האים הגענו לנקודת השבירה?

../images/Emo5.gifהאים הגענו לנקודת השבירה?

נכון להיום ב"ש ניצבת לקראת פתיחת הליגה כאשר היא איננה מוכנה מכול הבחינות. אולם לדעתי העונה ישנה חשיבות רבה יותר לשחקנים שאינם מאשר לאלו שישנם ואני אפרט, בשנתיים האחרונות עזבו את הקבוצה חמישה שחקנים משמעותיים ביותר:ברדה,אבו לבן,קאקו, רחמים,חיים.לשחקנים הללו היתה השפעה משמעותית על הצלחת הקבוצה. ברדה- עד היום לא נמצא לו מחליף ראוי שימשוך את הגנת היריב,חסרה המהירות בהתקפה והפריצות מהאגפים. אבו לבן- מאז עזיבתו אין מי שיאיים מרחוק על שער היריבה הן במהלך המשחק והן במצבים ניחים. קאקו- מאז עזיבתו לא נכנס אף שחקן לנעליו הגדולות וחסר לנו מאוד השחקן שידע לשלב משחק הגנה עים משחק התקפה וזאת בשילוב כושר גופני מעולה שאין לו מתחרים בשוק השחקנים הישראלי. רחמים- שוער שהוא גם מנהיג נכון להיום נחשב בין ארבעת השוערים הטובים בארץ וכול מחליף שימצא יתקשה מאוד לשלב יכולת מנהיגותית ומקצועית כפי שידע לשלב רחמים. חיים- נכון להיום לא נמצא השחקן שניתן לסמוך עליו שימלא את חסרונו של חיים בכול מה שנוגע לכיבוש ובישול שערים וכמובן במנהיגות שלו שהרבה בזכותה הצליחה הקבוצה לעלות ליגה. בתוספת לחסרונו של אלימלך מתקבלת תמונה עגומה של קבוצה ללא מנהיגים וללא כשרונות בולטים שידעו לתת מענה ברגעים הקשים, אים כן היום יותר מתמיד השילוב של חסרונם של כל הנ"ל יוצר מצב של התדרדרות מקצועית והחלשות משמעותית של כל מערכי הקבוצה , כל עוד חסרו אחד או שניים מכול השחקנים הנ"ל ניתן היה לגשר על חסרונם במשחק לחימה קבוצתי, אולם היום נוצר מצב שחסרים שחקנים רבים בכל העמדות ומחליפים ראויים אין. סיכום: תהליך העזיבה ההדרגתי של שחקנים איכותיים ודומיננטים שכאלה יתן את פירותיו ככול הניראה העונה, ב"ש ניצבת עכשיו בפני רגע האמת, האים יתעלו המחליפים? האים יקום מנהיג מיבין השחקנים הקימים? האים ימצא שוער ראוי שזה אולי התפקיד החשוב ביותר בשדה הכדורגל? לצערי אינני אופטימי. האים הגענו לנקודת השבירה? תחליטו אתם.

נקווה שלא הגענו לנקודה כזאת

המצב באמת נראה עגום. אני חושב שמבין השחקנים הציינת, הטעויות הגדולות הן אבן לאבן ואסי. אני לא מדבר על היכולות האישיות של השחקנים אלא על הדרך בה הם עזבו. שניהם שחקנים שהרגישו ממש טוב בקבוצה והיו ביחסים מצויינים על האוהדים, הם עזבו רק בגלל קטנוניות כספית של ההנהלה וזה מה שמרגיז. גם אם רוצים לבנות קבוצה מהרבה שחקנים חדשים, צריך להשאיר שלד חזק ואת זה אני לא רואה בקבוצה. התקווה היא שיבואו זרים טובים אבל עם תקציב נמוך כמו שיש לנו השנה את מי כבר יצליחו להביא? כמה מציאות כבר יש ולמה שיגיעו דווקא אלינו? אנחנו באמת נמצאים בנקודה קריטית. אני לא זוכר עונה שנפתחה עם כל כך הרבה סימני שאלה וזה באמת מדאיג. אם זוהי נקודת שבירה בטח נוכל לראות כבר במחזורים הראשונים של הליגה.

למעלה