משאל צופים בטלוזיה:

../images/Emo5.gif משאל צופים בטלוזיה:

האם אתם מרוצים משירותי הבריאות שאתם מקבלים? 85 אחוזים מהצופים שענו למשאל אינם מרוצים משירותי הבריאות שהם מקבלים...
ל מ ה ????

dani 123

New member
ברבורה

בגלל שמטרטרים אותם תנסי פעם לקבל שרות כאשר לא יזהו שאת משלהם

תן לי להסביר משהו ../images/Emo92.gif

ומבטיחה לקצר ככל האפשר. צבור צרכני שירותי הבריאות ואני ואתה וכולם בכללם, מבין ויודע דבר אחד: אני משלם ביטוח בריאות - משמע מגיע לי מבתי החולים ומקופות החולים, הכי טוב, הכי מהר וכל מה שאני דורש. ואני מבקשת להבהיר מספר נקודות שאינן ידועות וברורות לכלל הציבור: הספור החל מ"חוק ביטוח בריאות ממלכתי". הכסף שאנחנו משלמים כ"בטוח בריאות" הולך ישירות לביטוח הלאומי ומשם לאוצר ממשלת ישראל. האוצר מעביר את הכספים לקופות החולים על פי קוד מיוחד ולפי מספר המבוטחים בכל קופה. הממוצע המועבר לקופות עבור כל מבוטח הוא כ - 1400 ש"ח בחודש. (קח בחשבון סטיית תקן לא גדולה). ישנן קטגוריות הנקראות "חולים קשים" בעבורם מקבלות הקופות תקציב מוגדל בקטגוריה זו - מועמדי השתלות, חולי סרטן ועוד. לצורך דוגמא בלבד: השתלת כבד עולה לקופות החולים משהו בסדר גודל של 200 - 300 אלף שקל. הכסף אינו הולך ישירות לקופות החולים ולבתי החולים. בתי החולים מקבלים את הכספים מקופות החולים על פי מפתח שירותים וימי אישפוז. הוצאות הקופות הן גדולות לאין שיעור מההכנסות המועברות מקופת המדינה הן בשל עלות התרופות, הן בשל עלות ימי האישפוז, בדיקות הדמייה מסובכות ויקרות הנדרשות ממכונים פרטיים ומדדים רבים נוספים. כאשר מדברים על "סל בריאות" או "סל תרופות" זו החלטה כלל ארצית הכוללת את כל קופות החולים ללא יוצא מין הכלל, השינויים לכאן או לכאן הם מזעריים ומכסים האחד את השני. לכן קיימות תרופות בחירה - כאשר המטרה היא לתת את השירות הטוב ביותר בעלות תחרותית. הלקוח אינו ניזוק למרות שלעתים קשה לשכנעו כי ה"תרופה" אותה הוא מקבל היא בדיוק אותה תרופה רק בשם אחר. מאידך, קיימת גם בעיית האישפוז: זוהי ההכנסה הגבוהה ביותר לבתי החולים וההוצאה הגדולה ביותר לקופות החולים... והתוצאה ברורה מאליה... לא... איני מצדדת בכלכלה לא בריאה... אולם אני רואה את מערכת הבריאות קורסת אל מול עינינו... ומאידך אל מולי עומדת תמיד וקודם לכל טובת החולה. וכשהוא יוצא ממחלקתי - לא מרוצה - אני יודעת שנכשלתי - והסיבות שהעליתי לעיל אינן עולות כלל לסדר היום, הן התירוץ הקלוש שלי ל "למה" ??? לי אין פתרון. אין לי אפילו רעיון לפתרון, מחד אני נדרשת לחסכון מאידך מצפוני ומקצועי דורש לתת את הטוב ביותר למי שאני אמונה על בריאותו והוא נותן בי את אמונו.

dani 123

New member
ברבורה, לצערי את טועה

אני מדבר על טירטור לשמו דוגמא הוזמנתי לבדיקה מסוימת האחות לאחר שהטופס שנשלח בפקס שכב אצלם שבוע ללא טיפול החליטה כי אני זקוק לבדיקה שונה מאשר קבע הרופא. נקבע לי מועד מיידי (לאחר שמזמזו את ההזמנה במשך שבוע) הגעתי ואז קבעה הפקידה כי ההפניה לא נכונה ונדחיתי לאחר שערוריה בקופת החולים כולל פניה למחלקת התלונות הסכימו לשלוח אותי לבדיקה במכון מור משך הבדיקה היה 15 דקות ובזבזתי על זה בבית החולים שלוש שעות ולא בוצעה הבדיקה זה לא ענין של כסף אלא טירטור לשמו.

../images/Emo10.gif לצערי...אתה לא היחיד...

לא טעיתי בעובדות , דני. העובדות שכתבתי "במסמך" הארוך - נכונות. הטרטור - הינו פרי סיאובה של מערכת שהצטערתי לעיל על כי היא "קורסת אל מול עינינו" ויש לי חדשה מרעישה בשבילך: גם אם ידעו שאני משלהם - עדיין אטורטר בדיוק כמוך וכמו רבים רבים אחרים. ושוב אני אומרת: לי אין קצה פתרון הנראה לעין. ולך?

Koukla

New member
שלום ברבורה , שלום לדני...ולכוללם

ומזל טוב לפורום זה. כאחות ותיקה (אולי מאוד) אך כאורחת חדשה בפורום זה, אציג את עצמי קודם כל: נכון להיום אני עובדת בשני חלקי משרות - הן בבי"ח והן בקהילה וככזאת לא אחת אני פוגשת את אותם חולים אשר כאחות בקהילה עזרתי בשליחתם לבדיקות או להמשך טיפול בבי"ח ואו אז אני נתקלת בנפתולי הבירוקרטיה בה הם נתקלים בהגיעם לקבלת הטיפול בבתי החולים. לדעתי הדבר נוסע מחוסר רצון לתקשורת בין בתי החולים למרפאות הקהילה. משום מה ובידיעה ברורה כי אין לדרך חשיבה זו ביסוס כל שהוא - אחיות בתי החולים חשות משום התנשאות מה על אחיות הקהילה, ומאידך רופאי קופות החולים חשים כי המלצות הניתנות למטופליהם בבתי החולים הן בגדר "המלצות בלבד" וכי הם אלה אשר יחליטו "מה טוב למטופל" ומי הניזוק ממערכת קלוקלת זו של חוסר תקשורת בין הגופים המטפלים? קודם כל הנזקק לשירותים אלה - החולים. לדעתי, עד אשר קופות החולים ובתי החולים לא יישרו קו ולא תהיה החלטה סוחפת של עבודה בשיתוף ולא עבודה בתחרות עסקית כמו שציינה ברבורה בדבריה, החולים ימשיכו להיות מטורטרים, בלתי מרוצים ומלינים. כל עבודה שנשקיע, כל רצון שלנו להעלות את מקצוענו לרמה מקצועית גבוהה, כל הזמן שבעולם לא יכול יהיה לתקן את התדמית שנוצרה אצל הקהל הנזקק לנו - עקב חוסר תקשורת זה. ויפה שעה אחת קודם.

dani 123

New member
יש פתרון פשוט

קוראים לו שכר ועונש אם קופת חולים תפסיק לשלוח חולים לבדיקות בתל השומר ותפנה אותם למכון מור אזי עובדי תל השומר יכנסו ללחץ ויתחילו להתיחס. לא יתכן שיש להם חסינות והם יכולים לזלזל בחולים (הלקוחות). ידוע לי כי גישתו של ביבי לא אהובה אך גישה זו תביא את המפנה. צריך עוד דבר קטן שעובדי תל השומר יבינו והוא ללא לקוחות אין הכנסה וכאשר אין הכנסה מקום העבודה בסכנה

Koukla

New member
../images/Emo46.gif פתרון, אך לא כל כך פשוט

קיים דני חוק הנקרא "חוק זכויות החולה" חוק אשר לא כל המבוטחים מכירים ומודעים לו ועצם חוסר הידיעה - משמש הן את קופות החולים והן את בתי החולים. חוק זה מאפשר לכל חולה לפנות לכל בית חולים בכל עת ובכל זעה לצורך טיפולים, המשך טיפול וכדומה. ברור כמובן כי קופת החולים הכללית תעדיף לשלוח את לקוחותיה לבתי חולים של הקופה מתוך שבעקרון ובסיכומו של דבר, ההוצאות יוצאות מכיס אחד ונכנסות לכיס שני. מאידך - קבלת אישור לטיפול בבית חולים שאינו שייך לקופה יהיה כרוך בסירובים, ערעורים וטלטלת המבוטח עד ייאוש... קיימת תחרות בלתי פוסקת בין בתי החולים השונים לקבלת רווח על ידי אשפוז חולים לתקופות ארוכות מין הנדרש לעתים, לצורך קבלת התגמול עבור ימי אישפוז מחד ומצד שני הקופות מנסות לעשות הכל על מנת לתת את הטיפולים במסגרת אישפוזי בית בקהילה. לאף בית חולים אין חסינות - אך ישנם המועדפים על ידי הקופות השונות מתוקף הסכמים כתובים בינהם כלומר: קופה מסויימת משלמת לבית חולים מסויים סכום גלובלי עבור טפולים, אשפוזים וכדומה בתוקף הסכם חתום - ולכן לצורך חסכון תפנה את לקוחותיה אל אותו בית חולים גם אם מתוקף חוק זכויות החולה - זכותו לסרב לטיפול בבית חולים זה או אחר. זכותו של חולה לדרוש ואף לקבל טיפול בכל בית חולים שימצא לנכון וסיבותיו עימו - ועל הקופה המבטחת מוטלת החובה לאשר זאת, אולם מסע התלאות שהחולה יעבור לצורך קבלת האישורים והטפסים וההחזר הכספי המגיע לו - יביא לעתים לעוגמת נפש כה רבה שהוא פשוט מוותר מראש. לנו - האחיות אין כל אפשרות לשנות את אופי ההתנהלות רק להצטער שבמסגרת החובה המוסרית לעמוד לצד המטופל, ועזור לו במצבי בריאות וחולי - אנו נאלצות לעתים לעסוק בבירוקרטיה מיותרת הקורעת מהזמן שהיה כולו צריך להיות מוקדש לטובת צבור הזקוקים לשירותנו. אחפש את חוק זכויות החולה להביאו לכאן... אגב, לפני מספר ימים ראינו בפורום את סיפורה של שולי - אחות במקצועה, על דרך היסורים שעברה עם ביתה הקטנה והפצועה בנסיון לקבל עזרה מחדר המיון של בי"ח מרכזי לנגב... יש הרבה מה לעשות - ואני מנסה קודם כל לתקן את המעגל הקטן שלי...

למעלה