התייעצות דחופה איתכם....

../images/Emo5.gifהתייעצות דחופה איתכם....../images/Emo53.gif

שלום לכם חברי הפורום היקרים היום אבא שלי היה אצל הרופאה בביקור שגרתי שהוא עושה שמתחדשת סידרה של טיפולים . ביום שני הוא עושה לראשונה סיטי מאז תחילת הטיפולים (בערך שלושה חודשים) כדי לראות איך הטיפול מגיב ואיך הוא השפיע. בכל מקרה הרופאה בדקה אותו היום ואמרה שהוא נראה טוב הוא עלה 10 קילו והספירות שלו טובות . אחרי שהיא בדקה אותו היא הוא שאל אם היא חושבת שזה נעצר והיא אמרה שזה נעצר והיא חושבת גם שממש הצטמצם היא הייתה מאוד אופטימית , אבא שלי די נתפס בדברים שלה ואני לא יודעת איך להגיב האם לשמוח איתו או לחכות לסיטי קודם ולשמור על פרופיל נמוך? האם בכלל הרופאה יכולה לדעת רק מבדיקה חיצונית והספירות הטובות שהמצב באמת השתפר? אבא אומר שהרופאים לא אומרים סתם דברים באויר ושאסור לה סתם להגיד לו. הוא אומר שאני לא נראית לו מרוצה מספיק אבל אני בסך הכל לא יודעת איך להגיב ,לא רוצה יותר מידי להתפס בזה עד לסיטי מצד שני אולי הוא מצפה ממני שאראה לו שאני שמחה ? אוף אני מבולבלת מה אתם אומרים מה לעשות? והאם באמת מחיצוניות אפשר לראות שיפור כמו שהיא אמרה לו? אשמח מאוד לתגובות בנושא ליטל

תמר 26

New member
היי ליטל ../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

אני לא מבינה הרבה ברפואה ומה שאני מבינה אני רוצה לשכוח...
אני מניחה שכשהגוף מאוד נחלש מהטיפולים יש ירידה במשקל, יש גם סוגי סרטן שגורמים לירידה במשקל, כך שאולי העלייה במשקל זה מדד חיובי.
איך להתייחס לדברי הרופאה? יש תשובות לכך כמספר האנשים בעולם, כל אדם מתייחס אחרת ומגיב אחרת, לכל אדם מערך נפשי שונה. אביך בוחר לשמוע מה שטוב לו. את עדיין בספק. שני התגובות לגיטימיות.
אני יכולה לשתף אותך במה שהיה אצלנו, ואולי לפי זה תראי שהתגובות שלך ושל אבא שלך הן נכונות לכם. כל אחד שונה וכל אחד מגיב אחרת. אצלי לגבי בדיקות פשוט לא רציתי לדעת כלום רק את מה שנחוץ. כל הנושא של בדיקות הסי טי ולעקוב אחרי התקדמות המצב, פשוט לא עשה לי טוב. לא ממש ידעתי איך להתייחס לגידול הזה שנמצא אצלי בפנים, חלק ממני אך מאיים עלי. בעלי, בהתחלה רצה לדעת, בהמשך הצטרף לגישה שלי. לדעת מה שצריך לכאן ועכשיו ועדיין שאל יותר ממני, וביקש להתעדכן בתמונה קצת יותר רחבה, לא הרבה יותר. וההורים שלי, רצו לדעת כל פרט, כל התקדמות לטובה וגם לרעה, מה אומרים הרופאים לטווח ארוך? מה תוצאות הבדיקות? שינויים בתוכנית הטיפולים? נזק לטווח ארוך? טיפולים אחרים אפשריים? התמונה הכי רחבה והכי עמוקה לפרטי פרטים. הם קבעו מידי פעם פגישות עם הרופאה, הבעיה שעלתה זה שאח"כ קיבלתי עדכון מלא + פרשנות גם כשלא יכולתי ולא רציתי לשמוע
כשלא ידעתי את כל הפרטים יכולתי לחשוב על הימים הקרובים ועל העתיד הקרוב בצורה שהיתה נוחה לי ואופטימית. אמא שלי (בהתחלה) שידרה לי המון לחץ ודאגה, ושיתפה אותי בכל התוכניות האפשריות למקרה שהטיפול יכשל. בהתחלה היא גם בכתה הרבה - פשוט הסתובבה עם דמעות בעיניים ימים שלמים וזה לא הקל. לא יכולתי להעיר לה או לכעוס עליה כי זה טבעי שתבכה ושתדאג, ניסתי להרגיע אותה להראות לה שאני בסדר ויהיה בסדר אבל רק הזמן והשגרה שהחליפו את הפחד עזרו לה להבין שהכל מסתדר. כשהדברים התאזנו ההורים שלי המשיכו לדלות מידע מהרופאה, הם עדכנו את בעלי עד לנק' שבה אמר הבנתי ועכשיו מספיק, והוא היה עונה על השאלות שלי כשהיו. חלוקת תפקידים נוחה לכולנו
ובכל זאת אני יודעת שכל בדיקת סי טי ואפילו בדיקת דם פשוטה לוותה אצלו בהרבה חששות ולחץ של הורי. הרבה פעמים החולה - המתרפא (אני מעדיפה לקרוא לזה כך) לא רוצה לדעת, סומך על התחושות שלו (תחושת בטן, ותחושות פיזיות) ונאחז באופטימיות כי אחרת למה לבוא לטיפול הבא? הקושי הכאב העייפות עושים את שלהם וכל דאגה נוספת מכבידה, התקווה יכולה לתת כח אפילו לימים הקרובים. וכל יום עומד בפני עצמו לכן כדאי לא לחשוב רחוק, רק לעבור את היום הנוכחי בטוב בקלות, בשמחה, בתקווה. בני המשפחה חושבים לטווח רחוק יותר, דואגים יותר וזה גם טבעי, אבל לי עזר כששידרו לי אופטימיות ורוגע, אני מבינה שאת רוצה לקוות אבל מפחדת להתאכזב, אולי כדאי לא לחשוב על זה יותר מידי לשמוח על כל יום שהוא מרגיש טוב, ולקחת את דברי הרופאה בערבון מוגבל. אל תעמידי פנים שאת שמחה והכל בסדר, אבל כן לנסות לשדר רוגע (לפעמים זה קשה). לחפש את נקודות האור
אם הוא שואל אותך למה את לא מרוצה את יכולה להגיד את האמת שאת פשוט דואגת מאוד וקשה לך להיות רגועה, את יכולה להגיד שאת מקווה שהסי טי יראה תוצאות טובות, ושעד אז את במתח וזה טבעי. סליחה שהארכתי כ"כ אני מקווה שמהניסיון שלנו תמצאי איזו גישה נוחה לך ומתאימה לך. דרך אגב שם יפה בחרת לך

../images/Emo41.gifתמר יקרה ../images/Emo20.gif../images/Emo51.gif

תודה רבה על התגובה המפורטת כנראה שאכן כמו שאת אומרת כל אחד מקנה לעצמו גישה מסוימת לנושא ואולי אני באמת באיזה שהוא מקום צריכה להבין את הצורך של אבא להאחז בדברים של הרופאה ולהשאיר את הספקות לעצמי. אני כל כך רוצה להאמין שמה שהיא אמרה נכון אבל אני מפחדת להתאכזב ולכן אני מעדיפה לחכות לתוצאות האמת בסיטי כדי באמת לראות את השיפור. המתח הוא כל כך גדול וקשה זה בוודאי מוכר לך ואני כבר רוצה שיגמר! אני יודעת שהתמיכה של הבית חשובה מאוד לחולה ולכן בסך הכול אני רוצה להגיד מה שנכון ולהתנהג נכון אם יש דבר כזה בכלל..... בכל אופן עזרת לי מאוד עם התגובה שלך ודרך מה שסיפרת לי על מה שהיה אצלכם הבנתי הרבה מאוד והכי חשוב הבנתי שאני לא יכולה לצפות שכל המשפחה תתנהג באותה דרך ותתמודד בצורה זהה כל אחד ודרך ההתמודדות שלו . בקשר לשם שבחרתי הוא פשוט משקף הכי הרבה את המצב שלי כרגע כי אני ממש ככה נאחזת בתקווה ומקווה שיהיה בסדר. רק בריאות וכל טוב ליטל

למעלה