בוקר טוב..

../images/Emo5.gif בוקר טוב..

כתבתי כאן בעבר הלא רחוק, אבא שלי בגיל 62 עם האלצהיימר הזה. (אפילו השם של המחלה מגעילה כמוה.) הבאנו לאבא שלי 2 עובדות באופן רצוף - אחת מ 8:00 בבוקר עד 16:00 והשנייה ללילה. אבא שלי קיבל רק זכאות של 50% עובדת זרה מביטוח לאומי (הם שאלו אותו שאלות והוא אמר : כן, ברור בלי להבין מה שאלו אותו בכלל) אמא שלי התערבה שזה שהוא עומד מתחת למים רותחים כמו פסל זה לא אומר שהוא יודע להתקלח בעצמו. יום אחד אמא שלי נכנסה לאמבטיה וראתה שהוא עומד בתוך גיגית של כביסה בגובה מטר ומתקלח - אי אפשר להבין למה (אולי הוא לא חשב להזיז את הגיגית לפני שנכנס ) בינתיים המים הציפו את הבית. אתמול קיבלנו עוד בשורה מזעזעת - אמא שלי קיבלה תוצאות של הביופסיה שלה והם הראו שיש לה גידול סרטני במעיים . אמא היתה כל כך נסערת שגם אני וגם אח שלי תפסנו את הילדים ונסענו אליה - לאשקלון. אבא שלי בינתיים צרח על המטפלת של אחר הצהריים ודחף אותה, הוא רץ החוצה ברוח סערה והיא בעקבותיו , אנחנו בינתיים עם האוטו מנסים לחפש אותם . אבא שלי יודע ללכת מהר הליכה אצלו זה כמעט כמו ריצה וקשה היה למטפלת להשיג אותו , הוא גם לא התייחס אליה בכלל. עד שמצאנו אותו בפוקס הולך לבד באחת מהסימטאות באשקלון , אין לו מושג בכלל איך הוא הגיע לשם. כשהוא ראה את אמא שלי הוא נרגע פתאום.אנחנו היינו בהיסטריה שלא נמצא אותו כי המטפלת לא היתה איתו כנראה לא הצליחה להשיג אותו. מסתבר גם שהוא מכניס את התרופה (הרספרדל) לפה , מראה לכולם שהוא שותה מים ואם הולכים אחריו אחר כך רואים שהוא מוציא את התרופה מהפה וזורק אותה מהחלון - יכול לשגע פילים המצב הזה. הוא לא רוצה לקחת את התרופה , תגידו לי איך יש לו אפשרות לחשיבה כזאת מורכבת (לשחק אותה כאילו הוא לוקח את התרופה) ודברים פשוטים אחרים הוא לא יודע לעשות ??? הועדה של ביטוח לאומי אמרה שהוא מתלבש לבד... בטח !!! הוא לובש גופיה מעל מעיל ומתפלא שזה לא נכנס. בקשר לאמא שלי כנראה שנצטרך עכשיו לעבור טיפולים איתה כך שנצטרך לחשוב מי יהיה עם אבא. הוא כל הזמן רוצה לצאת מהבית ופעם קם בלילה ראה שהדלת סגורה והחליט לצאת מהחלון !!! טוב שההורים שלי גרים בקומת קרקע . אני שואלת את עצמי האם פיליפינית תהיה מספיק חזקה להתמודד עם הקריזות שלו... מה עושים במצב כזה שאי אפשר להתמודד מולו ??? איך אפשר להרגיע אותו קצת ??? איך נביא פיליפינית במצב כזה בכלל ? ולמה לעזאזל הוא מקבל קיצבה של 79% נכות ולא 100% ????ריבונו של עולם !!! סליחה שנפלתי עליכם על הבוקר עם התלונות שלי אבל אתמול שבאתי עם הבת שלי אליהם (בת שנה ו4 ) הוא תפס את העגלה שלה ורצה ללכת איתה הביתה , כשאמרנו לו לאן אתה לוקח אותה הוא אמר שהיא הבת שלו... ולא הבין איך זה שאני לוקחת אותה והיא לא נשארת איתו. עד לאן זה מתדרדר אני פוחדת מההמשך... תודה נטע

../images/Emo24.gifברוך שובך נטע

את מה שכתבת פה תספרי גם לרופא הניורולוג או לרופא המשפחה הם כנראה יתנו לו משהוא מרגיע. גם בן זוגי היה כאילו מכניס לפה את הכדור ושם בין האצבעות ואחר כך זורק את הכדור תחת המיטה או תחת הארון בחידר שינה.ואני הייתי חושבת שהוא שתה את הכדורים. גם היה אומר לי אני אשתה אחר כך ,שם את הכדור בכיס של החולצה ואחר כך זורק ולא שותה, הפסקתי לרדוף אחריו, סיפרתי לרופאת המשפחה ,היא אמרה אין מה לעשות היא נתנה לו טיפות נגד האי שקט שלו וכעת הוא ילד טוב והוא רק בן 60 שנה. בשורות טובות ושבת שלום

נטע שכחתי לכתוב לך

שגם בן זוגי קיבל 50% מהביטוח לאומי , ובגלל שהוא לא לוקח כדורים הוא התדרדר מבחינה רפואית ואחרי כ4 חודשים הגשתי בקשה לנכות כללית חוזרת כדי להגדיל לו את האחוזים ואכן העלו לו ל70%. וגם קיבל שירותים מיוחדים ב"ה.

נטע יקרה , עליכם לפעול

נטע יקרה , מצבו של אביך דורש 100 אחוז השגחה ו ברור שעובד זר. אני יודעת שביחידת הסמך לקבלת היתר לעובד זר גם כן יש וועדות רפואיות שלהם. פרט לכך , עליכם להביא מכתב שיתאר בפרוט את מצבו מנוירולוג מומחה ולדרוש את מה שמגיע לו. גם אימך זכאית עכשיו לאיזושהי עזרה מביטוח לאומי בגלל המחלה , והם חייבים להתחשב בכך שהיא היתה האחראית עליו ועכשיו גם היא תזדקק לעזרה בבית ולעצמה, כי הטיפולים מאד מתישים. עליכם לפנות לעובדת הסוציאלית בעירייה שתהיה מעורבת ותתן את ההמלצות המתאימות כדי שההורים יקבלו את כל מה שמגיע להם בזכות ולא בחסד. בחורה יקרה , לבי איתך כמה קשיים יש לך ועלייך גם לנסוע מרחק די גדול כדי לסייע להם. מאחלת לכם שיהיה קל ותקבלו עזרה גדולה יותר בקרוב. מאחלת לאימך שהטיפולים יצליחו ושתבריא לגמרי. נשיקות וחיבוקים ממני , שתהיה שבת שלום וסוף שבוע נעים, טובה

תודה לכולכם על הכל.. אנחנו מחכים עכשיו לועדת

עררים לגבי העובדת הזרה. לגבי המצב של אבא שלי - הוא לא מכיר את הבית וכל הזמן בהיכון ללכת לבית שלו (כמו שהוא אומר) הלואי והייתי יכולה להבין מה עובר בראש שלו , על מה הוא חושב אם הוא חושב בכלל על משהו. אוף - בחיים שלי לא חשבתי שאני אראה אותו במצב כזה. אני מאחלת לכולכם שבת שלווה ונעימה שבת שלום ותודה על הכל נטע

למעלה