא, וגם כשאת חוקרת את מה שקרה לילד שלך ומנסה למצוא פתרון. יצירתיות היא בגדול- לא להישאר אדישה. בנות, מה זה עבורכן?

למעלה