משינה חקיינים

../images/Emo5.gifמשינה חקיינים../images/Emo32.gif

את פינק פלויד ואחרים.. אני לא מכיר את כל החומר של משינה אבל את השירים המוכרים כן, אבל זה מה שאני חושב והטענות כדלקמן: 1- See Emily Play קרוב ממש במילים לשיר 'אנה'. * למה כולם את אנה עוזבים למה לאנה כולם נעלמים אנה לא, לא מציאותית * Emily tries but misunderstands, ah ooh She often inclined to borrow somebody’s dreams till tomorrow **אנה לא גומרת, אנה מאחרת למקום שאי אפשר אחרת ** There is no other day Let’s try it another way >>>> וכו'.. <<<< ==> בקיצור, שני השירים מדברים על בחורה שפשוט לא הולך לה. 2-'תחזור תחזור...' מול כל הסיפור עם סיד בארט (טיעון חלש, מודה! אבל אפשר להתחשב בהשראה שקיבל מהשיר/ים של פ"פ על בארט, לא? (לא יודע!) ) 3- 'דני' מתנגן בול כמו WYWH.(על זה אין ויכוח) 4- עוד לחן מועתק, לשיר 'ריקוד המכונה' של להקה משנות השישים אם אני לא טועה, שחידשו אותו. וזהו זה מה שאני חושב, אני בטוח שיש לכם עוד דוגמאות אם יש אז צרפו אותם לשרשור, רק שתבינו דבר אחד אין לי כלום נגד הלהקה אדרבא ואדרבא אני אוהב לשמוע את משינה ובכלל מוסיקה שהשורשים שלה באו מפינק פלויד
Sunshine. אתה מסכים איתי
(אדיר מילר למי שלא...)

weird dust

New member
אני לא אוהב להשמיץ להקות

אבל יש לכל להקה מקור מסויים. ואם זאת השיטה בלשחק עם שירים זרים שיהיה להם בכיף. ידוע שמשינה לקחה חומר ממדנס והדוגמא הטובה ביותר היא רכבת לילה לקהיר. משום מה הדיון חוזר על עצמו מספר רב של פעמים,זה באמת מפריע??

itaikuskus

New member
אולי חקיינים

אבל אם אנחנו מסתמכים על מה שאתה כותב אז לא דובים ולא יער "==> בקיצור, שני השירים מדברים על בחורה שפשוט לא הולך לה." ואללה...שני שירים על אותו נושא...מה עם ה389572387582358236823 שירים בעולם על בחור פוגש בחורה...זה גם העתקות אחד מהשני? ריקוד המכונה דומה באופן חשוד לשיר של מדנס ששכחתי את שמו...אוף..נו אפילו יש לו קליפ בוי אייץ' 1..(-:, אבל אין שום קשר בין אנה לבין אמילי.

oribarak

New member
עובדות על כל שיר שכתבת

1- את אנה כתבה אורלי זילברשץ בנאי על חברה שלה ענת עצמון, מי שלא יודע אורלי היא אשתו של יובל הסולן של משינה. 2- תחזור תחזור נכתב בגלל שההורים של יובל בנאי התגרשו, לא יודע אם באותה שנה או אפילו לפני...לא קשור בכלל לסיד בארט 3-דני לא מתנגן בול כמו wywh אבל יש דמיון, הם לקחו את השיר בהשראה...השיר כתוב על חבר של הגיטריסט של משינה שלומי ברכה שהידרדר לסמים...הליריקה לא קשורה לwywh, אולי הלחן 4- וזה נכון, הם לקחו בהשראה, שים לב שאולי זה מאוד דומה אבל הלחן שונה...וזה מה שחשוב הלחן, וההשראה באה מהשיר... לסיכום, משינה לוקחים השראות ולא מעתיקים, והם עושים את זה הכי טוב שאפשר!

DavidGilmour

New member
מושפעים

הם פשוט מושפעים מפלויד זה הכל. שימו לב לגיטרה ברקע של השיר החדש שלהם "משהו קטן וטוב" מזכירה את הגיטרה ב BREATH .

הכתבה בYNET אומרת

את מה שכמעט כולם יודעים כבר שנים: גברת שרה השכנה זה חיקוי מזעזע לשיר של דילן על המתאגרף "הוריקן" (סרט מפורסם עם דנזל וואשינגטון) שכששמעתי אותו לראשונה אמרתי- וואלה עשו cover אבל לא! הם כותבים שהם כתבו את השיר בעצמם! וכך הלאה לגבי כל מה שכתבו בכתבה - החבר'ה בצופים לפני 10 שנים כבר ידעו להצביע על כל ההעתקות, מה שכן הם עושים קאוורים טובים ולכן הם מצליחים כ"כ... אחרי הכל , ההופעה הI שלי בחיים היתה של משינה (אולם "אורלי" הישן בחיפה מול בערך 200 איש, אולי פחות)

oribarak

New member
אם זה לא היה פורום היתי מרביץ לך

זה לא קאוור!!!!!!!!! וכן, הם כתבו את השיר בעצמם...אפילו הלחן לא בדיוק אותו הדבר רק שני אקורדים. בגברת שרה השכנה יש כינורות???לא חושב בהוריקן מדברים על רצח ועל סיפור בלשי?לא, כתוב על מתאגרף זה לא קאוור זו השפעה השפעהההההההההההההההההההההההההההההה

One Echoe

New member
וואו, בנאדם תירגע!

זכותו להגיד שזה קאבר או וואט אבר! אבל אין צורך להתעצבן כמו לא יודע מה! ממתי הוספת כינורות הופכת שיר למקורי? אני בכלל לא מכיר את 2 הגרסאות אבל בכל זאת, יש שפה שצריכים לשמור עליה!

oribarak

New member
בסדר סליחה אבל זה מתחיל להימאס

זו אפילו לא דעה זו סתם השמצה. כל הזמן אומרים משינה חקיינים משינה זה, שהאנשים שאומרים את זה יגיעו לחצי ממה שמשינה עשו ואז ידברו. זו להקה גדולה, אולי הם לקחו בהשראה חלק מהשירים, אבל להעתיק?ממש לא. העתקה זה תו בתו אקורד באקורד, אפילו בריקוד המכונה הם עשו אקורדים ותוום שונים. ובהוריקן המקורי יש כינורות בקטעי מעבר ובגברת שרה אין כינורות, אז כבר זו לא העתקה, גם הוריקן זה 8 דקות שיר וגברת שרה סך הכול 3...

One Echoe

New member
זו לא הנקודה..

הנקודה היא שזה לא צריך לעניין אותך מה אומרים על משינה. ואתה תמשיך לשמוע אותם כי אתה אוהב אותם, ואתה מעריך אותם. גם אם היו גונבים אלבום שלם מועתק תו מתיו. בסך הכל לא חסרים אמנים שעושים " קאברים " אבל בעצם מתפרסמים על אמנים אחרים. משינה לא עשו זאת. אני חושב שיש להם קו מקורי לצד קן מאוד מועתק ומושפע. וזה לא רע, זה מאוד לגיטימי. והם לא היחידים בארץ, ובטח שלא בעולם! אם מורידים כינורות זה לא הופך את השיר ל " מקורי " ...אפילו אם משנים כמה אקורדים. העניין הוא שפשוט רואים שזה מאוד מושפע משיר מסויים. וכמו שאמרתי אין בעיה עם זה. אנשים אוהבים להגיד " מועתק " ולצעוק את זה. אתה פשוט צריך להתעלם

weird dust

New member
בקשר להוריקן

הוריקן ניכתב על מתאגרף שחור (רובין משהו) שכמעט והיה אלוף העולם, אבל הוא ניכנס לכלא על פשע שלא הוא ביצע. השיר מספר את הסיפור בקצרה של 8 דקות. יש גם סרט עם דנזל וושינגטון אבל השיר הגיע הרבה לפני. ואין קשר לסיפור בלשי יש קטע על הפלייה, רצח ושחור מסכן שנדפק!

כן ושרה השכנה

היא בדיוק גם סיפור על אפלייה, תקשיבו למילים חוצמזה שלא צריך להגיע לחצי ממה שבנאדם עשה כדי להעביר עליו ביקורת- גם מילי ונילי (זוכרים?) היו היו מצליחים מאוד- עד שגילו שהם פיברקו את הכל בפלייבק. אף אחד לא שונא את משינה, רק מבינים שוואלה- הם לאמוזיקאים גדולים, אגב מכות- פגוש אותי מחוץ לפורום נסגור את זה

wommer

New member
השבוע גיליתי גם ש

את הסולו בלמה לי פוליטיקה עכשיו זה ממש כמו חלק מהסוף של אחד מהסולואים בshine וחוץ מזה: בדני יש את הריף של wywh וחלק מnocking on heavens doors ונגעה בשמיים זה לחן של שיר של הפיקסיס וכל מיני... אמממ חוץ מזה, שאני אישית גרמתי למהפכה בפורום משינה בגלל זה...הם דיי לא אוהבים לשמוע כל הזמן אנשים שבאים ושואלים על זה... הם נראה לי די מבליגים על זה או משוה כזה... אבל לפחות מודעים לכך... :)

One Echoe

New member
זה מזכיר לי..

אני וחבר שלי רוצים לבצע את השיר דני בהופעה..אז חשבתי לעשות מעבר חד מהפזמון לנוקינג...זה יכול להיות ענק! חחח

למעלה