בצל הסכיזופרניה: אחיה של צופית גרנט

rozgil

New member
../images/Emo51.gifבצל הסכיזופרניה: אחיה של צופית גרנט

------------------ חשוב מאוד -------------------: {מהמחלה הזאת מת סיד בארט ז"ל} ועוד אלפים רבים בארץ ובעולם יחיו איתה כול ימי חייהם ! למי שלא חווה מחלת נפש בחייו או שאין במשפחתו או אחד מחבריו "נכי נפש" - הנה "טעימה קטנה מהשיגעון" : בצל הסכיזופרניה: אחיה של צופית גרנט נחשף 350 אלף חולי נפש חיים בישראל, אחד מהם הוא עמירם אלישיב, אחיה של צופית גרנט הסובל מסכיזופרניה. וכאן הוא מנפץ את הדימוי שמשאיר אותו ואת חבריו בשולי החברה http://www.keshet-tv.com/VideoPage.aspx?MediaID=26158&SourceID=23

תודה על הקישור, גיל

סיד בארט לא מת מסכיזופרניה, אלא מסרטן. אנו לא יודעים אפילו בוודאות שהיה לו סכיזופרניה בכלל. אבל אין ספק שיש עוד דרך ארוכה עד שהחברה תקבל אנשים עם מוגבלות נפשית, ויפה עושים עמירם וצופית גרנט שנלחמים בדעות הקדומות.

rozgil

New member
היי ציףציף 1000:

עד כמה שידוע לי ממקורותי השונים : סיד בארט חלה במחלת הסכיזופרניה ! (יכול להיות שאני טועה...) והאם הוא מת מסרטן כתוצאה מעישון ? (עישון "כבד" מאפיין את האנשים הלוקים במחלות הנפשיות למינהם...) גם זה שהוא "השמין" בשנותיו האחרונות ("הכרס" המתנוססת...) מאפינת לקיחת תרופות פסיכאטריות ותיאבון מוגבר ,עקב לקיחת הכדורים האלו...-דרך אגב הכדורים של היום הם מ"הדור החדש" שאין להם כמעט תופעות לוואי כמו שהיו ללוקחים כדורים פסיכאטרים בעבר.... הדיכאון,הסכיזופרניה,המניה - דיפרסיה ושאר המחלות ה"נפשיות"........נמצאות אצל רבים (כלומר רבים חולים כיום במחלות נפשיות.....יותר מפעם.......והמודעות בנושא עולה בשנים האחרונות בקרב הציבור......). הרבה אנשים מפורסמים (בארץ ובעולם) חלו במחלות פסיכאטריות למינהם....ואלו שחולים היום, ממשיכים את חייהם כיום עם כדורים וחייהם מתנהלים כמעט באופן רגיל.

איננו יודעים איזו מחלה היתה לסיד

רוג'ר ווטרס טוען שזו היתה סכיזופרניה, אבל אין בידינו ראיות לכך, ואני חושבת שגם לווטרס אין ראיות. משפחתו של סיד הכחישה כל השנים שהוא היה בכלל חולה נפש, אבל ההכחשה לא ממש עומדת: כבר בשנת 96 היה ידוע שסיד נמצא ברשומות שירותי הרווחה של קיימברידג' ומקבל קצבת נכות. קצבה כזו לא מקבלים ללא איבחון פסיכיאטרי כלשהו. יתכן שהיתה לו סכיזופרניה, אבל גם יכול להיות שלא. אנחנו יודעים על הרבה אנשים שנפגעו נפשית מסמים. סיד נפטר מסרטן הלבלב, שהוא אחת מתופעות הלוואי (הנדירות) של סכרת. מסיבה זו הדיווחים הראשונים על מותו דיברו על פטירה עקב סיבוכים מסכרת. לפי מה שאחותו סיפרה, המחלה התגלתה בשלב מאוחר. הסימפטומים המוקדמים יוחסו להשפעת הסכרת בלבד, והוא לא נבדק במשך חודשים. לאחר שגילו את המחלה, הוא נותח אבל הסוג הזה של הסרטן הוא קטלני במיוחד. סיד נפטר שבועות ספורים לאחר שהמחלה התגלתה. אתה צודק לגבי תופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות. אני לא יודעת אם סיד עישן - שכיחות העישון בקרב סכיזופרנים היא גבוהה במיוחד, אבל הסיבות אינן ידועות. לגבי ההשמנה, אכן אחת התאוריות שהועלתה להשמנה הפתאומית והדרמטית שלו באמצע שנות השבעים, היתה שהוא נטל תרופות פסיכיאטריות. פיטר ג'נר, שראה אותו בשנת 1974, אמר שסיד נראה נורמלי לגמרי באותה תקופה. שנה מאוחר יותר, כשהופיע באולפן כשהלהקה עבדה על המיקסינג של WYWH הוא היה שמן וקרח - שינוי קיצוני במראה החיצוני שלו. אבל זה היה מזמן. תמונות שלו משנות האלפיים מראות אדם רזה.

CrazySheep1

New member
כמובן שהוא לא מת מסכיזופרניה

כי אף אחד לא מת מסכיזופרניה. זו לא מחלה סופנית. אני חושב שכוונתו הייתה שסיד היה סכיזופרני, מה שהתבטא בשנות השיגעון שלו בצעירותו, בהן המחלה באה אצלו לידי ביטוי. בכל אופן, זה לא נכון, כי סיד לא היה סכיזופרני. אם אני זוכר נכון, ואפשר לבדוק את זה, הוא פשוט עשה שימוש בסמים. גיל, שאר ההדויות שאתה מעלה, כמו השמנה, או נטילת כדורים, וכו', אלה הדויות סובייקטיביות ולא ניתן לקשור אותם להשערות שלך.

או שתכנסו לפורומים: בתפוז

הפרעות חרדה כתיבה יצירתית פסיכולוגית תמיכה נפשית למבוגרים שמה תוכלו גם ללמוד על המחלה הזו

CrazySheep1

New member
אפשר להניח כמעט בוודאות

זו סתם בורות של אנשים לשייך אדם שעשה שימוש בסמים (ואת התופעות שקורות בעקבות זה) לסכיזופרניה. אתה עצמך, חושב שהוא כן?

itaikuskus

New member
אני באמ שלא יודע

ווטרס טוען שכן, גילמור טוען שלא, ה"היסטוריונים" חלוקים,לא עושה רושם שאף אחד באמת יודע, ומי שיודע שומר את זה לעצמו, אולי עדיף ככה. מה שבטוח, זה שהבעיות של סיד לא היו שימוש בסמים, אלא מחלת נפש שפרצה בעקבות שימוש מופרז בסמים, קרי, רוב הסיכויים שבמוקדם או במאוחר סיד היה חולה, אך השימוש המופרז בסמים האיץ את המחלה. סיד הוא לא הראשון שהתנסה עם אסיד, יש לך דור שלם של מוסיקאים עם נסיון רב עם הסם, חלקם מתים מכל מיני סיבות וחלקם, מסתבר, בריאים עד היום.

CrazySheep1

New member
מעניין

אם ככה התמונה הרבה יותר ברורה. אם כל מה שאמרת מאומת (אני מתכוון לכך שסיד היה חולה, ושהסמים רק האיצו את המחלה) אפשר לברר בדייקנות יותר איזה סמים יכולים להביא לאיזו התפרצות/האצה של איזה מחלות נפש. אתה יכול לאמת שזה נכון?

itaikuskus

New member
אני לא יכול לאמת שום דבר

אני רק יכול להגיד דברים שנאמרו על ידי חברי פינק פלויד, וכותבי ביוגרפיות כאלה ואחרות על סיד בארט, עדויות של מכרים מהימים האלה וכו', שוב, הדיעה בנושא זהות המחלה חלוקה, אבל ישנה הסכמה והבנה שהמחלה ככל הנראה הייתה שם, והסמים היו הטריגר. זה לא נדיר.

אני לא בטוחה בכלל ש"יש הסכמה"

שהמחלה היתה שם. זו התאוריה של גילמור, אבל אין לו יותר הוכחות משיש לווטרס בעניין. נהפוך הוא: כל מי שהכירו את סיד אמרו שהוא היה שפוי לגמרי עד הצלחת הפלויד, באביב 67. למעשה, מספר התאוריות הוא כמספר הנשאלים. אם תשאל את סטורם תורגרסון, הוא יגיד לך שהאשם הוא בבחורות הרבות שהתגודדו סביב סיד. פיטר ג'נר יגיד לך שהלחץ עליו לייצר סינגלים ולפעול בסביבה מסחרית, הוא שגרם לו להשבר, ומשפחת בארט תאשים את רוג'ר ווטרס. עוד לא קראתי מה אומר מארק בלייק, מחבר Pigs Might Fly, לאור הסבב האחרון של ראיונות, שערך.

holo

New member
כשאומרים שהמחלה הייתה שם

הכוונה היא שככל הנראה הייתה סוג של נטייה גנטית או נפשית, או איך שתקראו לזה, להתפרצות המחלה. כלומר, המחלה הייתה מוחבאת אי שם בנבכי נפשו, והשימוש המופרז בסמים הזייתיים/מרחיבי תודעה רק תרמו לאותה נטייה לממש את עצמה. סכיזופרניה, שהיא מחלה תורשתית, דהיינו גנטית, מתפרצת לרוב בתחילת שנות העשרים לחיי החולה, ושימוש בסמים מהסוג המדובר מהווה טריגר די רציני למחלה. כל זה מתחבר די טוב למקרה של סיד, אבל אני לא יכול לקבוע פה שום מסקנה נחרצת אלא רק השערה הגיונית.

למעלה