לתמירז נולד נכד

תמירז

New member
נכד

אכן, אושר רב. הוא מצטרף לחמשת נכדותי ושני נכדי. חן חן.

תמירז

New member
תודה על קבלת הפנים

נכנסתי לפורום בזכות הכתבות שלי על חלק ממדינות יגוסלביה באתר גו טרוון, וכן מאחר וחיפשתי שירים ותרגומים. אני מודה לכם על קבלת הפנים לזרה כמוני, ששורשיה רק בחלקם מספרד (אבי יליד חברון, ממוצא משפחת חסון מיהודי רודוס, ואמי עלתה כחלוצה מריגה). אני מאחלת לכם שתפיצו את תרבות מדינות יגוסלביה לשעבר. כמו כן, אני מצרפת גם תגובה ל- al dio alto. תודה, תמירה צדקיהו חסון

faridi

New member
צדקיהו ? חסון? ואו!

אני מכיר משפחה ותיקה מירושלים שעלתה מכורדיסטאן. וכן יצא לי לראות את השופט בדימוס חסון מניצולי חברון. זה היה לפני 10 שנים באזכרת חללי פרעות ה'תרפ"ט. יהי רצון שתזכי לראות נכדות/ים ונינים/ות מקיר לקיר ותראי בשמחותיהם ובהצלחותיהם!

תמירז

New member
חסון

השופט משה חסון ז"ל היה בן דוד של אבי ז"ל ודומה לו מאד. מצד סבתי אני גם ממשפחת מני, כך ששורשי החברוניים עמוקים. וצדקיהו? בעלי שינה את שם משפחתו מצדקא (אביו היה דור רביעי בארץ מעיראק). בקיצור, כשראיתי את השירשור המעצבן על ספרדים אשכנזים מאד הצטערתי, חשבתי שדווקא בארצות יגוסלביה למדו לחיות יחד.....חוץ מזה המיש-מש שלנו הוא ממש פקעת סבוכה של גלויות, הנכדות והנכדים שלי סוחבים גנים מכל כך הרבה מקומות, ואנחנו כל כך גאים בזה. בבית הורי מעולם לא עלה הנושא, ורק בגיל מבוגר הכרתי את המושג "שוורצע".

faridi

New member
צר לי לשמוע ש...

השופט חסון ז"ל נפטר. באשר למני, אני מכיר את יואב מני מצפון ת"א שהוא עו"ד. ואני מניח שהוא צאצא לרב אליהו מני-הרא"ם זצ"ל שהיה הרב הראשי של חברון. אל תדאגי, אין לנו כאן בעיה עם מזרחי או ספרדי או אשכנזי. כלנו בני איש אחד.

פדור1

New member
מזל-טוב תמירה. כן ירבו, לי נולד הנכד השישי

אני חוזר בגלל העניין של שמה הקודם של זאגרב-אגרם. כמי שנולד בזאגרב, ושר את השיר roden u Zagrebu, יליד זאגרב. מצאתי להפתעתי בשיר המצורף תצלום של העיר שנראה כמו משהו מאמצע המאה ה 19 או סופה. שבו כתוב Zagreb-Agram. http://www.youtube.com/watch?v=sg4R6U5qRpU תעצרו את השיר בדקה השלישית בשניה 28 ותראו זאת בברור. כמו כן שימו לב בדקה השלישית בשניה ה 15 לשיירת המוניות של פעם, בצידה השמאלי של התמונה. ושוב מזל-טוב לתמירה.

carmitwe

New member
תמירה - כן ירבו ../images/Emo95.gif../images/Emo95.gif../images/Emo95.gif

מצטרפת לברכות באהבה
כרמית

למעלה