הערה למארגני אליפות ישראל....
היום התקיימה אליפות ישראל ברכיבה נג"ש, אחד מארועי השיא באופני כביש שמתקיימים במהלך השנה בארץ. אני לא משתתף בתחרויות, אבל למרות זאת התכוונתי להגיע למרוץ לעודד את הרוכבים ולתת תמיכה לענף האופניים בישראל. אבל לצערי הרב בגלל החלטה של מארגני התחרות לקיים את המרוץ בשעה כל כך מוקדמת ביום שבת בבוקר, הסיכוי שיגיע קהל לתחרות כל כך חשובה כמו אליפות ישראל היא קטנה. למרות שהבטחתי לאחת המתחרות שאני אגיע לעודד אותה, פשוט לא הצלחתי לצאת מהמיטה בשעה כזו. ברור לי שיש כמה שיקולים שבגללם הוחלט על שעת המרוץ, לחץ של משטרת ישראל, שכנראה לא התלהבה לסגור את כביש החוף בשעה מאוחרת. ולחץ של המשתתפים שלא בטוח רוצים לרכב בשעות היותר חמות של היום. אבל לפחות לדעתי השיקולים האלו לא נכונים ולא מספיקים. ניתן לפתור את הבעיות הללו: * אי אפשר לסגור את כביש החוף בשעה קצת יותר מאוחרת? תשנו את המיקום של המרוץ, אני בטוח שבכבישי הדרום תמצאו כבישים שניתן לסגור אותם (מנסיון של רכיבה קבועה בשבת בבוקר, כביש יד מרדכי-נתיבות יכול להתאים למרוץ. * חם מדי? באתונה הלוהטת מתחרים בשעות החמות ביותר של היום, כנראה שגם בארץ אפשר. ואם לא, בגלל שמראש האליפות לא מתקיימת בתאריך הקלאסי של האליפויות הלאומיות (הסופ"ש האחרון לפני הטור), אפשר לחכות לאוקטובר ולקיים את המרוץ בתקופה נעימה יותר. בכל מקרה אם המטרה היא לעורר את המדינה ולקרב אותה לספורט הזה, התחרויות לא יכולות להתקיים בשעה כל כך מוקדמת בבוקר. בועז שחר.