צרבת

peachy

New member
../images/Emo5.gifצרבת../images/Emo5.gif

שלום!! אמי סובלת מצרבת, ובדרך כלל שותה כוס חלב קר/חם להקלה, אבל לפעמים היא משתעלת ומקיאה
ועקב זאת נהיה לה יותר טוב... האם יש עוד "תרופות סבתא" להברחת הצרבת? בתודה מראש.... peachy

קודם כל - לא חלב..

חלב אומנם מקל על הצרבת למס´ דקות אבל אח"כ הצרבת מופיעה בעוצמה רבה יותר.. הסיבות לצרבת יכולות היות רבות ומגוונות החל מתזונה לא נכונה ( אוכל מטוגן וחריף קופאין ואלכהל אכילת אוכל כבד בשעות מאוחרות וכד), עישון השמנת יתר או עודף ליחה בקיבה המעלה את האוכל מעלה וכמובן חולשה של סוגר הקיבה ותופעל לואי של נטילת תרופות שונות. אני לא מכירה תרופת סבתא , אבל אשמח אם משהו יעשיר את ידיעותי בנושא. אני ממליצה לנסות לשנות את התזונה ולאכול בעיקר מאכלים קלים לעיכול , כמה שפחות מתובלים . לנסות ולהוריד פרות הדר , עגבניות וקטניות. בערב לאכול ארוחה אחרונה מוקדם ככל האפשר ולא לאכול כ 4 שעות לפני השינה. ישנו תכשיר של סופרהרב הנקרא ACIDONE שחלק ממטופלי העידו על הקלה לאחר מס´ ימים של נטילתה. בכל מקרה כדאי לגשת לאיבחון רציני לסיבת הצרבת ולטיפול מעמיק.

odeia

New member
יעל, מה שלימדו אותי נגד צרבת,

שקדים לא קלויים, ולגימות קטנות ותכופות של מים קרים. מלפפון, וכל דבר בסיסי שסותר חומציות.

שיקום מערכת העיכול

צרבת נובעת מעודף או מחוסר חומצה. סביר להניח שיש לאימא שלך בעיות נוספות שקשורות לצרבת. אולי יש לה בקע סרעפתי (מסביר את ההקלה מהקאה) שווה בדיקה מעמיקה ע"י מטפל ו... טיפול יסודי, כמובן... נאוה

peachy

New member
תודה לכולכם ../images/Emo140.gif

אני אמליץ לה לנסות את ההצעות השונות...... ושוב - תודה!!!!

למעלה