אולי מישהו יכול לעזור לי?

שבע77

New member
../images/Emo5.gifאולי מישהו יכול לעזור לי?

יש לי תופעה חדשה והייתי שמחה אם מישהו יוכל להאיר את עיני בקשר אליה: יש לי כאבים נוראיים בצד שמאל העליון של הגוף כלומר: הצוואר, הכתף, היד השמאלית ואפילו קצת הלחי, מישהו מכיר תופעה כזאת?? בעיקרון אני יודעת שצד שמאל שלי יותר "טוב" בכאבים וכאשר יש לי כאבי פרקים הם תמיד מופיעים בצד שמאל אבל הכאב הזה חדש לי ואני לא יודעת אם ללכת לבדןק את זה או לחכות שזה יעבור.. מה אתם אומרים?? שלכם, שבע נ"ב לא מדובר בכאבי פרקים כי אותם אני מכירה הייטב (למשל עכשיו כואבת לי נורא הבוהן וגם הברך - בצד שמאל כמובן). שאלה נוספת: מה אתם אומרים על אופטלגין? אני ממש לא יכולה בלעדיו, אתם חושבים שעדיף לי לסבול בשקט או למלא את עצמי בכדורים? כבר חצי שנה אני מתלבטת בנושא הזה ואין לי עדיין תשובה תודה שבע

ritosh

New member
שבע יקרה,

בכל כאב שלא אופייני כדאי לפנות לרופא! בקשר לאופטלגין. אופטלגין הוצא ממכירות ללא מרשם בארה"ב לפני שנים. מתברר שזו תרופה לא תמימה כמו שרבים חושבים. לאנשים מסוימים{ כמו אלה שיש להם חסר ב G6PDשהוא אנזים שנמצא בדרך כלל אצל כולם} אסור לקבל אופטלגין!! גם אצל אנשים בלי חסר האנזים הזה אופטלגין יכול לגרום לתופעות לואי קשות. לעיתים קרובות כדור אקמול פשוט עושה נפלאות. כ"בוגרת" מחלקת ניתוחי עמוד שדרה במאיר אקמול עוזר גם לכאבי גב קשים.יותר מהוולטרנים למינהם. אז, קודם כל לרופא. ולכאבים או להתאפק או אקמול! ותרגישי טוב
ריטה.

gaia20

New member
גם לי יש!!! גם לי יש!!!

אומנם זה לא קבוע בצד שמאל אבל הרגישות בפלג הגוף העליון מורגש בהחלט! במיוחד באיזור הכתפיים ובצידי הגב.... בימים האחרונים הכאב נמצא גם בצוואר... וקצת עדכונים: היום דברתי סופסוף עם הרופאה שלי היא אמרה לי שהיא ועוד כמה רופאים (איזה חשובה אני, בשבילי אספו את טובי המומחים באיכילוב ודיברו עלי
) ישבו ודברו על התוצאות של הביופסיה והוחלט על טיפול מסויים, שהיא לא ציינה מהו, ואותו אני אצטרך לקבל פעם בחודש באיכילוב...
בכל מקרה, אז כשחשבתי על זה שוב, פתאום נזכרתי שיש מכון דיאליזה, ממש מעל הקומה שאני עובדת בה, אולי היא מוכרת, אני אדבר על זה עם הרופאה שלי ביום ראשון (כמובן שהיא לא תתן לי לחכות עד ה 6.4.....)כשאני אפגש איתה. בכל מקרה, מה שלא יהיו התוצאות... גם את זה נעבור... (ביחד, נכון?...)

ritosh

New member
מה, מו מי??

גאיה, לא הבנתי. מה התוצאות של הביופסיה? איזה טיפול את אמורה לעבור? מה זה "היא לא ציינה איזה טיפול"?! דברי איתה שוב ותגידי לה שריטה רוצה לדעת!

גאיה שלום../images/Emo24.gif

תעדכני אותי! אז איפה עברת ביופסיה? בכיליה? מה הרגשת לפני כן?איזה סימנים היו לך? והכי חשוב איך את מרגישה?

ל3

New member
גאיוש'

לא כל כך הבנתי מה שרשמ. האם מדובר בדיאליזה? האם יש להם הבחנה סופית? אני חושבת שכדאי שתתקשרי לברר מהו הטיפול המדויק כדי שתדעי אחת ולתמיד לקראת מהאת הולכת. אנחנו פה מאוד דואגים לך אז אנא עדכני אותנו......

גאיה, קודם קחי ../images/Emo24.gif ועכשיו,

מה זאת אומרת היא לא אמרה לך איזה טיפול זה??????!!!!!!!
את לא במתח? אני חייבת לדעת. תשאלי אותה. עדכני מהר!! ותרגישי טוב כמובן.

gaia20

New member
אוקי, אוקי... רגע, חכו...

היא לא ציינה מה הטיפול והאמת היא שאני ממש פחדנית!!! כי פחדתי אפילו לשאול!!! אוף, איזה אופי חלש....... ממש לא היה לי אומץ לשאול אותה..... אני מניחה שגילו בביופסיה רמה מסויימת של פגיעה בתאים, אחרת לא היתי מיועדת לטיפול המיסתורי. ומה הרגשתי? כלום... פשוט כלום.... הכאב היחיד היה הכאב של זריקת ההרדמה שגם זה כבר קטן עלי... את התהליך עצמו, חוץ מקצת צמרמורת למראה המחט הענקית, לא הרגשתי. טוב, עכשיו כולם להרגע... עוד כמה ימים הכל יתבהר, ביום ראשון יש לי תור בין השעה 18:00 ל19:00 ונדע כולנו מה קורה...
ערב טוב לכולם!

שבע הי

החזרתי לך מסר שבע אני היית מציעה לך לפנות לנוירולוג לבדיקה. עדיף לבדוק הכל,למרות שאולי זה כלום,וזה ממש מקרי שרק בצד שמאל זה כואב. בקשר לאופטלגין:למה את שותה ישר כדור שהוא
,ברצינות תתחילי לשתות אקמול,ואם הכאב יותר חזק,תעברי למשהו אחר.

שבע היקרה

שבע היקרה, מ-ניסיון אישי מר - אל תקחי כדורים ותרופות על דעת עצמך, את כלל לא יודעת ולא מודעת לכל מיני תופעות לוואי אשר עלולות "לצוץ" בשילוב עם ה-זבל הזה שלנו שנקרא לופוס. בנוסף, אני מניח שאת מקבלת טיפול תרופתי כלשהוא ואז עלולה להתפתח תגובה הדדית בין התרופות השונות - שגם זו צרה בפני עצמה. בתאבון מתושלח הצעיר

שבע77

New member
תודה לכולם - ועוד שאלה

קודם כל תודה לכל המגיבים והמעודדים אתם באמת 10!! דבר שני - ברור שאני מנסה קודם אקמול הבעיה היא שיש כאבים שהאקמול פשוט לא מזיז להם!!!!!!! אני חסידת האקמול והלוואי ולא הייתי צריכה את האופטלגין! בכל אופן דיברתי ארוכות על העניין עם הרופא שלי והוא אמר שאם זה מה שמונע את הסבל שלי אז שאני אקח ואפילו נתן לי סירופ אופטלגין (לא כדורים ולא טיפות) שמשפיע צ'יק צ'ק ואני חייבת לציין שזה מה שהציל אותי אתמול , הייתי פשוט על הפנים!!! זה היה זוועה!!!!!!!!! דבר שלישי - גאיה מתוקה לא להיות נאיבים!! את חייבת!!! לדעת מה ה"טיפול הזה" - אלתעשי סתם דברים - גם אם את סומכת על הרפאה שלך בעצימת עיניים. אני הגעתי למסקנה שגם אצל הרופאים רב הנסתר על הגלוי והרבה דברים הם לומדים מהנסיונות שהם מנסים עלינו. ודבר אחרון - מישהו פה עבר כולונוסקופיה??? (כמו אנדוסקופיה אבל מהטוסיק) - הרופאים לא יודעים למה אני משלשלת כבר חצי שנה אז אחרי שעשיתי אינסוף בדיקות והכל יצא שלילי הם החליטו ללכת על זה ואני מה זה מפחדת!! פליז, שמישהו יגיד לי מה זה? שלכם ושוב
על ה

../images/Emo13.gifהלו שבע ,

האמת היא שאני די מתפלאה על התגובות נגד שיש כאן לאופטלגין. אני בזמנו הייתי מסוממת מרוב אופטלגין נוזלי. זה הדבר היחידי שהציל אותי מכאבים.אף רופא לא התנגד לכך. אבל אני אלמד להזהר יותר בפעם הבאה. אף פעם לא הזהירו אותי. כולונוסקופיה? כאילו מה זה הדבר הזה? האמת, נשמע לא נעים, אבל אם זה מה שיביא את התשובה לסיבת השילשולים אז אולי כדאי. תרגישי טוב ועדכנינא. בי, עדית

ל3

New member
לשבע היקרה

אמא שלי עברה את הבדיקה הזו והשד לא נורא כמו שזה נשמע. את הבדיקה עושים בטישטוש כך שלא כל כך מרגישים. מחדירים צינור מלמטה עד לקיבה כדי לצלם אותה ואולי אך לקחת דגימה. זוהי בדיקה פולשנית אך לא נוראית . בהצלחה ותעדכני אותנו

קולונוסקופיה ואופטלגין

הי! קודם כל לגבי אופטלגין- אני ממש בעדו. אקמול מזיק הרבה יותר לכבד, כך שלי אופטלגין עדיף. לגבי קולונוסקופיה: זוהי בדיקה שבה מחדירים לך צינור דרך פי הטבעת לתוך המעי הגס, עד גבול המעי הדק (אי אפשר להגיע לקיבה) ורוצים לראות האם יש לך פצעים או כיבים או פוליפים או כל דבר שיכול לגרום לשילשולים. את הבדיקה עושים תחת טשטוש, כמו שנכתב קודם. חלק עוברים את הבדיקה תוך הרגשת חוסר נוחות קלה, ולחלק זה מאוד כואב, עד כדי כך שצריך לעשות אותה שוב בפעם אחרת. זה תלוי ברגישות שלך במעיים לכאבים ובטישטוש שנתנו לך. אחר כך יש כאבי בטן (לא נוראיים), כי בזמן שהם מצלמים במעיים הם מנפחים אותם עם אויר, דרך הצינור, ואז מצטברים לך המון גאזים בבטן, שמשתחררים אחרי הבדיקה. שיהיה בהצלחה, ובאמת הבדיקה לא כזו נוראית כפי שהיא נשמעת, ורוב רובם של האנשים עוברים אותה בסדר ומפנקים את עצמם בסיור שופינג בקניון הקרוב אחר כך (אני ממליצה לאחר כל בדיקה מעצבנת על קצת פינוק עצמי).

vivi49

New member
היי שבע, כל המערכות קשורות זו בזו

הכאבים שאת חשה בפרקים ובחלק העליון של הגוף הם גם מנת חלקי,וכן אקמול לא הכי עוזר לי,ואני מישתמשת באופטלגין אשר עוזר יותר.(אך מישתדלת לקחת כחצי כדור כל פעם במקום כדור שלם, והאפקט הוא אותו דבר). בקשר לבדיקת הקולונוסקופייה ,עברתי אותה והיא לא נוראית כל כך,החשוב הוא שהתוצאות יהיו שליליות ולא יגלו משהו. אם כן אז גם לא נורא, כמו שגילו אצלי . פגיעה במעי הגס -וסוף וסוף נתנו טיפול ושם ,לשילשולים והדימומים שסבלתי מהם כחצי שנה והשם הוא "קוליטיס". אז מה הקשר,,ללופוס ,שאלתי את השאלה הזאת מיליון פעם את כל הרופאים וכולם אמרו שאין קשר -ושאלה הם מחלות ניפרדות.אך מכוון שגופי ומחלותיי הם בתוכי ואני מרגישה הכל יותר מהם, אני מרשה לעצמי לומר שיש קשר .שמערכת החיסון ומערכת העיכול הפרקים והשרירים מושפעים מאותו גורם נעלם, שהחליט להיתמקם הגוף.וכל פעם תוקף מאזור אחר. שבע יקרה,מקווה שאצלך הכל יסתדר לטובה שלך ויוי.

למעלה