לטל נטע עמית ורני

shaharp1

New member
../images/Emo51.gif לטל נטע עמית ורני

מדוגית אוקטופוס על האירגון המצויין של הספארי... ואחרי התודות קצת סיפורים. אז כמובן היה ספארי מצויין על אוניה מדהימה! "פנורמה-שארם". קצת חבל שרמת ההדרכה (המדריך המקומי) נופלת בהרבה מרמת הספינה, כי אז אולי לא הייתי יוצא עם תחושה של החמצה. הגענו ברביעי בלילה לשארם, מיד התאהבתי בספינה, אזור התארגנות ענק, בלי ספסלים באמצע, רק מדרגה אחת לאזור קפיצה, פשוט מושלם, רק בשביל האזור התארגנות כבר היה שווה
הצלילות עצמן היו נחמדות (ראיתי טובות הרבה יותר כבר בסיני) ומתחת למים כמעט ולא ראינו דברים מיוחדים (פרט לאוקטופוס מפוחד וקרוקודייל-פיש). גולת הכותרת של הספארי שלנו קרתה פעמיים. פעם אחת בדרך מהדיסלגרום ליולנדה, ופעם שניה בטירן. בפעם הראשונה התלוותה אלינו להקה ענקית (כ 30-40 ) של דולפינים ששחו עם הספינה שלנו. וכמובן מה קורה למצלמה באותו רגע? נכון, בהטענה. הפעם השניה הצטרפו אלינו 2 דולפינים ליד טיראן, לצערנו הספינה שלנו בדיוק תיכננה להפליג לכיוון שארם, שלא יצא לשחות איתם. וכמובן הפעם הצלחתי לצלם רק תמונה אחת לפני שהסוללה נגמרה :) לסיכום, היה אחלה ספארי, למרות שהייתי כבר בטובים הרבה יותר (אי אפשר ממש לא להנות בספארי, לא? ). ספינה מדהימה (ותודה רבה לאנשי הצוות שם, שעשו בשבילנו הכל, עד אפילו הרכבת הסנפירים על הרגליים לפני הצלילה). צלימתי כ 100 תמונות, ממבט ראשון, יש כמה טובות, כמה מדהימות וכמה אפילו יותר מדהימות (ותודה פה לאנשי הפורום על כל הטיפים שנתנו בנושא צילום). את התמונות התחלתי לערוך, וסיימתי את התמונות של היום הראשון. שיפורסמו מיד, את השאר אני אפרסם אחרי עריכה.

shaharp1

New member
ולתמונות....

התמונה הנ"ל צולמה בסמול קריק (פאסאג'). ממרחק של 15 מטר ראיתי כתום זוהר, וכשניגשתי לשם זה מה שראיתי ...

shaharp1

New member
בתוך הדאנרייבן

לא יודע אם יצא לכם לראות עם כזה מראה, אבל זה מדהים, מאות אלפי גלאס-פיש ששוחים בתוך הדאנרייבן. אפשר לעבור דרכם ואז הם כולם סביבך, וזה מה שיוצא

shaharp1

New member
זהרון

כולנו מכירים זהרונים, ויצא לי לצלם לא מעט מהם. זה הזהרון הראשון שראיתי בספארי הנוכחי. מצטער לא זוכר איפה צולם

shaharp1

New member
מורנה עצבנית

כשהתקרבתי לצלם את המורנה הנ"ל, היא נראתה לי מאוד עצבנית, כל הזמן חשפה שיניים עם תנועות ראש מאיימות

shaharp1

New member
ג'ק ניקולסון?

את הדג הזה, פעם ראשונה שראיתי בסיני. איך שראיתי אותו, משום מה הוא הזכיר לי את ג'ק ניקולסון בתור הג'וקר בסרט באטמן. מהיום הראשון זאת הזוית הכי טובה שהצלחתי לתפוס אותו, יש לי תמונה קצת יותר טובה מהיום השני, אבל היא תחכה. אני אשמח אם מישהו יגיד לי איזה דג זה

elad 2808

New member
שלפן../images/Emo19.gif

Slingjaw wrasse זכר (הנקבה צהובה) יצא לי לראות אחד כזה פעם אחת באילת ופעם אחת בתאילנד יופי של תמונות, בינתיים.תעלה עוד תמונות!

shaharp1

New member
פרפרון

ראיתי שבוקי פתח שירשור על פרפרונים, אז הינה התרומה שלי

shaharp1

New member
מחכה

זהו להפעם, כשאני אסיים את שאר התמונות, אני אצרף עוד

ביקו

New member
שחר, שמח שנהנת, גם הצילומים...

טובים וצבעוניים כמו שצריך
קצת התייחסות פרטנית לכל צילום מכיוון שרשמת שטיפים והע(א)רות חשובים לך: 1. שושנה אדומה ויפה שאני תמיד שמח לראות בסיני, הן פוטוגניות יותר מאלו ה"סטנדרטיות", להבא נסה מבט תחתי או נמוך יותר להגברת האפקט הדרמטי. 2. צילום דגי הזכוכית מעביר יפה את החוויה של לצלול ב"מרק דגים". 3. צילום הזהרון, תנוחה אופיינית ויפה של הדג הזה, שווה לנסות להבא לתפוס אותו גם על הרקע הכחול של המים, על מנת שלא יהיו אלמנטים ברקע שימשכו תשומת לב מהזהרון. 4. המורנה יפה, כדאי לנסות ולמקם אותה לא בדיוק באמצע, דבר שיתן יותר עניין ודינמיות לצילום. 5. צילום השלפן, צבעוני ומואר יפה, כדאי ככל הניתן לצלם פורטרטים של דגים מהצד, מקדימה או קצת מלמטה, רק לא מאחור. 6. פורטרט הפרפרון נהדר! 7. צילום להקת הדגים (שאג רוק, או הסמול פסאג' אני מנחש) טוב מאד, אם כי הדגים קצת באובר. 8.ה HAWKFISH בצילום האחרון חד וחשוף טוב וגם אותו הייתי מעדיף לראות מצולם 20 ס"מ נמוך יותר. קל מאד להגיע לצילום נוח עם הדגים האלה עקב היותם טריטוריאלים-גם אם תתקרב והם יברחו, הם יחזרו תיכף לאותו מקום או סמוך אליו. סה"כ נהנתי מהצילומים, חשופים היטב, צבעוניים וחדים.

shaharp1

New member
תודה על הפירגון, הטיפים והע(א)רות

אני אנסה לזכור אותן וליישם אותם בפעם הבאה. ושוב כמו שאמרתי כבר בשירשור קודם שלך, התמונות שלך ממריצות אותי להשתפר תמיד, למרות שלרמה שלך אני כנראה לא הגיע, אבל יש לי למה לשאוף...

shaharp1

New member
תראו מה קרה לי בסיני(סיפור בהמשכים)

צללתי לי לתומי בווד האוס, והחלטתי לנמנם טיפה

shaharp1

New member
כנראה שנחתי במקום לא הכי טוב

הדג הנ"ל ניסה לגרש אותי משם

shaharp1

New member
כשראה שאני לא מוטרד

ניסה לשנות טקטיקה ולתקוף את הסנפירים שלי...

shaharp1

New member
שיחקתי אותה קול...

אבל הדג לא היה פראייר, הוא ישר הלך וקרא לכל החבר'ה שיעזרו לו

shaharp1

New member
לא ידעתי מה לעשות...

מילא דג אחד אבל שלושה? הסתכלתי סביבי בבהלה לעזרה, וחשבתי על רעיון גאוני, אולי הם רעבים, ניתן להם לאכול.... מהר ניגשתי לבאדי שלי, ובמכה אחת סידרתי את העיניין...

shaharp1

New member
הם כמובן שמחו...

ואף הזמינו אותי להצטרף, כי ראו כי הבאדי שלי גדול מידי עבורם. הרגשתי באמת קצת רעב אז הצטרפתי בשמחה, וכמו שאמא אמרה, לא שחכתי לנקות אחרי שסיימתי...

shaharp1

New member
לפתע...

אני רואה חבורה של צוללנים נותנים לי את המבט של :" אנחנו יודעים מה עשית, ואותך למשטרה"

למעלה