(ה)פרשת השבוע

עִידן

New member
מה דעתכם

להציע שמות נעימים, ברורים ועבריים יותר למונח "ריקון אקטיבי".

גנגי

New member
סליחה, למה הכוונה במונח?

האם ל-מה שאני חושבת? כאילו, שמחת בית השואבה?

צימעס

New member
מודעות וסת, את מתכונת?

בבקשה. בכ"ז, מעתיקה את ההגדרה, למי שלא רוצה ללכת לקישור: "מודעות ווסת" היא שיטה לפיה ניתן לרוקן את דם הוסת בשירותים בתדירות סבירה (שעה-שעה וחצי ביומים הראשונים של הווסת), ואז להסתובב חופשיה 'מדליפות'. נשים רבות שהתנסו ב'מודעות ווסת' מדווחות על הפחתה משמעותית בכאבי ווסת, כאבי ראש ובצקות, התקצרות זמן הווסת (בלמעלה מיום) והרגשה טובה יותר ביחס לווסת שלהן, ולגוף שלהן בכלל. (הגישה זוכה לאישור פיזיולוגי של יהודית שריג – פיזיותרפיסטית - מומחית בשיקום רצפת האגן).

הוזמנתי אז באתי

פעם ראשונה שלי פה. המונחים באמת מענינים אותי, ואשמח לדעתכם הכנה. עידן- אולי "ריקון יזום"? ומה לא אהבת, את "מודעות ווסת"? למה? צימעס, הזו את?

גנגי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif (../images/Emo48.gif?)

אולי את תיטיבי להסביר לנו את המונח? איכשהו למרות הכול לא בדיוק הבנתי איך עושים את זה, ואני מניחה שזה עקרוני לצורך מציאת מונח מתאים.

"ארובות~השמים" הפקות גאים להציג:

סדנאות חדשות לחובשות השביס: עד~בלי~די (בהנחיית הבלנית דינדנה טאקדו~נא~נא~דינדינדה) ובחנוני נא בזאת, אם לא אפתח לכם את ארובות השמים, והריקותי לכם ברכה עד-בלי-די מאי 'עד בלי די'? אמר רמי בר חמא אמר רב: עד שיבלו שפתותיכם מלומר די :) (תענית ט) )ההרשמה לסדנאת השתטחויות על ציונים נסגרה:(

תודה חיוך והסבר

תודה על קבלת הפנים החביבה. חיוך על השנינויות. אהבתי במיוחד את הרקון. והסבר- ריקון אקטיבי מתאר את האפשרות שקיימת בזמן ווסת לשחרר את הדם בשירותים באופן יזום ומודע, בדומה מאוד לריקון שאר ההפרשות בשירותים. הדגש הוא על האקטיביות כי הגישה הרווחת היום (או יותר נכון ברירת מחדל נטולת אופציות) היא שדם הווסת יוצא מאליו, בזמנו החופשי, בלי קשר למה שאנו עושים, ושיטת מודעות ווסת יוצרת את החיבור הזה. אשה יודעת מתי ללכת להתרוקן, ומה לעשות כדי לסייע לריקון. על כן יקרא יזום / אקטיבי / ווטאבר. איך בדיוק... בשביל זה אני עורכת סדנאות ברחבי הארץ... פרטים על השיטה ניתן למצוא כאן , ותאורים מדהימים מפי מתנסות בשיטה ניתן למצוא פה .

טוב...../images/Emo9.gif ...

רואים שאני טירונית עם הלינקים...אבל הם עובדים ! ונראה לי שהכוונה שקופה למדי.

גנגי

New member
מה עם "התרוקנות"?

מכיל את הרכיב האקטיבי, שאדם עושה על עצמו, ולא פוגע בשורש ובמשמעות המקורית. אפשר גם הידממות (*התדממות מבחינת הבניין, שלא יהיה ספק), שזה שוב דימום-של-עצמי או הדממה: להדמים- לגרום לדימום, ויד לפה (אחרי שרוחצים אותה, כמובן), שזו אמנות הדממה.. תיהנו, בנות.

מוצא חן בעיני "התרוקנות" אם כי

מדובר על פעולה שאינה ממש מוכרת בהקשר של ווסת, אז אולי יש בכל זאת צורך בהדגשת האקטיביות שבעניין (כמו בתנ"ך- חזרה לשם הדגשה) בינתיים יוצא - "התרוקנות יזומה" לשאר המונחים פחות התחברתי משום שגם ככה כל הנושא הוא לא ממש נתפש בהתחלה, אז רוצה לפשט ולא להוסיף חידושים. תודה על ההצעות.

צימעס

New member
אבל אקטיבי = פעיל

אם כי "יזום" בהחלט מתאר את המעורבות של האשה.

למעלה