עוד שבוע הבכורה!

האבק

New member
../images/Emo47.gif עוד שבוע הבכורה!

למי שלא זוכר, ביום חמישי הבא, ה-6 לדצמבר תהיה הבכורה הארצית של "מצפן הזהב"! כמה מכם הולכים לראות את הסרט ביום חמישי? אתם חושבים שתהנו? תתאכזבו? איך יהיה המשחק של ליירה? אפשר לעשות את זה מן שרשור ציפיות ו"נבואות" לסרט הקרב ובא ואחרי שתראו אותו אפשר לחזור לפה ולצחוק על כמה תמימים היינו

The Immortal Me

New member
נה, למה בפסימיות?../images/Emo210.gif

אני חושבת שהאפקטים והיצורים ייצאו טוב, וגם השחקנים עושים רושם טוב (לא ממש ראיתי ראיונות, אז אנ'לא כל כך מודאגת מליירה). על תיאולוגיה וזה, נו, מה לעשות. אני חושבת שאני אהנה, אובר-אול. אבל אולי זה כי לא קראתי את הגאונות [לפחות את המצפן] כבר המון זמן.

Davy Jones

New member
בנתיים אומרות הביקורות שהמשחק של ליירה די טוב

. בכל מקרה הביקורות גם אומרות ש"ניו ליין סינמה" היא גם חברת סרטים פחדנית שלא העזה ללכת עד הסוף עם הרעיון של הספר - בנוסף לחיתוכי הדת בסרט, גם נודע לפירסום שהסרט בקושי מגיע לאורך של שעתיים. לדעתי אני אתאכזב במידה מסויימת, אבל אולי יש סיכוי שאהנה מדברים בסיסיים כמו משחק, אפקטים ופסקול. אני הולך ביום שישי 7.12 לראות את הסרט, ד"א. לדעתי זאת הייתה טעות גדולה למכור את זכויות הספרים לאולפן "ניו ליין" משום שזאת בסה"כ חברת סרטים קטנה יחסית לחברות ענקיות אחרות שאין לה כל-כך נסיון בעשיית סרטים בתקציב גדול. ד"א, "שר הטבעות" עלה הרבה -אבל הרבה- פחות ממה שאתם חושבים. אבל זה רק בגלל פיטר ג'קסון וחברת האפקטים שלו. גם שמעתי שחברת ניו ליין רצתה שכל סרט בטרילוגיה יהיה באורך של שעתיים, אבל פיטר ג'קסון התעקש שיאפשרו לו לעשות סרט באורך של 3 סרטים. אכן, כמו שאמרתי - חברת סרטים מפגרת.

נועה ob1k4

New member
לא לשכוח את עקרון "הפרדת הרשויות"!

אפילו שהתיכוניסטים בשביתה ואין שיעורי אזרחות... ספר וסרט הם מדיות שונות, פונות לקהלים שונים, ומשתמשות בכלים שונים. כדאי ללכת לסרט ולזכור שאנחנו רואים איך מישהו אחר דמיין לעצמו את המצפן הזהוב, להנות מהעובדה שהספר נראה מספיק מושך כדי שישקיעו כסף (והרבה) בהפיכתו לסרט - ויש המון ספרים אחרים שיכלו להסריט במקומו. בואו נלך לסרט לא עם ציפיות / ביקורתיות, אלא בהרגשה שאנחנו הולכים כעת לבלות שעתיים בערך של FUN, עם דמויות שמלוות כל אחד מאיתנו תקופה מסוימת ובלי להשוות כל הזמן לספרים - שכבודם במקומם מונח.

סתם תהיה

לא שאני הולך לראות את הסרט, לפחות עד שיגיע לספריות וידאו אבל ממה ששמעתי עד כה עליו נראה לי שמדובר בפיספוס. סרט יכול להיות עם אמירה חזקה ומסר מעניין ויש סיפור שבפירוש מספק את הדברים האלה. יש בספר פוטנציאל לסרט טוב, לעשות ממנו סרט קליל וחביב שאנשים ישכחו תוך כמה שנים כשההייפ ירד זה לא כבוד גדול לספר (מישהו עוד זוכר את שר-הטבעות של ג'קסון?). על הרבה ספרים עושים סרטים.

Davy Jones

New member
אני מקווה שזה היה בצחוק מה שאמרת על פיטר

ג'קסון וטרילוגיית הסרטים המופתית שלו. כי אם כן, אז דע לך שלא רק שאתה במיעוט בקשר לדעתך על טרילוגיית "שר הטבעות", אתה גם טועה ובגדול - הסרטים הללו ייזכרו גם בעוד עשורים רבים (מאות, אפילו). ואני פאקינג לא מגזים - "שיבת המלך" היה הסרט השני שהכי הרוויח סביב העולם בכל הזמנים, ו"אחוות הטבעת" כבר נכנס לרשימה הרשמית של 100 הסרטים הטובים ביותר בהיסטוריה. בכלל, בימד"ב 3 הסרטים כבר נמצאים במקום בטוח ב-25 הסרטים הטובים ביותר בהיסטוריה. בקיצור, לך לרופא

לא צחקתי בהקשר של כיפא בן-יעקב

כלומר נהניתי בזמנו מהסרט הראשון ואפילו מהשני, כשהצלחתי להתאושש מהשוק על ההתעללות בסיפור. מהשלישי לא הצלחתי להנות בכלל - היו שם הרבה יותר מדי דברים שהיו לא הגיוניים, אפילו במסגרת של הסרט. ואפילו הראשון הוא לא סרט טוב במיוחד. אני מאמין שלא מעט מההצלחה של הסרטים נזקפת לזכות הפופולריות העצומה של הספר. אבל ימים יגידו.

האבק

New member
../images/Emo32.gif שיר הנושא של "מצפן הזהב" באתר!

היי כולם, אתם מוזמנים לשמוע את השיר "ליירה" של קייט בוש, שהוא שיר הנושא של הסרט "מצפן הזהב" (השיר שמשמיעים בסוף הסרט, בקרדיטים). הנה, כאן: http://www.hdm.co.il/news_replys.php?id=302 אני אהבתי דווקא...

Davy Jones

New member
הממ... בסדר...

מה שכן - לא ברמת השירים שהיו בקרדיטים של סרטי "שר הטבעות".

האבק

New member
למה?

השירים של שרה"ט לא היו משהו לדעתי, חוץ מהראשון של אניה שהיה מדהים. גם השיר הזה יפה ומרגש.

Davy Jones

New member
נו, אתה מכיר את המשפט הזה על הטעם ועל הריח?

הוא דווקא די מפורסם. בכל מקרה, תראו מה מצאתי (באתר "חומריו האפלים" באנגלית) - מצחיק: ?Where are our lives, if there is no dream Where is our home? We don’t know how There will be a way out of the storm We will find home And Hermione walks beside him! And Ron stands behind him! Harry... Harry... And his face Full of space... Two worlds collide around him... Wizarding lies deep inside him... Harry... Harry... And Snape looks down upon him The Dark Arts settle on him... Harry... Harry... Who’s to know What’s in the future? Every hope will be whispered We have all our spells to give him Harry... Harry... Harry And Hermione walks beside him! And Ron stands behind him! Harry... Harry... And his face Full of space... Two worlds collide around him... Wizarding lies deep inside him... Harry... Harry...

niv_204

New member
קייט בוש - סגירת מעגל

קייט בוש הקליטה את שיר הנושא לסרט "אנקת גבהים" ב-1971/2 שבו שיחק טימותי דלטון את התפקיד הראשי. טימותי דלטון גם שיחק את לורד עזריאל בהצגה בלונדון שהיתה לפני שנתיים/שלוש. ושוב - קייט בוש הקליטה את שיר הנושא. אהבתי!!!

לא רק זה... ../images/Emo98.gif

טימותי דלטון שיחק את ג'יימס בונד באחד או שניים מהסרטים, והיום משחק אותו דניאל קרייג, הלא הוא לורד עזריאל...

JustRain

New member
למה שלא נארגן צפייה משותפת?

זה יהיה נחמד, לא? לאו דווקא בהקרנת הבכורה, אבל אפשר מתישהו בחנוכה.

האבק

New member
במידה ונארגן משהו כזה, מי יגיע?

אם יהיו מספיק אנשים אולי באמת נעשה משהו כזה!

נטעש

New member
אני בפנים, אם אתם מתכננים לעשות את זה

מהעשירי בדצמבר. אפשר לעשות את זה שבוע אחרי הבכורה, אז יהיו מספיק מקומות באולם כי הביקוש לסרט קצת יירד.

למעלה