אורחת חדשה

ניבית2

New member
../images/Emo51.gif אורחת חדשה

בוקר טוב, הצטרפתי בשבוע שעבר לפורום בשם ניבית2, אני גרה באיזור המרכז, יש לי ילד מקסים בן 6 שנמצא בגן תקשורתי, הגן מדהים עם הרבה פעילות מצד אחד ומצד שני פורה בטיפולים. בשנה הבאה בני עולה לכיתה א', שאלתי : אם אני צריכה לאבחן את בני באופן פרטי בסוף השנה או שלסמוך על האיבחון בגן ? אודה על תשובתך.

ניבית2

New member
אופן שימוש...

תלמה, בבוקר שלחתי הודעה ושאלה לפורום, אני לא יודעת אם זה התקבל כי לא קיבלתי מענה, אולי אני טועה בשליחה... אודה למענה, תודה.

חנניה1

New member
בקשר לשאלתך. ../images/Emo91.gif תעשי

גם אבחון פרטי. זה תמיד טוב שיש אבחנה נוספת. לא כדאי להסתמך רק על האבחון של הגן. בהצלחה אורית

אבחון מוצלח תלוי בשיתוף פעולה שלו

שלום לך ניבית וברוכה הבאה ! זוהי הדיעה האישית שלי, לא של איש מקצוע אלא כאם. הבשלות לכיתה א' כוללת פרמטרים רבים. חלקם קוגניטיביים וקשורים ליכולת למידה והידע שיש לו בתחומים הקשורים לכיתה א' (והוא ירכוש אותם במהלך השנה הקרובה בגן). מעבר לכך יש את האספקטים של הבשלות האישיותית היחסית, התמודדות עם שינויים ומסגרות חדשות, נכונות לעצמאות ולמידה- במישור החברתי והרגשי. ויש כמובן את המשמעות של ערך מוסף בהישארות במסגרת קיימת עוד שנה כדי שיכולותיו יגדלו, תוך עשייה מכוונת לכיוון של ביה"ס. את כל ההערכות האלה צריך לעשות צוות המכיר ומתמודד עם הקשיים של בנך. אני מאמינה שגם התל"א שלו מכוונת לנושא. היות ואת מציינת לחיוב את יכולות הגן והצוות כמובן, נראה לי שהם הכתובת היותר מוצלחת לאיבחון והתייעצות. כמובן שאת תמיד יכולה לקחת אותו לאיבחון פרטי, אולם השאלה באיזו מידה הוא ישתף פעולה עם אדם זר הבודק את יכולותיו. מנסיוני האישי, לבני לוקח הרבה זמן לשתף פעולה ולהראות את יכולותיו. אם את בוחרת איש מקצוע וותיק בתחום של ליקויי תקשורת, המכיר היטב את היכולות של בנך ויש לו מספיק מפגשים איתו, וודאי תוכלי לקבל המלצות או עצות נוספות. נראה לי כי אם את הולכת על איבחון פרטי שווה לך לבדוק היטב למי כדאי ללכת ומה משך האיבחון. כמובן שיהיו גם מאפיינים של סוג הכיה המתאימה לבנך- משולבת, תקשורת, קטנה וכ"ו. בהצלחה בבחירתך.

נונינה1

New member
עוד נקודה......................

חשובה גם תפישת העולם של המאבחן - יש כאלה שדוגלים מאוד בשילוב ואז גם על ילדים פחות מפותחים הם ימליצו על שילוב. יש כאלה שחושבים שהילדים צריכים בעיקר מעטפת מגן ותמיכה ואז הם יעדיפו יותר מסגרות קטנות יעודיות. כך שגם זה שיקול......................

למעלה