סיכום מופע השקה

glitter8

New member
../images/Emo48.gifסיכום מופע השקה../images/Emo48.gif../images/Emo220.gif

ספרו חוויותיכם

בטי369

New member
מופע מדהים..

כל כך שמחה שהיה לי העונג להיות בהופעה אתמול נהנתי מאוד וקצת יותר.. יש לי רק שני "חבלים" האחד "חבל שזה נגמר..." והשני חבל שטאונס לא בין החיים בכדאי לראות ובעיקר לשמוע את היצירה המדהימה הזאת שיצר דיויד..

בטי369

New member
איזה כייף שיש מקום כזה...

כמו הפורום הזה שאפשר ל"השתפך" על הופעה של דיויד.. מקווה שמי שהיה נהנה לפחות כמוני. שבת נפלאה לכולכם.

glitter8

New member
soul to soul we'll always be

דיויד ברוזה שר טאונז ואן זאנט ניסיתי לבחור שורה שתבטא את רגשותי לחוויה, להופעה ול20- ומשהו שנה שדיויד והמוזיקה שלו מעצבים את חיי. אולי זו השורה. בהמשך הערב הבנתי שרצף השירים באלבום הוא בעצם רק ה"תירוץ" לרצועה האחרונה, בה דיויד מסכם את כל האוירה שנוצרה במהלך האלבום כולו, ואם עוד לא ישבתם לקרוא את מילות השירים, אז עצרו כאן, קראו, וחזרו בהמשך. כשאהבה ומוות מתחברים, יצירה כמו too old to die young יכולה להיכתב. זה בשתי מילים על האלבום
שבהמשך עוד אכתוב רשמים ממנו. GE סמית' היה בן זוגו של דיויד לערב זה, ואם יש זוגיות מושלמת מאז ימי "דוד ויונתן" זוהי של דיויד וGE על הבמה. סמית' אשר שותף מלא ביצירות באלבום משלים את דיויד ומפרגן לו בצורה שרק מוזיקאי ותיק, מקצועי ומנוסה כמוהו יכול, ואני כל פעם מתפעלת מחדש מהבחירות הקפדניות של דיויד את נגני הליווי שלו.
האלבום הזה, וכך גם ציינתי בפני הצלם שראיין אותי לסרט
שתיעד את סיבוב ההופעות הזה, הוא הטוב ביותר של דיויד ברוזה עד היום וכך גם ההופעה. לדעתי כמובן. דיויד במיטבו, השירים שהמתינו לדיויד בנקודה זו בחייו, ומצאו אותו בשל לבצע אותם בצורה המושלמת יצרו מצב של אלבום והופעה מעניינים מאד, פשוטים, צנועים, ומטפלים בנושאים כמו אהבה ומוות שסך הכל כולם שרים עליהם, אבל דיויד הצליח לקחת את הפואטיקה של טאונז ואן זאנט ולהלביש עליה את הלחנים והעיבודים המושלמים כדי להעביר את התחושות שהמשורר יכל להעביר ב"משמרת הלילה שלו" (השיר השלישי באלבום).הליווי של גדי סרי, אלון נדל,אמיר פינטו, וטניה וינוקור השלימו את המשימה. (אני תמיד בעד הרבה פרקשן)
לגבי ההופעה עצמה, -ובכן, היה כיף לראות שהפורום כבש כל פינה באולם, היתה נציגות מכובדת גם בשורה הראשונה, (אני החלטתי לוותר הפעם אחרי שכל ההופעה "ההיא" במצדה ראיתי בעיקר את הישבן של צלם הסטדיקאם) את מרכז המדרגה השניה כבשנו דור הביניים ונציגת הדור החדש-בטי וחברותיה, מאחורינו התכבדנו עם איתן קמפבל-מנהל אתר מצדה, לשמאלי בשורה ישב הבן ברוזה ג'וניור ולמד עוד שיעור מאבא , דני סנדרסון גם הגיח מאי שם, וגם axa הותיקה, שהפתיעה אותי בביקור מספרד ומאד שמחתי לראותה, ובקומה העליונה (מרגיש כמו דירה להשכיר...חח) ישבו "הזוג המוזר" שלא היתה מאושר ממני לראותם יחדיו-גיל ועופרה, והדס שהתפנתה מניהול משחק הדו קרב שירים באה לראות מה נישתנה.. הילה נשארה להשקיף מרחוק כי צריך גם מישהו שישמור עלינו מהבית, אבל דרשה וקיבלה עידכון ממני על הבוקר, וצה"ל שומר עלינו ממרחקים ותכף יקרא פה את הדיווח. וכרגיל, עם פתיחת ההדרן הרביצה חנית את משפט המחץ שלה "דיויד, עכשיו מהתחלה!" וכשהיא אומרת, היא מתכוונת. כשדיויד שר את "יהיה טוב", אחרי שלא שמעתי אותו בלייב כמה חודשים, מצאתי את עצמי דומעת. בחודשים האלה שכל חיי השתנו, ואיתם הרבה טוב, אך גם קשיים ופחדים, בא השיר הזה ושלף אותי היישר אל האופטימיות. זהו, יקיריי. אלה דברי, ועם האופטימיות הזו אני אומרת: חברים, החיים קצרים, המוות יכול לתפוס אותנו בכל רגע. בואו נשאיר את כל השטויות בצד ונתרכז בדברים החשובים באמת. אהבה, למשל. ואם היה פרט שהשמטתי, זה כי נראה לי שחפרתי מספיק
שבת מקסימה לכולם

glitter8

New member
ועוד שתיים בקטנה..

מי שהיה בהופעה ההיא במצדה שדיויד סיפר את הסיפור על הכפר "ברוז'ס" באקסטרמדורה-ספרד- ויש לו זיכרון טוב, יכול להשוות בין שתי הגירסאות. אני למשל מצאתי את עצמי קטנונית להחריד וערכתי השוואה בין שתי הגירסאות. אחרי ההופעה ההיא פתחתי מפה ומצאתי את הכפר הזה, שאכן הוא קיים, ומצאתי תמונות שלו באינטרנט, ובביקור שלי בספרד חקרתי קצת על האזור הזה, הגעתי למסקנה שדיויד תיבל אותו קצת בהתאם למה שרלוונטי להופעה הנוכחית, ותכלס, נראה לי ש-70 אחוז הם פרי מוחו הקודח של ברוזה. וקטע שני-כשדיויד חתם לי על הדיסק, הוא שאל "למי לרשום"? אז אמרתי...לי!! (דה...??) ואז קלטתי שהוא לא זוכר את השם שלי...הוא התנצל ואמר שהוא בבלק אאוט, ולפי התור שעמד בכניסה לחדר האמנים לרגע חשבתי שהוא הרבי מלובביץ'. וכולם מכרים וחברים של דיויד. אז כנראה שהוא באמת התרגש ושכח שמות.. היה כיף ומרגש לראות את כולם, קצת צבט בלב, כי הפורום ידע ימים יותר שמחים. וכולם מוזמנים לתרום למען המטרה.

YulaShpil

New member
יופי של סיכום וחוויות!

את מוזמנת להמשיך ולחפור לנו ככה כל הזמן
מצטערת שלא התאפשר לי גם כן להיות נוכחת, אך כמו שאני מכירה את עצמי, עם נוכחות כזו של סלבס מסביב, בטח לא הייתי מוצאת לי מקום לקבור את עצמי.. בינתיים אני מתענגת על פן הקאנטרי החדש שברוזה בחר לו באלבום הנ"ל, בהאזיני לו ברשת, ומחכה לרגע פנוי בו אמצא את דרכי לחנות ה-
ים הקרובה למקום מגורי...

glitter8

New member
ובסוף הסתבר ש"צה"ל"

כלומר עומרי, שומר עלי אפילו ממש מקרוב, ואתמול על הבוקר קיבלתי ממנו טלפון שהוא בכותל, ולקראת אחה"צ-ערב תפסתי אותו לקפה בשדרות ממילא, ובאותו מעמד ממש צ'יפרתי אותו בתקליט "דיויד ברוזה" שמסתבר שבדיוק חסר לו באוסף
ואז גם ראיתי שהצבע האדום עבר אצלו מהניק היישר לנעליים
כבוד

H I L A M A

New member
../images/Emo45.gif

ענבל, יופי של סיכום! עכשיו אני ממש מתבאסת שלא יכולתי להגיע....

ghahamov

New member
חוויות

הייתה הופעה יפה כרגיל אני ועפרה הגענו ממש בתחילת ההופעה (כשדייויד קרא לתמר אייזנמן לבמה) אם היינו מגיעים קצת יותר מוקדם אולי היינו גם יושבים. רשמי מהמופע מתחלקים לדברים טובים וגם לקצת פחות. אני אוהב את שירי האלבום. הם נשנעים הרבה יותר טוב בהופעה חיה, בעיקר ש GE על הבמה בעצמו. זו הסיבה בעצם שהגעתי, כי אני לא ממש ממעריצי דייויד בשרופים (אם כי בזמן האחרון אני מתחזק :)) אחרי ששמעתי את GE (ממש חברשלי שאני קורא לו GE) בהופעונת בצומת ספרים, קיוויתי שהוא יהיה קצת יותר בולט בהופעה בבארבי. לא כל כך הבנתי איך תמר אייזנמן קשורה לעסק. היא בחורה מוכשרת ללא ספק ואחלה זמרת אבל לטעמי נוכחותה על הבמה הייתה קצת מיותרת. אני מעדיף לראות (ולשמוע) את דייויד נטו. טניה וינוקור טובה (וסקסית, עלי לציין) כהרגלה. מאחר ואני אוהב יותר גיטרה חשמלית אז פחות אהבתי את השילוב של כינור חשמלי וגיטרה שגרם לגיטרה ול GE ללכת לאיבוד קצת. נראה לי שהצלם (SteadyCam קוראים לזה ?) די הפריע למי שישב בשורה הראשונה. אני מאוד סקרן לראות מה ייצא מכל חומר המצולם הזה. אולי DVD של ההופעה ? אני מקווה שלא רק כתבת רקע על הדיסק ותהליך יצירתו. היה נחמד לראות את כל חברי הפורום. עד הפעם הבאה ...

glitter8

New member
"מתחזק"..אהבתי../images/Emo6.gif

כל הכבוד! גם בעיני קצת תמוהה הבחירה בלשלב במופע השקה זמרת מתחילה שאין שום קשר בינה לבין דיויד/זאנדט, אני מבינה את הרצון שלו לתת במה לאמנים מתחילים אבל לדעתי זאת לא היתה הזדמנות מתאימה. לדעתי למרות שהיא זמרת עם פוטנציאל לא רע בכלל, חבל לשים אותה לצד אמנים שמאפילים עליה עשרת מונים. לגבי הוידאו-אני ספרתי לפחות 4 מצלמות, וניידת הצילום והעריכה שהיתה במקום מלמדת שזה הולך להיות משהו מעבר לתיעוד מאחורי הקלעים. זה צוות וציוד גדול ויקר שחלקו לפחות בא מחו"ל ובירור קצר שאערוך בקרוב, ובטח החפרפרות כבר בדקו את העיניין, פרטים יבואו.. כשיש צלם בקדמת הבמה אין טעם מבחינתי לשבת שם. זה ממש פוגם בהנאה. אבל יש כאלה שדווקא מתעניינים בצילום ותיעוד , לך תדע...אני כבר מזמן מיציתי את זה בהופעות של דיויד, יש לי כבר אלפי תמונות שלו מהעשורים האחרונים..במיוחד שאת התמונות הטובות ביותר אפשר להוריד מהסיקורים באינטרנט..

SHANILIROY

New member
אנחנו מאוד נהננו לשבת בקדמת הבמה

הצלמים התכופפו ולא הסתירו , היו 6 מצלמות 3 בקדמה ,אחת על הבמה ועוד 2 מאחורה הבנתי שהצילום מהמופע הוזמן ולא אמור לצאת על דיסק . אני מאמינה שלאור הביקוש הוא יצא . נהננו מאוד ,ישב איתנו דיויד פרידמן ידיד קרוב של דיויד ,שסיפר סיפורים פיקנטים על דיויד כך שהיה מעניין מאוד. דיויד ניגן ותופף על הגיטרה ואני על השולחן ,הדבר היחיד שהיה קצת חסר זה לרקוד ,אז רקדתי בכסא ,היה פשוט מדהים. ענבל כתבה זוגיות על דיויד וג'י ,אני אומרת ג'י מאוהב...שמתם לב איך הוא מנענע את החשמלית כמו דיויד ?קטע גדול. עוד משהו בקשר לג'י ,פשוט זכינו לשמוע אומן ונגן מהשורה הראשונה בעולם ותודה לדיויד על כך . שאר החברה והצוות עשו עבודה טובה כהרגלם בקודש . מבטיחה להעלות תמונות של מאחרי הקלעים ,אותם אי אפשר למצוא באף סיקור באינטרנט
. נהנתי לפגוש את כולכם ,וסוף סוף ראיתי את בטי היפיפיה
,אולי נעבוד פעם ביחד שאסיים את לימודי הרפלקסולוגיה . היה כיף לראות את מורן רמון ואדם מסתכלים על אבא שלהם בהערצה ובאהבה . והכי כיף זה שגם לדיויד היה כיף והוא עלה ל-5 הדרנים ...תמונות בקרוב .

glitter8

New member
עכשיו נעבור לפאדיחות.

בסוף הערב שבאתי לבקש מדיויד חתימה על הדיסק, חיכיתי בסבלנו, ועד שהגיע "תורי" פתאום חלפה על פני מישהי ומבלי לשים לב אמרתי לה כזה בצחוק "יש תור". ואז היא ניגשה ונתנה לאבא שלה חיבוק ונשיקה...
הופס..

glitter8

New member
"תמונות בקרוב"

אני מניחה ש"בקרוב" זו הגדרה גמישה אצלך...ואוטוטו יהיו לך גם תמונות מהערב... יפה לך, אנחנו נקנא לנו בשקט ונרקווד ריקודי עם

YulaShpil

New member
גם אני לא מתחברת לאייזנמן

למרות שאני יכולה להבין את הקשר שלה למופע - הרי ברוזה בוחר לו מדי פעם שת"פים עם אמנים צעירים שהוא מאמין בהם, ואין ספק שאייזנמן יכולה להתחבר בקלות לצד הקאנטרי, כמעט ג'אזי של האלבום והמופע הזה. * ענבל - לפי הכתבות האחרונות במדיה הסובבת אותנו, ברוזה מצלם לא רק את המופע הזה ומאחורי הקלעים שלו - אלא בכלל את סיבוב ההופעות הזה, כולל השת"פ עם סמית', העליה הנוספת למצדה וכו'. אין לי ספק שיצא מזה סרט-מסע-הופעה/ות מרתק! אם וכשתהיה קניה מרוכזת שלו - נא לשמור לי מקום, בבקשה
וגיל, ובכלל כולם - מחכה להזדמנות להיפגש, ומקווה שבפעמים הבאות לא יהיו לי אירועים מתנגשים. עלה והתחזק

BadChicken82

New member
היה נהדר

אכן היה לי קצת מוזר להיות במופע שאני לא מכירה שום שיר.. אבל היה מדהים כתמיד.. כייף לראות את האנרגיות על הבמה... והיה כל כך כייף לראות שוב החברים היקרים מכאן.. צריך לעשות את זה יותר !! ושוב תודה רבה לגיל שלקח אותי.. ולחן שסידרה אותנו עם הכרטיסים.. ולכולם על החיבוקים החמים

glitter8

New member
מה שום שיר../images/Emo2.gif

אפילו לא "יהיה טוב" ו"מתחת לשמיים?"

BadChicken82

New member
ברור שאת אלו !!

אבל זו הייתה הפעם הראשונה ששמעתי את השירים מהדיסק החדש... וזה היה לי קצת מוזר

קצת באיחור...

ונתחיל בגילוי נאות: בתכנון המקורי לא התכוונתי להגיע, קראתי על ההופעה בפורום אבל זה היה בתקופה מאוד עמוסה שלי ולכן לא ממש שמתי לב. כשיומיים לפנ,י אבא שלי שאל אותי (כפי שכבר כתבתי), ממש כמו ששואלים אם יש מים חמים או מה השעה אם בא לי לבוא-ממש לא הייתי צריכה לחשוב פעמיים, זה היה ברור שכן. הגענו ממש כמה דקות לפני ההופעה ולא היה כיסא אחד לרפואה, אחרי סיבוב אחד מסביב לזנב של עצמנו פגשנו בטליה (הלא היא אחות של...) שאמרה שהיא מרגישה ממש כמו בבר מצווה, הולכת ופוגשת כל מיני אנשים שלא ראתה מזמן... היא הציעה לנו לשבת בשולחן השמור במקום שראו ממנו ישר את הבמה. חייבת לציין שבתחילה ללא ממש ידעתי מי זו תמר אייזנמן או מה בדיוק הקשר שלה, אבל כשהיא עלתה על הבימה בהתחלה, היא ישר תפסה אותי. היא הביאה אנרגיות אחרות, וגם השיר המקורי שלה מבחינתי ממש הכניס אותי ישירות "מחוממת" להופעה של דיויד. אני חושבת שזו ממש לא הייתה הופעה ככל ההופעות, דיויד היה נראה בעיני אחר, אם אפשר להגיד בוגר יותר. אהבתי את הסיפורים מאחורי השירים, והיה ניכר על פניו שהוא מתרגש מאוד. והליווי שלו לדעתי היה יותר ממושלם, מעבר לצוות הקבוע, הגיטריסט שלווה אותו הצטייר בעיני כגאון, הוא ישב יחסית מרוחק מדיויד אבל הנוכחות שלו שלטה בכל. גם תמר אייזנמן וטניה וינוקר שהצטרפו יצרו מבחינתי הרמוניה והכל פשוט השתלב ביחד. לצערי נאלצנו לעזוב לפני ההדרן בשל אילוצים כאלה ואחרים,אבל אין ספק שההופעה הזו מדורגת אצלי כאחת המוצלחות, כזו שהכניסה בי אנרגיות מחודשות.

למעלה