יעלי2

New member
הוא רופא גם של חברה שלי וגם

אמא שלי הלכה אליו במשך שנים.

רחלילי

New member
מחשבה שעברה לי בראש בקשר לזה

תחשבו האישה הגיעה למקום עבודתו של בעלה ושם הזמינו משטרה ובאותו יום האיש עצור ותארו לעצמכן: לו היתה הולכת להתלונן ישירות במשטרה. מישהו היה עוצר את בעלה? ותחשבו על זה. בעיקר לאור הרציחות שהיו בארץ לפני כשבועיים.

יעלי2

New member
אם קראת בעיון

אישתו היא ד"ר בעצמה, רופאת משפחה. (והם עובדים באותה קליניקה)

רחלילי

New member
האם זו הסיבה שהביאו משטרה?!

כלומר, האם את רומזת שבגלל שהיא רופאה האמינו לה יותר ולכן לקחו אותו לחקירה, לעומת אישה אחרת שמתלוננת ושאת בעלה לא עוצרים? אני מניחה שלא לכך התכוונת יעלי. אז תסבירי... רחלי.

יעלי2

New member
בלי להרחיב

הקליניקה לא נמצאת בבית חולים. אם מה שהיא אמרה נכון ובגלל זה הגיעה המשטרה לבית החולים, תחשבי כמה זה קשה לה להמשיך לקבל חולים באותה קליניקה איתו. ולגביו, אני בצד של האישה, אבל לא כל מה שכותבים בעיתון נכון. כרגע, זה ידיעה מאו צהובה ואטרקטיבית שוודאי תבריח לו כמה עשרות מטופלות. כל העסק לא פשוט. אולי יהיה כתוב עוד בימים הקרובים. לגבי זה שהיא רופאה ובגלל זה הזמינו משטרה בכלל לא לזה התכוונתי ולכן לקח לי רגע להבין למה שייכת את זה.

רחלילי

New member
היה לי ברור שלא התכוונת לזה

פשוט לא הבנתי למה ציינת שהיא רופאה. זה למה שאלתי. אגב אני חושבת שבאמת צריך לקחת בערבון מוגבל כל מה שכתוב בעיתון לגבי כל דבר. אבל נותרתי עם התהייה, כאילו, מה היה שונה הפעם, שהמשטרה פעלה כל כך מהר? לא אחת מגיעות נשים להתלונן ולא קורה כלום. ראיה לכך מה שקרה לפני כמה שבועות: אחד הבעלים שרצחו את נשותיהם היה כזה שאשתו התלוננה לגביו לפני כן. האם זה עזר?! אז מה שונה הפעם? האם זה בגלל שבית החולים לא יכול לאפשר לעצמו להתעלם מכך שהיא הגיעה חבולה לשם? אם כך זה מעלה תהיות-מצד אחד נראה טוב שהזמינו משטרה מצד שני על מה חשבו בבית החולים כשהזמינו משטרה? אני אישית נוטה להזתדהות עם הצד של הקרבן מצד שני האם כל אישה שתגיע חבולה לעבודתו של בעלה, מייד יעצרו את הבעל? אין לי תשובות, אין לי ממש צד, +++++++יש לי רק תהיות-- (זה היה החתול על המקלדת) תהיות על איך מתייחסים בארץ לאלימות. ובעיקר לנשים מוכות.

יעלי2

New member
את יודעת מה, אולי כן

אולי בגלל שהיא רופאה אז היחס היה מורם מאישה בעיירת פיתוח. אולי בגלל שהיא הגיעה חבולה לבית חולים-אז לבית חולים יש הנחיות ונהלים כיצד לפעול במקרה שאישה מגיעה עם חשד להכאה. אולי בגלל שהיא הגיעה לבית חולים שבו הוא (ואולי גם היא) עובדים ולכן היחס היה מהיר. אולי היא הגיעה לבית החולים שבו הוא עובד בגלל סיבה מסוימת (ואם את יורדת לסוף דעתי, אני מקווה שהיא יכלה באותה מידה לפנות לכל בית חולים) ולא בגלל משהו אישי. בכל מקרה זו בעיה.

רחלילי

New member
לא ממש הבנתי

כלומר לא ממש ירדתי לסוף דעתך את מתכוונת שזה כן או לא היה אישי שהיא באה דווקא לשם?

מאי26

New member
אני מצטערת שאני נדחפת לכן

באמצע... אבל רציתי להעלות כמה נקודות למחשבה: כמובן שההזדהות הטבעית של כולנו היא תמיד עם הקרבן, אבל זה לא נקי מספקות: קודם כל, למדתי שמה שכתוב בעתון זה הרבה פעמים מעוות (אני עורכת דין ויצא לי לא פעם לראות שעל דברים שאני מכירה או אפילו הייתי מעורבת אישית ומכירה טוב את החומר, יצאו כתבות ממש מעוותות - זה תלוי בשאלה מי נותן לעיתונאי את המידע). חוץ מזה - לפי מה שהבנתי לפחות לגבי חלק מהנשים שנרצחו והגישו תלונות בעבר - היו נשים שהגישו תלונות ואחר כך משכו אותן. אי אפשר לדעת בדיוק למה, אבל המשטרה לא יכולה לפעול כך, כשמישהי מתלוננת ואחר כך מחליטה שהיא לא רוצה להמשיך. נכון שתמיד אפשר להגיד שאולי לחצו עליה וכו´, אבל אין לזה סוף - איך אפשר לדעת, אם היא עומדת על זה? האם באמת אפשר לשים מעקב על כל אישה כזו שמתלוננת ומושכת את התלונה? האם באמת אפשר לצפות את הדברים האלה ולמנוע אותם מראש? הרי גם למערכת יש כוח אדם מוגבל, אי אפשר להציב שמירה על כולן! ונקודה אחרונה וחשובה- אמנם, כמו שכבר כתבתי, הנטיה היא להזדהות עם הקרבן, אבל הסיפורים האלה מעלים לפעמים שאלה עצובה, עד כמה קל להשתמש בעתונות ובנטיה הטבעית שלנו להזדהות עם קרבנות, כדי להעליל על אנשים עלילת שווא ולהרוס את שמם הטוב וגם יותר מזה. אני חס וחלילה לא אומרת שכל התלונות הן שקריות, אבל יש בהחלט מקרים שזה קרה, ולכן צריך להיות מאוד זהירים כשרואים כאלה ידיעות ולא להסיק מסקנות עד שלא רואים תוצאה של הליך שיפוטי רציני.

רחלילי

New member
תיקון משמעותי לדברייך, ותוספת.

כשאמרתי שאני מזדהה עם הקרבן לא התכוונתי שתמיד מי שמתלונן הוא דווקא הקרבן! היו מקרים בהם אנשים התלוננו ללא שהיתה אלימות. ואגב, כבר מזמן עד כמה שידוע לי לא מאפשרים לאנשים למשוך חזרה תלונות שכאלה. בדיוק מהסיבות שציינת. ועדיין יש נשים הלכו להתלונן ועדיין הגבר רצח אותן. ראי המקרה של לפני מספר שבועות על האישה שנרצחה ברמת גן. אגב המשטרה בכלל לא מתייחסת בשיא הרצינות לכל מקרה. תאמיני לי. את אולי מכירה ממקצוע שלך אבל גם אני מכירה מקרים והמשטרה לא תמיד מתייחסת בשיא הרצינות. במקום כלשהו, למי שמקבל את התלונה יש כוח רב גם לשפוט האם להאמין - ולאיזה צד, ואיך להתייחס לאדם שמגיע להתלונן. לעיתים המתלוננ/ת מקבל מישהו רציני ולעיתים לא. אם מי שמקבל את התלונה אינו רציני, היחס הוא לא פעם משפיל שלא לדבר על זה שלא פעם מסתפקים בלהזמין את החשוד לשיחה ידידותית שקרויה חקירה, ותו לא. ואני לא יכולה ממש להאשים את השוטרים. הם אנשים. נכון, שוטרים הם רק בני אדם, גם הם טועים, אבל בואי לא נעשה OVER אידיאליזציה למשטרה ומנגד דוולואציה לנשים המוכות ולצורת פנייתן לגורמי החוק. לא הייתי מאחלת לאף אחת להיות במקומן. ולא הייתי מאחלת לאף אחד להיות במקום המתלונן ושאיש לא מתייחס אליך ברצינות והגבר המכה ממשיך להתסובב ברחוב בצהלה שמחה רננה וגילה. לעיתים ממשיך לחיות באותו בית, להסתובב באותה שכונה וכיוב´ ובמקום שהוא יחוש שהחופש שלו מוצר, האישה הופכת להיות זו שמצרה צעדיה.

יעלי2

New member
אני חוששת ש

שאם או בלי קשר להאם האישה צודקת או הבעל, הפכו אותו לשעיר לעזעזל של כל המדינה. מתברר שאתמול בחדשות ערוץ אחד, שידרו כתבה הקשורה לנשים מוכות, והראו אותו מגיע עם אזיקים על הידיים והרגליים ומתחבא מתחת לחולצת הטריקו כדי שלא יהרסו לחלוטין את שמו הטוב לפני שיוחלט אם להעמידו לדין. אני חושבת שממש הפכו אותו לשעיר לעזעזל מתוך כוונה שיראו ויראו, ודי שפכו את דמו לפי שביררו את הענין. אני יודעת איזה צימס יעשו מזה במקומון של סוף השבוע. לסיום, אני משוכנעת שאם יש חשש להתעללות או הכאה, צריך לבצע מעצר, אולי לשים אזיקים וכולי, אבל לחסוך את הטראומה של החשיפה התקשורתית. אני בטוחה שאלמלא כל הרציחות האיומות מהשבועיים האחרונים והמצב הבטחוני שנרגע, הידיעה עליו היתה נידחקת לשולי החדשות ולטלויזיה כלל לא היתה מגיעה. Don´t you think so?

רחלילי

New member
מסכימה+מסתייגת בו זמנית, אנא תגובות

כלומר אני מסכימה שגלל המצב ובגלל שהוא דמות יותר ידועה ואולי מכובדת ובגלל שזה לא סיפור רגיל אז עשו מזה שמחה גדולה התקשורת. מצד שני שתינו לא ממש יודעת מה קרה שם. אני חושבת שהתקשורת מאד מאד מאד חוגגת על מקרים כאלו ולא לשכוח שיש חוסר אונים כללי לגבי איך לפתור את הבעיה של אלימות במשפחה אז מנסים כל מה שרק אפשר. ודמות מכובדת בקהילה=פרסום הסיפור. פעם היה סיפור דומה על דמות ידועה מעולם התקשורת שעד היום אני לא יודעת אם זה נכון הסיפור על אותה דמות. רק מה חבל שאיש לא חשב על זה שהכל מתחיל ונגמר בחינוך נכון שיש מקום לגנטיקה אבל הכל מתחיל לדעתי ומתמקד בחינוך שהאדם מקבל. רק מה איש בממשלות (כל הממשלות) לא יגיד זאת כי זה אמירה לא פופולארית. זאת משום שזה אומר שצריך להעביר יותר משאבים וכספים למערכת החינוך ומי שיבקש זאת בוודאי לא ימצא עצמו בכנסת הבאה. למה? כי הכסף הולך למי שצועק קרי חרדים וראשי וועדים חזקים, אנשים שיושבים וסוחטים את המדינה, וגופים שונים שלא אזכיר אותם כאן. ולמה? כי מורים, לתמידים, נשים וילדים מוכים , כל אלה אין להם מספיק כח להקים כל צעקה. ממש כפי שלפני כמה שנים היתה שביתת פסיכולוגים במגזר הציבורי ולא ממש זז משהו. ומי סבל מזה? כמובן אלה שזקוקים לפסיכולוגים, שזה לרוב אנשים שאין להם קול ויכולת לצעוק למען מטרה זו. ככה זה בארץ. החזק שולט. יצא לי נאום ארוך אך מעניין אותי לקבל תגובות עליו.

מאי26

New member
רחלילי, זו תגובה לשתי ההודעות שלך:

קודם כל - שלא תביני לא נכון, אני לא ממעיטה ולו לשניה מהקושי שיש לאשה להגיש תלונה ומכל הקשיים שהיא צריכה לעבור, מה שאני מנסה להגיד הוא שלמרבה הצער, לאור העובדה שזה הפך לנושא "פופולרי" ורגיש מאוד, אז מאוד בקלות אפשר להטות אותו גם לכיוון השני, לספר עלילות שווא שיהרסו למישהו את החיים, וחבל. אני מניחה שאכן יתכן שהמשטרה לא תמיד מטפלת באותה מידה של רצינות בתלונות, אבל מה שאותי יותר הטריד זה האצבע המאשימה שתמיד שולחים בתקשורת כלפי המשטרה במקרים שמישהי התלוננה ובכל זאת קרו דברים - נניח למשל שהמשטרה פעלה והוציאו צו הרחקה, ואפילו הגישו כתב אישום, הרי למי שהוא עבריין ולא מהסס לרצוח, גם לא צריכה להיות בעיה להפר צו הרחקה של בית משפט! ומן הסתם המשטרה לא יכולה להגן על כל אחד או אחת שאי פעם התלוננו, גם אם במצב אידיאלי היינו רוצים שכן תהיה יכולת כזו. לגבי מה שכתבת בהודעה השניה - אני מסכימה איתך לחלוטין שהכל מתחיל בחינוך, ויש משהו לקוי מהיסוד בענין זה, אגב, לדעתי לא רק במדינת ישראל אלא גם במקומות אחרים. כאן זה יותר בולט, בגלל לשון המאזניים הרציני שיש לנו ולא מאפשר לקבל שום החלטה פרודוקטיבית. אני ממש פוחדת להביא ילדים לעולם הזה ולשלוח אותם לבתי הספר שהופכים להיות אלימים יותר ויותר - זה מצד אחד, ומצד שני ממש כואב לראות איזה משכורות מגוחכות משלמים למורים, ובעקבות זאת אין ספק שרמתם של לפחות חלק מהמורים ירדה, כי אנשים טובים מהססים לפנות למקצוע הזה שעד כמה שהוא מקצוע של שליחות הוא מאוד לא מתגמל מבחינה כלכלית (הנה בעלי למשל חלם להיות מורה, אבל מבחינתו זו תהיה ירידה דרסטית ביותר במשכורת ואנחנו פשוט לא יכולים להרשות את זה לעצמנו). במדינה מתוקנת צריך לתגמל אנשים שהולכים למקצוע ההוראה כמו שצריך ולהעביר תקציבים נורמליים לבתי הספר, כי מה שאף אחד עוד לא הבין זה שהחינוך הוא באמת העתיד של המדינה, וזו לא קלישאה.

למעלה