הצילו!

• פותח הנושא fila
  • פורסם בתאריך

fila

New member
../images/Emo5.gifהצילו!

האורחים שלי הלכו כרגע והבית שלי נראה כמו אחרי קרבות תרפ"ט (או משהו כזה יש על הרצפה יותר כיבוד ממה שהיה על השולחן והכיור עמוס.... שמעון הלך לעבודה ולי נורא כואבות השיניים וממש לא בא לי לעשות כלום! מה אתן עושות עם אורחים שמגיעים עם ילדים? לי אישית לא נוח להעיר לילדים של אחרים גם כשהם מפזרים לי פיצוחים ועוגיות על הרצפה, אני חושבת שזה תפקיד ההורים לדאוג שילדיהם יתנהגו בצורה הולמת לא?

shelycat

New member
ילדים תמיד יהיו ילדים אבל הורים ...

זה סיפור אחר. האמת היא פשוטה לנו יש רק זוג חברים אחד שיש לו ילד וגם הוא ילד "מחונך" ואנחנו מאוד אוהבים לשחק איתו, מה גם שהוריו במידת הצורך מעירים לו אם צריך כך שבעצם לא נתקלנו בבעיה ממש . מה שכן ילדים הם ילדים ולפעמים אין מה לעשות, הם נועדו להשתולל, אם החברים שלכם לא נוהגים מסיבה כלשהי "לרסן" ולהעיר לילדיהם שלא יגרמו נזקים כשהם אצלכם פעם הבאה תזמיני את אותם הורים ל"ערב של גדולים" כדי שתהיה להם הזדמנות להנות קצת במקום לרוץ כל הערב אחרי הילד (גם אם הם בד"כ לא נוהגים לרוץ אחריו ולהעיר לו). ואת המפגשים שכוללים ילדים תעשו אצלהם או בכל מקום אחר ולא אצלכם. דרך אגב אם ההורה לא דואג שהילד לא יגרום נזקים בבית שלי אני בהחלט העיר לילד בעדינות שזה אסור/לא מקובל/לא יפה ואם זה לא מוצא חן בעיני אותם חברים שככה אמרתי לבן שלהם אז זאת הבעיה שלהם, ושילמדו לפעם הבאה לחנך את הילדים שלהם לכבד רכוש של אחרים-כך אני מתכוונת לחנך את ילדי.

אירוח ילדים

מנסיון כאורחת ומארחת (למרות שאין לי ילדים) אני יודעת שזה תמיד נגמר בבלגן ולכלוך. נכון, זה תפקיד ההורים ולעניות דעתי גם אחריותם לעזור בדיעבד- אבל כולנו יודעות שילדי ארץ הקודש הם לא שיא הנימוס והחינוך... ולכן, וכאן נכנס הנסיון המר, כשאני מארחת או הולכת לאירוע עם ילדים אני תמיד "ממגנת" - כפונקציה של הגילאים, אפשר, למשל, לארגן כלים מפלסטיק כדי למנוע שבירה, שולחן ילדים ואולי תעסוקה, ולהרחיק מהם חומרי נפץ (דוג´ פיצוחים). פתרון קלאסי הוא אוכל מותאם לילדים ושקיות ממתקים, שתמיד עובדות (אבל לא בייגלה ושות´ אלא סוכריות וגו´ שלא מלכלך). ביום שישי היה ערב חג אצל סבא וסבתא של הגבר. בית קטן, אירוע בחצר, מלא ילדים. בראש השנה אחד מהם (ודווקא הנין האהוב ביותר !) בנה טירה ענקית מהכריות בסלון וקימט אותן נורא, והסבתא החליטה שאין עוד טירות. אתמול, הקטן ניסה שוב, ואני ואמא של הגבר היטלנו וטו במקום הסבתא. אמא של הנין התעצבנה עלינו, לא הבינה למה הבן שלה מקופח. חמש דקות של בכי מפונק, וכבודו שכח מהעסק ורץ בחוץ באושר. מסקנה ? לבי לך, והלוואי ויכולתי לעזור או לפחות לשלוח עזרה- אבל תכל´ס, אין הרבה מה לעשות חוץ מלהתפלל. ולהיערך. אם את רוצה רעיונות להעסקת ילדים, תגידי. את ערכות המגן נגד אב"כ (אורחים, בלגן, כיבוד ברצפה) ריעננת ?

רחלילי

New member
לא בהכרח

כלומר בדרך כלל כן אבל אם ההורים לא עושים זאת לפחות תראי להורים שלך אישית אכפת מהבית שלך ואז הם ידאגו יותר לילדים ההערה שלך לא צריכה להיות לילדים אלא להורים באופן לא כועס כמו אוי בדיוק השטיח חזר מניקוי השבוע או שמהו כזה. המחיר: את הופכת להחשב כאחת שהסטרית על הבית שלה. היתרון: ההורה יותר ישים לב למה הילד שלו עושה. ואם לא אז זו בעיה. לנו אגב זוג חברים הילד עשה משחקים עם האוכל של החתוים על הרצפחה והאבא ישר קם וניקה אחריו. זוג אחר לא ראינו והילד קשקש לנו על הספת פוטון בצבע בז/ שלנו. האמא כעסה אני אמרתי נו טוב זה ילך לכביסה זה כמובן לא ירד ועכשיו קניתי כיסוי חדש. אז זהו יש מחיר לכל דבר וכשלנו יהיו ילדים גם שלנו יעשו קצת בלאגןץ וקחי אופטלגין לכאב ותרגישי טוב!

fila

New member
../images/Emo140.gifתודה לכן

אני ממש לא היסטרית לגבי נקיון וסדר הבית שלי, אני פשוט דיי מיואשת עכשיו כי אני ממש לא יכולה לחכות עד סוף שבוע הבא כדי לנקות את הבית ובאמצע השבוע אף פעם אין לי זמן , אני לא מוצאת עוזרת נורמלית וגם שמעון לא רוצה אחת כזאת..... אני פשוט חושבת שהורים יכולים לפקוח עין על הילדים שלהם גם כשהם מתארחים אצל אחרים. אני מעירה בהחלט כשזה משהו מוגזם בעיני כמו לקשקש על השולחן או הספה , או להתנדנד על הכסא נדנדה תוך כדי דפיקת המזנון שמאחוריו (הערתי היום
), אבל אני ממש לא רואה את עצמי רודפת אחרי הילדים שעושים לי פרורים על כל הבית...... והוא דיי גדול - הבית

שמופית

New member
אוי ../images/Emo24.gif אני כל כך מבינה אותך !!

למרות שאין לי חברים עם ילדים בגילאים ה"מלכלכים" (מה גם שאין לי הרבה אפשרות לארח ב 34 מ"ר
), אני בהחלט מזדהה עם התסכול שלך. זה בהחלט לא פייר מצד הורים ולא בסדר לא להעיר לילדים, ואני חושבת שאת בהחלט יכולה וצריכה להעיר להם אם הם מתחילים להרוס לך את הבית (וכמו שהילה אמרה - לא לתת להם דברים שמלכלכים כמו עוגיות) ואם ההורים הם חברים מספיק טובים, אולי לתפוס אותם לשיחה או בהזדמנות אחרת, כשהילדים לא יהיו בסביבה להעלות את הנושא בעקיפין... (העיקר אבל שהם לא נגעו בנעלים
)

fila

New member
עד כאן../images/Emo70.gif יש גבול../images/Emo70.gif

והנעלים שלי הם בהחלט משהו שאני לא מרשה שיגעו בו...

נופר 30

New member
אתמול היו אצלנו אורחים

וההשתוללות הייתה גדולה שלושה בנים בבית אחד זה יותר מידי לי אין בעיה עם ריצות וכאלה אבל יש לי עם חוצפה של ילדים בכל מקרה הבית היה נראה כמו אחרי מלחמה אבל לא היה לי כוח אתמול אז היום בבוקר קמתי ושלומי עזר לי והתגברנו על הכל

fila

New member
אני גם מקווה שאקבל היום עזרה

למרות שהוא עבד לילה ואני לא רוצה להיות מגעילה הוא בטח הרוג מעייפות.

אתי@

New member
זו תמיד דילמה אצלי...

אני מתלבטת (ואולי תעזרו לי להחליט) אם זה בסדר לכעוס, או לא. יש כאלה שהגישה שלהם, היא שככה זה ילדים ולא צריך לכעוס עליהם. אני נוטה לחשוב (לא בלי ייסורי מצפון), שאין תרוצים לילדים לא מחונכים, וכשהם בבית של אורחים הם צריכים להתנהג יפה. כשאחות של הבעלוש באה אלינו, היא לא תלך לפני שהיא הסתובבה בכל הבית, נגעה בכל מה שאפשר (אמנם בלי להרוס), אכלה כל מה שאפשר, היתה לפחות 3 פעמים בשירותים (וגם ליכלכה), ושמה נעליים על הספה. אותי זה ממש מעצבן, אבל אני לא מעיזה לומר מילה בעניין, כי אני תמיד חושבת שאולי כלפי ילדים אני צריכה להיות יותר סבלנית. אני לא חושבת שהילדים שלי יהיו כאלה. זהו. אני מקווה שאף אחד שלא צריך לקרוא את זה - לא יקרא

אתי@

New member
הבהרה

אין לי בעיה עם זה שהיא היתה בשירותים (לא צריך להגזים
), אלא שאח"כ, תמיד הריצפה של השירותים מלאה בוץ, או שמשהו אחר שם מתלכלך. אבל תמיד!!!

fila

New member
../images/Emo6.gifאוקיי אוקיי

לרגע לא חשבנו שיש לך בעיה עם זה.........

fila

New member
מבינה את הדילמה שלך../images/Emo45.gif

אני גם שואלת את עצמי מתי ואיפה כדאי שאגיד משהו , כי גם אצלי מדובר באחיינים של שמעון שמגיעים עם ההורים שלהם, גם ככה יש לי מן שם כזה במשפחה שאני לא אוהבת ילדים (כי אני לא "משחקת" עם הילדים שלהם
),למשל הם לא מבינים מה כ"כ לא מקסים בעיני כשמישהו מהם דופק לי עם השולחן בסלון עם צרור מפתחות ועושה לי שריטות וגם מה לא ממש מצחיק ומקסים שפיזרו לי את כל הכביסה הנקייה על הרצפה. אני חושבת שיש גבול לותרנות .....

נופר 30

New member
הבית שלי הוא הבית שלי ואם האמא של

הילד לא תעיר לו אז אני אחותו של שלומי החינוך שלה שונה משלנו אומנם יש לה ילדים חכמים ( אבל ילד בן חמש שאומר לי את עוד תשלמי על זה זה כבר מוגזם ) וכאשר הילדים השתוללו יותר מידי אצלי בבית הערתי להם ואז גם האמא העירה ( כולל האורחת שהיא חברה של אחותו ) אבל כשהילד התחיל להתחצף היא הראתה לו שככה לא מתנהגים ובזה נגמר אני בטוחה שבבית שלהם אסור לילדים לעשות את מה שהם עושים אצלך וזהו ומי שחושב שאני רעה שיחשוב עבדתי קשה על כל רהיט וכל דבר בבית שלי על מנת שיבוא מישהו ויהרוס

אתי@

New member
אבל אצלי הבעיה שונה

היא לא הורסת, היא כבר די גדולה (8 וחצי) אבל היא מתנהגת באופן שנראה לי כמו חוסר נימוס. אני לא רוצה שהיא תרגיש יותר מידי כאילו זה הבית שלה, כי אז היא מרשה לעצמה הכל. ולכן זה מעצבן אותי שהיא מסתובבת בכל הבית (כאילו הוא שלה) או נוגעת בכל דבר. או שאולי אני מצפה ממנה ליותר ממה שצריך לצפות מילד? וסליחה מראש אם אני גועלית, אני בעצמי מתלבטת אם אני צודקת או שאני מחמירה מידי.

נופר 30

New member
לשלומי יש אחיין בן 10

ואין לי בעיה עם זה שהוא מסתובב בבית אבל הוא כבר למד שאצלי לא נוגעים סתם בדברים אין מה לעשות לילדים יש נטייה להתעניין ולראות וזה כולל נגיעה לדוגמא אתמול הייתה לי שיחה איתו על זה שהוא שינה ניתונים במחשב אצלי במשחק ששלומי אמר לו שאנחנו כבר כמעט לא משחקים בו הסברתי לו שזה לא מקובל אצלי ושזה גורם לבעיות ואין יותר נגיעות במחשב אחרתלא לא יקבל לשחק בו יותר הוא התנצל ובזה נגמר אין מה לעשות ילדים צריכים גבולות עבדת קשה בשביל אך שהבית יראה וזכותך המלאה לבקש שלא יגעו רק ברקע תמיד תזכרי שזה הטבע של הילדים ואולי לא מייד להגיד לא אלא רק לאחר שהיא נוגעת ביותר מידי דברים ולגבי המקלחת תדברי איתה תסבירי לה שהיא ילדה גדולה ואם היא רואה שמתלכלך שתנקה או תבקש עזרה בלנקות כי זה עושה הרבה עבודה אחר כך ומלכלך את כל הבית תופתעי כמה הם משתפים פעולה כאשר משוחחים איתם ולא תוקפים אותם ( וזה משהו שלמדתי לאחרונה רק לא שאני הכי חכמה )

אתי@

New member
מה להגיד? את צודקת!

הבעיה היא שאצלהם זה מאוד לא מקובל להעיר, גם לא לילד. אם אני צריכה לקבל את אופן ההתנהגות שלהם, או לא, זו כבר דילמה אחרת

נופר 30

New member
אכן זאת בעיה כשלהורים יש גישה

אחרת מלך ועוד יותר עם גם לרונן אבל אני בטוחה שתמצאי את דרך המתאימה ביותר לי לקח כמעט שנה עד שהעזתי להעיר לילד ( אבל מצד שני גם שלומי חושב שצריך לשים לו גבולות ככה שיש לי עזרה ) גם ההורים של הילד חושבים אחרת מאיתנו את יודעת שהם עושים דיון על כל דבר ? וגם דעתם של הילדים נחשבת בכל דבר כמו אם אנחנו מזמניים אותם אלינו אז שואלים גם את הילדים אם הילדים אומרים שלא בא להם והם רוצים לראות טלויזיה אז מבטלים את הכל ( ולפעמים גם תיכנונים לטיולים ) אז אולי תקחי את האחות לשיחה בוגרת של אישה מול אישה ( ככה האחיין של שלומי קורא לשיחות שלהם שיחות גברים ) ותסבירי לה את העניין ותגידי לה שאת נהנת יותר בחברתה בלי להסתובב כל הזמן ולראות שהכל בסדר אולי זה יעזור

אתי@

New member
תודה על העצה ../images/Emo45.gif

בנתיים אני מסתדרת עם זה, כי בכל זאת היא לא באה כל יום וזה לא עד כדי כך גרוע. אני קצת חסרת סבלנות אליה בגלל עוד כל מיני התנהגויות שלה, שאני לא אוהבת, אבל זה כבר לא עסק שלי. אבל אם אני אגיע למצב שאני כבר לא מצליחה לשתוק, אני אשתמש בעצתך

אני אוהבת את המשפט

הילדים שלי לא יהיו כאלו אבל ילדים זה ילדים עכשיו אני בכלל סקרנית לדעת איך יהיו הילדים שלך ושל בעלול שלך אם זו אחותו....

למעלה