לימודים
שלום. אני תומר ואני סיימתי תואר שני בארץ וכרגע אני דוקטורנט בארה"ב. יש כמה שאלות גדולות שאת צריכה לברר לפני שאת יורדת לפרטים. למשל: מה את רוצה ללמוד ובאילו אוניברסיטאות יש תכנית טובה שיכולה להתאים לך. שאלה אחרת: מה עלות הלימודים (מאד מאד יקר אם אין לך מימון) והאם יש מימון לסטודנטים לתואר שני (בין אם מימון אוניברסיטאי או מימון חיצוני). כמובן, שאלות אחרות של איזו מדינה מתאימה לך או באיזו עיר היית רוצה ללמוד. כל אחד וההעדפות שלו. אם העניין הכספי מסתדר, פשוט תתחילי לחקור אתרים של אוניברסיטאות וללמוד על הפרופיל של המחלקה ושל המרצים. אם את מוצאת תכנית שנראית לך, או מרצה שתחום התמחותו תואם את כוונותייך, תפני אליו ישירות באי מייל, תציגי את עצמך ואת כוונותייך, ונסי לראות מה הפידבק שאת מקבלת. תבחרי לך חמש מקומות פוטנציאליים, ואחרי שאת פונה לפחות לאדם אחד במחלקה שידע מי את, תפני בסופו של דבר לאוניברסיטה בדרך הרשמית המקובלת. קחי בחשבון שיש מבחנים שצריך לעבור בארץ. את צריכה ללמוד לוחות זמנים, דרישות של האוניברסיטה וכו. אני למשל, עשיתי GRE ו TOEFL. אבל תלוי מה התחום שלך. חשוב ללמוד את הדרישות של כל מוסד כדי שתוכלי לקבל החלטה נבונה. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור. נ.ב. כדי לעמוד בזמנים, צריך להתחיל בכל התהליכים שנה!! לפני מועד תחילת הלימודים. בהצלחה, תומר