סקר חדש

Thestral

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo41.gifסקר חדש../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

אילו שמות לאלי המיתולוגיה היוונית/רומית אתם יותר אוהבים
ותזכרו
מי שמצביע - משפיע

Y. Welis

New member
אני מחבב את השמות הרומאיים

יונו למשל (הרה ביוונית) או מרקורי ומארס (ועוד שם של אלה ייחודית לרומאים שלא זכורה לי כרגע).

אלו לא לאלים לא "מותמרים"

אם אני לא טועה, יובל מחפש שם של אלה שהיתה יחודית לפנתיאון הרומי ולא הופיעה לה השוואה בפנתיאון היווני. אני חשבתי על קיבלה, אבל בסופו של דבר, גם היא לא רומית במקור.

Nogmor

New member
אמממ

לפי מה שאני זוכר, למיתולוגיות הרומיות אין כמעט בכלל יחודיות, הן כולן הועתקו או נלקחו ממקומות אחרים.

וזה, פשוט לא נכון

אם בשל הרצון של הרומים להראות עצמם כממשיכי דרכה של התרבות היוונית (ולכן הם טענו גם כי הם צאצאי פליטי טרויה) וגם סילופים מאוחרים יותר, הרומים, במשך תקופה, ניסו להשוות את האלים היוונים לרומים (דבר דומה שעשו היוונים עם האלים המצריים). אבל האלים הרומים עצמם הם קדומים יותר. חלק באו מהתרבות האטרוסקית שקדמה לרומית, אחרים התפתחו בתוך התרבות הרומית. ונוס, למשל, אינה אפרודיטה. מארס אינו ארס. יופיטר אינו זאוס ויונו אינה הרה. ההקבלות ביניהם נעשו מסיבות שונות ומשונות ובכך גרמו כמעט לדריסה של ה- Religio Romana המקורית. למזלנו, לא הכל נעלם.

ואם נסתכל על הרבה

מיתולוגיות, במיוחד פוליתאיסטיות, נוכל לראות לא מעט השאלה והעתקה. הדתות המונותאיסטיות מתיימרות להיות מקוריות, אך גם בהן חובבנים גמורים בתחום המיתולוגיה יעלו מהר מאוד על ההעתקות.

Y. Welis

New member
האמת שידוע מעט מאוד על האלים

הרומאיים, ולפי מקור אחד נטען שיתכן ולא היו להם כלל לפני שהם הכירו את היוונים (האטרוסקים שקדמו להם היו אגב מתרבות שונה, וכנראה שלא היו ממוצא הודו-אירופאי). יתכן שהם העדיפו מיתוסים שכללו סיפורים הרואיים על בני אדם בלבד (כמו זה על רומולוס ואחיו, מייסדי רומא).

Y. Welis

New member
מקבילה לאתונה

השם הוזכר בפורום בזמנו - אולי פליסיטאס או פומונה (יש לא מעט מסתבר).

Blackie

New member
פומונה.

נימפה שאהבה לעבוד בגנים ובפרדסים במקום לחיות ביער. היא ואהובה ורטומונוס נמצאים רק במיתולוגיה הרומית אאל"ט.

0Pandemonium0

New member
אני חושב שיש שמות רומיים יפים יותר

מהמקבילים היווניים, ולעומת זאת ישנם גם שמות יווניים יפים יותר ממקביליהם הרומיים. למשל, הרה יותר יפה מיונו, אבל ונוס יפה יותר מאפרודיטה.

למעלה