מגמת ההתנתקות וההשתמטות

זיקקו

New member
../images/Emo5.gif מגמת ההתנתקות וההשתמטות../images/Emo5.gif

אנשים. אני לא יודע אם אתם שמים לב. אבל- יותר ויותר מילואמניקים עושים את מה שנחשב פעם "יהרג ובל יעבור" מאות אנשים כל שנה בוחרים בדרך הקלה להם- ויוצאים מהצבא על 21. זה לא עניין של תרומה, לחימה, השקעה. לאנשים נמא שדורכים עליהם. לאנשים נמאס שמחרטטים אותם. לאנשים נמאס שצוחקים עליהם. לאנשים נמאס שבוכים להם שאין תקציב- ובמקביל קונים מחשבים לקרייה- (כאלה שעדיין לא יצאו לשוק האזרחי- בישראל...) ושלא יחרטטו אותכם. הצבא היום זה לא מה שהיה פעם. 21 זה לא מילה גסה. כשכולם דואגים לתחת שלהם - בשביל מה לקרוע את התחת? בשביל מה לעמוד במחסום? בשביל מה להפסיד מבחנים באוניברסיטה. בשביל מה להתחנן בפני קצינה צעירה שכל מה שמעניין אותה זה הבולבול שתקבל מחבר שלה - כשתצא הבייתה. לי נמאס כבר לתרץ לדבילית למה זה חשוב- ולמה אני לא יכול להגיע. אני לא מתבייש לומר- בעידן שכל אחד דואג לתחת שלו- גם אני מתחיל לפזול לעבר פזילה ודאגה לישבני אשמח לקיים איתכם דיון הוגן

tezao

New member
התופעה אכן חזקה וקיימת

אני לא יודע על מה אתה רוצה לדון. התופעה קיימת ואין על זה עוררין. האם זו תופעה חיובית או שלילית? אין טעם לדיון כזה מהסיבה שזה דיון עקר ללא שום השפעה מעשית. אז תגיד שזה מאד שלילי, מעיד על ירידת ערכים וכו'. סו ווט. את הבעיה זה לא פותר. להערכתי האישית התופעה תמשיך ואחוזי המשרתים במילואים ילכו ויפחתו בהתמדה. בשלב מסוים לא תהיה לצבא ברירה אלא לתגמל כראוי חיילי מילואים. מהו תגמול מספיק? תגמול שיתן לאנשים מוטיבציה לשרת, בדיוק כמו ששכר אנשי הקבע היום נותן מוטיבציה לשרת בקבע למרות שזה לא שירות שנכפה על המשרתים בו. לכן, האימרה "ככל שיהיה יותר רע כך יהיה יותר טוב" נכונה מאד בהקשר הזה.

ניר נגר

New member
../images/Emo45.gif צודק לחלוטין, שניכם צודקים!

למדינה קל לתזז \ לנצל את אלה שנותנים, משקיעים,אחראיים. התופעה הזו פושה בציבור ואנשים מצביעים ברגליים, אנחנו מאבדים את הערכיות שלנו, את הפטריוטיות שלנו ונסחפים אחר הקפיטליסטיות. אם זה לא תורם לי אני לא אעשה זאת, אני דואג רק לתחת שלי. אני לא מאשים אתכם בתחלואי המאה הזו... המדינה צריכה להתעורר! לתגמל את אלה שנושאים בנטל, זה לא מה שהיא עושה...להיפך! לפעמים אני מרגיש כמו דון קישוט שנלחם בטחנות רוח אטומות...ברגע שזה יהפוך למגפה (וזה הופך, כי עד מתי יקרו על אותם אנשים והם ישננו שזה גשם) המדינה תתעורר... אני לא מאשים את אלה שהולכים להוריד פרופיל...אני מאשים את המדינה!!! לפי דעתי עוד בזמננו נראה שינוי מהותי בתפיסת הצבא...

למעלה