מעשה בפאי לימון (ומתכון)

ayeletba

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo67.gif מעשה בפאי לימון (ומתכון)

מה שאני עברתי הערב במטבח - חלום הבלהות של כל אופה. מעשה שהיה כך היה. קיבלתי לימונים. החלטתי לאפות פאי לימונים וכהרגלי עשיתי דוקטורט: פתחתי פורומים, גזרי עיתונים שאספתי, ספרי בישול.. בשעה 2200 לערך (טוב נו..אחרי שלוש שעות חיפוש) מצאתי את המתכון האולטימטיבי. לפני כן - הערה ואזהרה
- מזל שיש לי "קצת" נסיון באפיה - מצאתי מתכון לפאי לימון של קייטרינג מסויים(ולא אני לא אנקוב בשם למרות החוצפה - אבל זו תופעה שכבר נתקלתי בה פעם), התחלתי לעבוד לפיו ולהפתעתי, תוך כדי ערבוב המלית, הסתבר לי שיש טעות או הטעיה גדולה במתכון שגם די דמה למתכון שמצאתי פעם בספר בישול אנגלי. שמחה וטובת לבב תיקנתי את המתכון (בעודי מקללת ככה בלב את המטעים - מה שכנראה
גרם לאינסידנט הבא - תיכף..) ויאללה - בדרך לתנור.. אלא שאז -
(ועוד כמה אייקונים של בעתה) - המלית של הפאי עשתה דרכה..מהתבנית לרצפה, לדלת של התנור ולתחתית התנור.. אההההההההההההההההההההההה. הרגשתי שאני אוטוטו תיכף מתעלפת - בחיי. יאוש יאוש יאוש. תראו - כבר אמרתי נואש, ייללתי לבעל (בחוסר הגיון משווע -
אמרתי שזה בטח כי קיללתי את המתכון השגוי
) ועמדתי חסרת אונים מול בצק פאי אפוי ועליו כשני שליש מהמלית המקורית, רצפה דביקה ותנור מעשן.. אחרי כמה דקות כאלה - עשיתי שחזור לשליש השפוך, קרצפתי את התנור (מה שגרם לתגלית מרעישה - סופסוף אחרי שלוש שנים
- שהתחתית שלו מתפרקת וניתנת לשטיפה בכיור..), הכנסתי את הפאי לאפיה ושטפתי את רצפת המטבח שלא ידעה שטיפה טובה מזו
. סוף טוב הכל טוב - התוצאה נרית מבטיחה - טעמתי ככה מהצד - כיא מורים לאכול את הפאי אחרי קירור מוחלט ונראה טעים. פוףףףףףףףף. אנחת רווחה. תיכף מתכון.
 

ayeletba

New member
פאי לימון

לקלתית: 2 כוסות קמח רגיל 150 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות חלמון שליש כוס מים קרים 25 גרם סוכר קורט מלח למלית: 100 מ"ל לימון סחוט גרד לימון משלושה לימונים 3/4 כוס סוכר קופסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) אופן ההכנה: לחמם תנור ל- 190 מעלות. ללוש את חומרי הבצק במעבד מזון או ביד (תוך כדי פירור) עד לקבלת בצק. לרדד לתבנית פאי ולאפות ג- 20 דקות או עד שהבצק מזהיב. לערבב את חומרי המלית ולצקת לבצק האפוי - לאפות כחצי שעה עד שנקרש. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או לקשט בקצפת. לשמור במקרר.
 

ayeletba

New member
אההההה - כמעט גם אני הטעיתי..ביצים.

במלית יש גם 4 ביצים!!
 

ayeletba

New member
מתכון מתוקן../images/Emo70.gif פאי לימון

לקלתית: 2 כוסות קמח רגיל 150 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות חלמון שליש כוס מים קרים 25 גרם סוכר קורט מלח למלית: 100 מ"ל מיץ לימון סחוט גרד לימון משלושה לימונים 3/4 כוס סוכר קופסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) 4 ביצים אופן ההכנה: לחמם תנור ל- 190 מעלות. ללוש את חומרי הבצק במעבד מזון או ביד (תוך כדי פירור) עד לקבלת בצק. לרדד לתבנית פאי ולאפות כ- 20 דקות או עד שהבצק מזהיב. לערבב את חומרי המלית ולצקת לבצק האפוי - לאפות כחצי שעה עד שנקרש. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או לקשט בקצפת. לשמור במקרר.
 

נירהמ1

New member
עכשיו זה נראה מצויין!../images/Emo39.gif

באמת תהיתי מה "קושר" את המסה של המלית אם אין ביצים, וחוץ מזה אם אין ביצים העוגה בוודאי יוצאת מאוד נמוכה. אוּף, איזה תלאות בן-אדם צריך לעבור בשביל לאכול פרוסת פאי לימון!
אני מאוד אוהבת פאי לימון. תודה על המתכון. אומץ על ידי!
 
למעלה