פסק הדין של בג"צ בנושא שילוב
שלום לכם, אני מצרפת את המידע בנושא פסק הדין, שנתנה כבוד השופטת דליה דורנר,שעשתה עימנו חסד גדול, לפני שפרשה באופן סופי ואני מקווה שאכן נוכל להביא ליישומו של פסק הדין בפועל. התביעה היתה מטעם הורים לילדים אוטיסטים וילדי תסמונת דאון, על האפשרות להקצות חלק מהמשאבים הכספיים הניתנים למסגרות החינוך המיוחד ולהקצות אותם לילדים המשולבים במסגרות החינוך הרגיל. בפועל הבקשה התייחסה בעיקר להשתתפות הכספית של עלות הסייעת, היות וילדים אלו אינם יכולים להשתלב ללא עזרת מתאמת שילוב מיומנת. אני מאמינה כי אם הורים רבים, יעשו כל מה שבאפשרותם כדי להביא ליישום פסק דין זה- כולל ערכאות משפטיות, ניתן יהיה לשלב הרבה יותר ילדים בעלי צרכים מיוחדים, במסגרות החינוך הרגיל. כך ירוויחו גם ילדי החינוך הרגיל סובלנות ונכונות-כלפי ילדים אלו ואחרים- וכך יוכלו הילדים המשולבים "להינות" ממסגרת נורמטיבית, המציבה דרישות ברורות לרמתו האקדמית והחברתית של הילד. (להבדיל מתוכניות התל"א למיניהן- שאינן צמודות לדרישות של כיתה א' במשרד החינוך- אלא לציפיות הצוות מהילד, שלעיתים הן נמוכות מאד מהפוטנציאל שלו..) ארגון "בזכות", שעמד מאחורי תביעה זו, מזמין הורים הנתקלים בקשיים בשילוב, ליצור עימם קשר. פרטים בנספח המצורף. בברכה, תלמה פינץ, פורום 612 לאוטיזם PDD ואספרגר.