סקר חדש!

הסמכות

New member
../images/Emo47.gif סקר חדש! ../images/Emo47.gif

סוף סוף סקר חדש
! הסקר הקודם, למי שלא זוכר, היה "האם קראתם את אוקספורד של ליירה?". במקום הראשון זכתה האפשרות "אני אקרא אם יצא בעברית". אפשר להניח שהספר כן יצא בעברית, אבל רק אחרי הסרט הראשון (ובמידה וזה יהיה הצלחה). מתי זה יהיה? נובמבר 2007... אז יש עוד די הרבה זמן לחכות
הסקר החדש הוא משהו שונה לגמרי - "מיהו הרשע האהוב עליכם מ`חומריו האפלים`?" האפשרויות הן:
הלורד עזריאל (הרג את רוג'ר ולא מעט דברים אחרים)
הגברת קולטר (הקימה את האכלנים, פיתתה ורצחה המוני ילדים ועוד)
האב מק'קפייל (ראש הכנסייה, התאבד על מנת לשלוח את הפצצה שתגרום לתהום הגדולה)
האב גומז (יצא לרצוח את מארי וליירה)
צ'ארלס לאטרום / לורד בוריאל (רימה את ליירה וגנב לה את האלתיומטר)
יופור רקינסון (רימה את יוריק בירנסון וגרם לגירושו)
מטטרון (מנהיג צבא הסמכות, ויורשו. רוצה לשלוט בבני אדם)
אחר (נא לפרט אם בחרתם את זה
) נשמח אם כל מי שעונה על הסקר יפרט גם כאן בהודעה מה הוא הצביע, ולמה

yael ziv

New member
לורד עזריאל

אמנם הוא הרג את רוג'ר אבל הרצח קידם מאוד את העלילה. בנוסף הוא עשה זאת למען מטרה טובה (אני לא אומרת שהמטרה מקדשת את האמצעים, אבל זאת חצי נחמה)

Orion132

New member
קולטר.

לדעתי היא אחת הדמויות העמוקות והמעניינות ביותר בסדרה. כל הקטע הזה שהיא החליפה צדדים באמצע, והתהליך שהיא עברה - מנציגה בכירה של הכנסייה עד לזאת שהרגה את מטטרון בכבודו ובעצמו. היא גם הדמות הרעה שהכי קידמה את העלילה בשלושת הספרים. אגב, יש ישו בספרים.

Orion132

New member
אז ככה

בעמ' 144 במצפן הזהוב פארדר קוראם מבקש לקרוא באלתיומטר - ולשאול אותו מה גברת קולטר עושה. ליירה מתחילה לסובב את המחוגים כדי לשאול את השאלה. את המחוג הראשון היא מכוונת למדונה, כדי לסמן "אמא שלי". המדונה, בעולם הנצרות, היא אמו של ישו. קצת קשה לחשוב שיש אמא לישו כשאין ישו
QED

JustRain

New member
יש ישו כמו שיש אלוהים

כדמות שאנשים מאמינים בקיומה, ולפיכך יש גם מדונה. אין טקסט מתחת לסמלים באלתיומטר - ליירה הבינה את זה כמדונה, אך זה לא אומר בהכרח שזו הייתה כוונת הצייר.

JustRain

New member
../images/Emo45.gif

אני לא סובלת אותה, בלשון המעטה , אבל הצבעתי בעדה בגלל העומק שלה. היא תרמה המון לטרילוגיה וזה הרבה.

לורז עזריאל

למרות שהוא עשה הרבה דברים רעים, בסופו של דבר הוא עשה הכל למטרה טובה (טוב, נו, בערך).

האבק

New member
אני הצבעתי לאב מק'קפייל

זה פשוט הדהים אותי כמה בן אדם מוכן להקריב על מנת לעמוד באידיאולוגיה שלו, אפילו אם זה אומר רצח של ילדה קטנה ואולי עוד המונים.

האבק

New member
בהחלט אדם נתעב

אבל אל תשכחי להצביע בסקר עצמו! בשורת התפריט למעלה, בצבע כחול (איפה שיש "ראשי" "תקנון הפורום" "קישורים" וכו') יש כפתור "סקר". לחצי עליו ותבחרי שם

הו, נפלאות הטכנולוגיה.

אפילו לא שמתי לב שיש שורה כזאת. (ואני אמורה לעשות 5 יחידות מחשבים. הו, האירוניה.) :]

האבק

New member
אתה יכול להסתכל על השאלה כך

מי הרשע הכי אהוב, או שאתה יכול להסתכל על זה כך: מי הרשע הכי רשע (ובכך הוא המועדף עליך). בכל מקרה - למה אתה חושב שבוריאל הוא הכי רשע? אני מסכים שהוא לא בדיוק הדמות האהובה עלי, אבל הכי רשע? אישית מצאתי את המעשים של קולטר והאב מק'קפייל הרבה יותר נוראיים.

אני חושב שהוא הכי רשע בגלל

שלקולטר נניח היה אכפת מדברים מסוימים, כמו הבת שלה ולורד עזריאל. היא לא חשבה רק על עצמה, בניגוד לבוריאל ומק'קפיל. האב מק'קפייל הוא באמת רשע מהרשעים ביותר, על זה אני לא מתווכח איתך.

SNTD

New member
זה לא נחשב!

לקולטר היה אכפת מהבת שלה ומלורד עזריאל רק בגלל אינטרסים אישיים, ליירה בגלל הלחץ של הכנסייה והתפקיד שלה, לורד עזריאל בגלל הכוח שהוא טומן בתוכו - היא ידעה שהוא הולך לנצח ההקרבה הסופית שלה קצת משנה פני הדברים, נכון, אבל אני לא התנ"ך! אני לא מתייחס לאנשים רק לפי הדברים האחרונים שהם עשו, אני מסתכל על החיים שלהם, קל מאוד לעשות מעשה טוב פעם פעמיים, אבל חיים שלמים זה הקושי, וקולטר הייתה רעה כל החיים שלה, ובגלל זה אני שנאתי אותה

Fairywitch

New member
אני בחרתי בקולטר-

מסיבות שאנשים אחרים כאן בחרו ברשעים אחרים. זה לא שהיא הרשעית האהובה עליי- אני לא ממש אוהבת רשעים
אבל היא הרשעית הכי מוצלחת בעיניי, כאותה אני הכי מתעבת וממנה אני הכי מפחדת- מהכוח שלה, ממה שהיא מסוגלת לעשות והגוויות שהיא מסוגלת-ואף-נהנית לדרוך עליהן בדרך למה שהיא רוצה. אפילו ברפאים היא שולטת
מפחידה.

SNTD

New member
אני במקוריותי בחרתי במטטרון

אני חושב שאני היחידי לא? (אולי זה גם קשור לזה שאני תמיד בא בדילאיי :S) בכל מקרה, בחרתי במטטרון כי הוא הרשע הכי חזק לדעתי, לורד עזריאל לא נחשב רשע מבחינתי בגלל שהוא שירת את הטוב, והמטרה מקדשת את האמצעים, קולטר, אני שנאתי אותה, כל פעם שהזכירו אותה התפללתי שיהרגו אותה, אז היא לא בדיוק "רשע אהוב" אבל מטטרון, הוא הרשע בהתגלמותו, הוא חזק, הוא חכם והוא ערמומי, נכון שמזכירים אותו מעט, אבל הוא הכי מילא אותי ייראה, אולי גם בגלל העובדה שהוא בעיקרון מלאך ^^

למעלה