לפורום החדש. יש לי שאלה ....

° זואי °

New member
../images/Emo49.gif לפורום החדש. יש לי שאלה ....

לפני המון זמן עשיתי מסגרות למראות (אלו בתמונה) משאריות של משקופים ישנים של דלתות. מכיוון שאין לי שום ידע או נסיון בנגרות, לא ממש ידעתי איך לחבר את חתיכות העץ אז הפתרון שבו השתמשתי היה לחבר אותם בעזרת פסי מתכת דקים כאלו מאחורה, את המראות חיברתי לעץ בעזרת שלבולים פינתיים כאלו שמשתמשים בהם כדי לחבר מראות לקיר. בעיקרון, יצא לא רע בכלל, אבל תהיתי, אם יש דרך קצת יותר נכונה באמצעות אמצעים ביתיים (מקדחה, מברגה, ג'קסון ...) לחבר חתיכות מעץ מלא?

עשית ,ויצא יפה מאוד. אגלה לך משהוא , אילתור זאת התכונה הכי דומינטית אצל העושים במו ידהם. כמובן שיש שיטות יותר "מקצועיות" : בעזרת ברגים ארוכים למשל ,קודחים במקדח בעובי הבורג לאורך העץ קידוח עובר. במקדח בעובי ראש הבורג קודחים לתוך העץ למרחק שמשאיר מספיק "בשר ".ואז מכניסים את הבורג ומהדקים. אפשר בעזרת דיבלים. מקווה במשך הזמן להעלות שיטות חיבור ,להשכלה כללית.

fortune

New member
אבל זואי - זה מדהים! יצא ממש

מושלם וייחודי שלא לדבר על התליה המרעננת.

° זואי °

New member
תודה לשניכם

הבעיה עם החיבור רק מאחורה שזה לא מספיק חזק ובעץ יותר עבה, העץ ינוע בחופשיות מקדימה..... אני אנסה עם בורג בפעם הבאה .... תודה

kobi88

New member
יש עוד שיטות

רק שתדעי שגם אני עשיתי בדיוק כמוך, אבל לפני שלמדתי קצת נגרות. מה שחובב הציע זה הכי נוח בכלים ביתיים. עוד שיטה היא עם בורג עץ. קודחים בשני הצדדים, משחילים בורג עץ (קונים בכל הום-סנטר/אייס) עם דבק ומצמידים. אבל כאן את צריכה מלחציים ע"מ להצמיד למשך שעתיים לפחות. בעקרון הנגרים משתמשים בלמלות. זה מכשיר שעושה חריץ בשני הצדדים ובתוכם מכניסים מעין ביסקוויט מעץ ואז מצמידים עם מלחציים ("קליבות").

° זואי °

New member
מאוד הייתי רוצה ללמוד נגרות

לא באופן מקצועי, אלא סתם חובבני, כי יש לי המון רעיונות אבל אין לי מושג איך לבצע.... אבל לא מצאתי קורסים בירושלים

kobi88

New member
ירושלים זה בעיה...

אני עשיתי את הקורס בכפ"ס. אני יודע שיש גם יותר צפונה אבל על משהו באיזור שלך ממש לא שמעתי. תחשבי על הרעיון הבא: אם את מכירה איזה נגר דרך מישהו, תיצמדי אליו בנגריה שלו לעבודתו. תוך שבוע ימים את יודעת הכל...

fortune

New member
../images/Emo103.gif אין ספק שכדאי "להציץ"

על מישהו שמנגר כהלכה! מצאתי שדרך העיניים לומדים פי שניים. מצאי נגריה ליד הבית וקפצי לשם עם כמה עוגיות וטונה שאלות...

לא ,לא נגר../images/Emo22.gif רצון יש, אז צריך רק מעט כלים. כלים צוברים לאורך זמן, כל פעם כלי לעבודה מסויימת. מה שאת צריכה כרגע: מקדחה, וסט מקדחים לעץ.וכן מקדח רגיל אבל ארוך. קוטר המקדח הארוך צריך להיות בקוטר הדיבלים של העץ. לחילופין יש לרכוש מעין סט סימון לדיבלים עבור חובבים.אני אעלה תמונה שלו עוד היום.

° זואי °

New member
נגר בשביל דברים יותר מתקדמים ../images/Emo13.gif

הייתי רוצה ללמוד קצת יותר מחיבור מראות ומסגרות
כלים דווקא יש ומתווספים עוד מידי פעם. סט מקדחים לעץ באמת אין לי וזאת תהיה הרכישה הבאה.

ed99

New member
המראות נהדרות ושאלה

איך תלית אותם? כלומר רואים את השרשראות. השאלה מאיפה הם יורדים?

° זואי °

New member
בפינה של התקרה והקיר

תליתי צינור דק, וממנו יורדות השרשראות. לא רעיון מקורי שלי, בארמונות המלוכה באנגליה תלו ככה תמונות והחלטתי שמה שמתאים למלכה מתאים גם לי

למעלה