שאלות לגבי תואר שני בארה"ב

Rivendell

New member
../images/Emo5.gifשאלות לגבי תואר שני בארה"ב

היי לכולם אני סטודנטית לעו"ס, ורוצה להמשיך לתואר שני בארה"ב (או באוסטרליה :) )... ורציתי לדעת גיצר מוצאים אוניברסיטה, עבודה, מגורים, כיצד מקבלים ויזה......... בקיצור, מאיפה מתחילים?!?! בעקרון אני רוצה להתחיל ללמוד ב 2004, ישר עם סיום התואר הראשון.

tomaj

New member
לימודים

שלום. אני תומר ואני סיימתי תואר שני בארץ וכרגע אני דוקטורנט בארה"ב. יש כמה שאלות גדולות שאת צריכה לברר לפני שאת יורדת לפרטים. למשל: מה את רוצה ללמוד ובאילו אוניברסיטאות יש תכנית טובה שיכולה להתאים לך. שאלה אחרת: מה עלות הלימודים (מאד מאד יקר אם אין לך מימון) והאם יש מימון לסטודנטים לתואר שני (בין אם מימון אוניברסיטאי או מימון חיצוני). כמובן, שאלות אחרות של איזו מדינה מתאימה לך או באיזו עיר היית רוצה ללמוד. כל אחד וההעדפות שלו. אם העניין הכספי מסתדר, פשוט תתחילי לחקור אתרים של אוניברסיטאות וללמוד על הפרופיל של המחלקה ושל המרצים. אם את מוצאת תכנית שנראית לך, או מרצה שתחום התמחותו תואם את כוונותייך, תפני אליו ישירות באי מייל, תציגי את עצמך ואת כוונותייך, ונסי לראות מה הפידבק שאת מקבלת. תבחרי לך חמש מקומות פוטנציאליים, ואחרי שאת פונה לפחות לאדם אחד במחלקה שידע מי את, תפני בסופו של דבר לאוניברסיטה בדרך הרשמית המקובלת. קחי בחשבון שיש מבחנים שצריך לעבור בארץ. את צריכה ללמוד לוחות זמנים, דרישות של האוניברסיטה וכו. אני למשל, עשיתי GRE ו TOEFL. אבל תלוי מה התחום שלך. חשוב ללמוד את הדרישות של כל מוסד כדי שתוכלי לקבל החלטה נבונה. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור. נ.ב. כדי לעמוד בזמנים, צריך להתחיל בכל התהליכים שנה!! לפני מועד תחילת הלימודים. בהצלחה, תומר

Rivendell

New member
שלום תומר

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה :) אני כבר יודעת *מה* אני רוצה ללמוד פשוט אין לי מושג איפה (גם אין לזה חשיבות אדירה מבחינתי...) מבחינת מימון - הבנתי שלתואר שני יש מלגות למיניהן, ובנוסף - האם ויזת הסטודנט כוללת אשרת עבודה? (הבנתי שמותר לעבוד 20 שעות בקמפוס, משהו כזה)... מבחינת שפה - אנגלית היא שפת האם שלי, כך שאני לא מודאגת. האם יש אוניברסיטאות שאתה ממליץ עליהן?

tomaj

New member
מתומר

היי פלונית. תבדקי טוב טוב (לא על סמך השערה או "הבנתי"...) איפה בדיוק יש לך מימון וכמה בדיוק או איזה אחוז מהשכ"ל. השאלה שלך מראה שלא ממש קראת, או לא הפנמת את מה שכתבתי לך. אני יכול להמליץ לך על אוניברסיטה מסויימת, אבל היא לא תתאים לך כי אין שם תכנית טובה או שאין שם אף מרצה שאהב את הכונות שלך. אז מה הטעם להמליץ??? בכל זאת, אם את ממש מתעקשת, אז יש את האונירבסיטאות מהשורה הראשונה (פרטיות, מאד מאד יקרות 28 אלף דולר לשנה שכ"ל) כגון: סטנפורד, הרווארד, פרינסטון, ייל. יש אתר באינטרנט שיוציא לך את כל המוסדות בארה"ב שכוללים את התכנית שאת רוצה. תיעזרי באתר הזה. כנסי לאתר www.brandeis.edu ותבדקי אותו. תומר.

Rivendell

New member
אין צורך להיות כ"כ אלים בתגובה.

אני בסה"כ מנסה למצו את ידיי ורגליי במשהו שהוא דיי מסובך.

fexi

New member
אולי קנדה?

לריוונדל וכל האחרים שחושבים על אמריקה. שקלתם את קנדה? הרבה יותר זול, ובד"כ רמת לימודים גבוהה. אוניברסיטת יורק בטורונטו למשל, הרבה יהודים וישראלים, ואוניברסיטה מצוינת. חומר למחשבה. F.

למעלה