"חייב איניש לבסומיי"...

../images/Emo48.gif "חייב איניש לבסומיי"... ../images/Emo48.gif

האם אתם שותים בפורים? טיפה כדי לצאת ידי חובה? מתבסמים? משתכרים? מוותרים...? הנשים שבינינו מוזמנות לענות על האיש שלהם

מיקי*

New member
שותה מתבסם מעולם לא הצלחתי להשתכר

וזה לא שלא ניסיתי... למרות שכפי שאומר ה"כלי יקר" המתנגד למנהג זה, הלוואי והיינו מנסים להקפיד באותה צורה על דברים אחרים שהם עצמם מדאורייתא...

השיטה שלי:

יש תפילה שפרסם הרב שלום הארוש מישיבת "חוט של חסד" שיש לקרוא אותה לפני כל כוס וכוס. אני קורא אותה ושותה כוס של יין אדום. ואז רוקד כמה סיבובים. ואז עוד אחת, ועוד אחת בדרך כלל ברביעית אני כבר "לבסומיי" לגמרי...

מיקי*

New member
לפני שנתיים שתיתי שניים וחצי בקבוקי יין וכלום

בירה אני אוהב קצת אבל לא יותר מדי. ברור לי שאם אערבב סוגי אלוכהול שונים אשתכר אבל גם אקום עם כזה כאב ראש שאני מוותר. אז בד"כ שותה עד כדי שמרגיש שלא מסוגל שלא להרדם וזהו.

אסור לערבב סוגי אלכוהול

אלא אם כן נורא בא לך להקיא... והאנג-אובר מטורף כפי שציינת. אצלנו הגבר שותה כמה שלוקים קטנים של יין בשביל ברכת "הגפן" ומאז ואז צאת פורים רק בירה...

עד דלא ידע לחומרא..

כל שנה אם לא בפרזים אז ודאי במוקפים.. אין מצב שלא אתבסם.. משתדל לא להגיע למצב של איבוד עשתונות, אבל בהחלט אצלנו ``והשתיה כדת``..

yuvalmines

New member
בפעם הראשונה

שנה שעברה זו היתה הפעם הראשונה שהתבסמתי אצל חמי מצד אחד אמרתי דברים שאין לי מושג איפה למדתי אותם ומצד שני הי כמה משפטים שאם הייתי מפוקס כנראה לא הייתי אומר.

yuvalmines

New member
דוגמאות

לא נתתי לרב לדבר עד שאישתו חזרה לשלחן אמרתי על לגיסתי על השלחן אני אוהב אותך אבל את אחותך(אישתי) אני אוהב יותר כנסתי אנשים לחזור אחרי ולומר "הרבנית שתחיה"

yuvalmines

New member
חשוב לציין

כדי שלא תחשבו על פדיחה ענקית ביחס לאמרות שלי חשוב לציין שאחותה של החצי היתה אז בכיתה ח'

פעם אחת...

שתיתי עד אבן חושים ואבן הכרה (וזה בכלל לא היה בפורים). אחרי הפעם הזאת אני יודע בדיוק מתי להפסיק ולשמור על איזון כך שמצד אחד אני בתחושת ריחוף אלכוהולית ומצד שני לא מאבד קשר למציאות.

אני,,,

נאלץ לשתות יותר מהרגיל (הלכה...), אבל ממש לא מתבסם. לא מתאים לי המנהג הנלוז הזה... (גושניק בלע"ז)

mmorumi

New member
אוהבת להשתכר, אבל...

יש לי חולשה-אני מאד אוהבת לשתות, אבל לצערי אני יכולה לאבד את השפיות. יום אחד השתכרתי ביום הולדת של החברה והסוף לא היה נעים בכלל-היו צריכים לגרור אותי לאוטו ולהשתיק אותי, כי דיברתי שטויות. אבל, וזה אבל גדול ! בפורים אני מוזמנת לסעודה חגיגית אצל אמא והם כבר יודעים שאני שותה יין מוסקט וזהו היין היחידי שמשאיר אותי שפויה ! אז חג שמח לכולנו !! אגב, במקרה קיבלתי הבוקר למייל מחברה לעבודה קישור די מרתק (צירפתי גם להנאתכן !) וביניהם-"מה מסמלת שתיית יין ולמה צריכים להשתכר עד דלא ידע ?" , עכשיו יש לי סיבה יותר חשובה להשתכר !

מיקי*

New member
זהירות ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

הקישור בסופו של דבר מוביל לאתר של קבלה לעם. ארגון שבא להפיץ את ה"קבלה" לכל שדרות האוכלוסיה, דתיים ולא דתיים, יהודים או גויים (ראה ערך מדונה וכד'). כל קשר בין הדברים לקבלה אמיתית הם בגדר מקריות בעלמא.

למעלה