ל - א הרצלייני

אורקה א

New member
../images/Emo51.gifל - א הרצלייני

שלום רב, תשמע אתה בטח קורא את ההודעות פה, כולל את ההודעות שלי הקודמות ועל כן לא אלאה אותך שוב במלל רב. אתה מוזמן לבקר במטה של אוריאלי או להתקשר ולהגיע לחוגי בית שהוא מקיים מידי יום ולא להתבייש לפנות אליו בשמו הפרטי ולהיענות ברוח אדיבה, בחיוך וחשוב מכל - לעניין. אוריאלי הוא איש של עשייה - לא של ישיבה באופוזיציה, שם צריך לצעוק ולעשות רוח. לא לא. לאוריאלי יש כמה תכונות מנוגדות לחלוטין לתכונות הנדרשות מפוליטיקאי : הוא עניו וצנוע, לא כופה את עצמו על אנשים כמו פלטי, לא צבוע ושקרי כמו גרמן, ישר כמו סרגל ובעל רקורד מוכח - הוא בדיוק האיש המתאים לתפקיד הזה. תברר בהרצליה ותשמע דברים נפלאים על האיש הזה ואיך שהוא עזר בשקט וללא פרסום לאנשים רבים רבים. הטלפון שלו במטה : 9513696

תשובה לאורקה א

היי, פגשתי את אוריאלי ברחוב וגם הייתי בחוג בית שלו-והוא לא הרשים אותי כלל! גם ברחוב די סנוב, אבל מס' 2 שלו היא אישה מ-ד-ה-י-מ-ה! אם היא הייתה רצה לראשות העיר הייתי חושב להצביע. ודברך, אם הוא לא איש של אופוזיציה, אז מדוע הוא ישב שם ואיזה עשייה הוא עשה??? בוקר טוב,

Salem

New member
"ישר כמו סרגל"

טוב שלא מעתיקים מהקמפיין של אורית רישפי...

lulla b

New member
בתור מצביעה פעם ראשונה

אתם יכולים להסביר לי למה גרמן צבועה ושקרית.. לפי מיטב ידיעתי היא יותר טובה מלנדאו עמכם הסליחה אני לא הכי בקיאה פה...

Salem

New member
יותר טובה מלנדאו זה כן

אבל טובה בכלליות, לא. מה היא עשתה
כלום. 5 שנים וכל מה שהיא עשתה זה לבנות מדרחוב שעלה 8 מליון ש"ח ולקח שנתיים לבנותו. החינוך תקוע, גרמן מפטרת מורים ומקצצת שעות. את יום העצמאות גרמן ביטלה, אבל עכשיו שהבחירות קרובות היא החליטה לעשות הופעות קיץ - מאוד פוליטי מצידה. אזור התעשייה קורס בגלל המיסים, גרמן לא מסדרת הקלות או מנסה לפתור את המשבר. מיקרוסופט פינו את המשרדים שלהם מהרצליה ועברו לרעננה. סלקום מפנים 4 בניינים בקרוב ועוברים לנתניה. ובינתיים העיר מפסידה מליונים שהשתושבים יצטרכו לשלם. גרמן מקפיאה את המרינה, נכון שהמרינה הרסה את החוף - אבל המרינה היא עובדה קיימת. אין סיבה להקפיא את המרינה ולא לפתח את האזור שיכול להיות אזור משיכה גדול לבילויים ותיירים. גרמן פשוט לא עושה כלום חוץ מלדרדר את העיר. הפתרון
להחליף את גרמן.

lulla b

New member
ועוד שאלה...

אתה פעיל רשפי כי כל מה שקראתי שלך אתה מביא דברים שלה..

Salem

New member
אני לא פעיל רישפי

אני תומך שלה. מכיוון שזאת האפשרות השפויה היחידה.

למצביעת פעם ראשונה

דבר ראשון, אני מציע לך ללכת לחוגי בית ולשמוע מהמועמדים/ות עצמם/ן. יעל גרמן נתפסת בעיני רבים כמי ש"תקעה" את הרצליה, והסיבה לכך היא שבתור ראש עיר היא הפסיקה את חגיגת השחיתויות שהיו כאן בתקופת לנדאו. רק על קצה המזלג (וזה באמת לא הכל): - יעל גרמן הגתה את רעיון הספורטק וביצעה אותו, וכל מי שטוען שזה היה רעיון של לנדאו מוזמן להסתכל בפרוטוקולים של ישיבות מועצה. הכל כתוב שם מאוד בברור. ללנדאו היתה תוכנית לאיצטדיון ענק ומרכז מסחרי. גרמן הפכה את זה לספורטק שהיה חזון אישי שלה ומי שמסתובב בספורטק יודע כמה הציבור אסיר תודה על החזון הזה. - החברות שעוזבות את אזור התעשיה עוזבות בגלל שכר דירה ולא בגלל מיסים. יש הנחות והקלות באזור התעשיה, אבל הוא כל כך אטרקטיבי עד שבעלי הנכסים דורשים מחירים גבוהים ומי שלא יכול להרשות לעצמו נאלץ לעזוב. אין לכך שום קשר לעירייה. ובכלל, כל בניין שמתפנה נשכר מיד מחדש ע"י חברה אחרת. אזור התעשיה שוקק חיים ונמצא בתפוסה מלאה למרות החברות שעוזבות. - חינוך ומינהל תקין: צריך כנראה להודות ששאר המועמדים (שמתואמים בצורה מדויקת ומטרתם אינה להיות ראשי עיר עם חזון אלא פשוט להחליף את גרמן שלא מחלקת כסף לקבלנים) הבינו ששתי הנקודות החזקות של גרמן הן חינוך ומינהל תקין. ולכן, במקום לתת לתושבים מצע קונקרטי ובמקום לעשות קמפיין חיובי - הם עוסקים כמעט אך ורק בהשמצת שני הנושאים האלה. מבחינת הקבלנים, היזמים, ועוד כל מיני בעלי אינטרסים - גרמן היא חדשות רעות. היא שומרת על האינטרס הציבורי. המרינה נראית תקועה, אבל זה בגלל שאת הכסף מוציאים על צוותים שיבדקו איך להציל את חוף הים שהמרינה הרסה. בניין העירייה החדש נראה תקוע, אבל זה בגלל שאת הכסף הוציאו על רח' פינסקר, רח' העצמאות, ופרוייקטים נוספים שהם למען כלל התושבים ולא למען עובדי העירייה בלבד. לסיכום, נגמרת עכשיו קדנציה של שלטון למען התושבים ולא למען קבלנים - ולכן יש מיעוט עם הרבה כסף והרבה כח שרוצה להפיל את גרמן. למצביעת פעם ראשונה אני אומר: לכי לחוגי בית, תשאלי שאלות, קבלי הסברים, ותחליטי מה שתחליטי. התושבים יצביעו עבור גרמן, ואולי גם את

lulla b

New member
הייתי...

הייתי בחוג בית של גרמן והתרשמתי לטובה... אני מקווה ששאר המועמדים ירשימו אותי כמו שהיא הרשימה

Salem

New member
אני מציע לך

ללכת לחוק בית של אורית רישפי, לא תצטערי. 9545067 - 09. בנוסף, אורית רישפי תתארח בתפוז ביום רביעי בשעה 19:00 בפורום הרצליה ותענה לשאלות הגולשים.

Salem

New member
בול../images/Emo93.gif

לנדאו הגה את הספורטק, כולם יודעים את זה. תפסיקו לשקר. הפסיקה את חגיגת השחיתויות
ממש. לא חסרות שחיתויות ברצליה, כמו הפקעת גנים ציבוריים לטובת חניות של עובדי עירייה בבתיהם הפרטיים. החברות באזור התעשייה עוזבות מארנונה מטורפת, בדקת את המחירים לאחרונה בשכירות בהרצליה
אפשר להשיג 3-4 דולר למטר. זה גרושים. אבל הארנונה מטורפת. אחרי שאזור התעשייה יתמוטט לגמרי, התושבים ישאו בעול המיסים. אזור התעשייה רחוק מלהיות בתפוסה מלאה. חינוך ומינהל תקין
הרצליה מקום אחרון בחינוך באזור השרון. נקודה. מנהל תקין
תקרא את דו"ח מבקר העירייה, העיר בצרות גדולות. גם לא שמעת על פרשות השוחד של גרמן
תקרא עיתונים.

eopeace

New member
הגיע הזמן להירגע קצת

ספורטק - לנדאו רצה שבמקום יהיה איצטדיון כדורסל ובית ח"ן - לא ספורטק. אתה מוזמן לבוא לראות את התכניות של לנדאו ואת התכתובת החל משנת 1999 שמראה כי יעל גרמן מבקשת לשנות את התכניות ולבנות ספורטק במקום. שחיתות ודו"ח המבקר - דו"ח המבקר התייחס ברובו לתקופת אלי לנדאו (למשל הנושא של יוסי חכם ובני הרצליה). קרא את דו"ח המבקר ותחליט בעצמך. ההתייחסות ליעל גרמן בדו"ח המבקר עוסקת בבניין העירייה - שזו החלטה פוליטית של ראש העיר לקבוע את סדר העדיפויות שלה ולהחליט שהיא מעדיפה להוציא 55 מיליון ש"ח במקומות אחרים ולא בבניין עירייה חדש. הדבר השני זה סקר האלימות - אף זה נמצא כפריבילגיה של ראש העיר להחליט שהיא מעוניינת לקדם נושא זה. סקר האלימות הארצי שנערך על ידי פרופ' רמי בנבנישטי הוא מדגמי מכל עיר - יעל גרמן קיבלה כאן כלי שעל פיו כל בי"ס יכול לדעת על כל הבעיות בתחומו. ארנונה ואיזור התעשיה - באיזור התעשיה שכר הדירה אינו 3-4 דולר אלא 8 דולר וזו הסיבה שסלקום עוזבת. אגב, לכל המקום שמפנה סלקום יש כבר ביקוש מחברות אחרות. הארנונה אינה בשליטת העירייה להוריד - היא נקבעת על ידי הממשלה. עם זאת, כיוון שבהרצליה יש מנהל תקין, היא נבחרה על ידי משרד הפנים להיות אחת מ 15 ערים שבהן יתקיים ניסוי בו העיר יכולה להחליט על הורדת ארנונה (כבר מספר ימים שאני מעלה נושא זה ועדיין לא שומע עליו כל התייחסות...). חינוך - מקום אחרון בשרון זה הוד השרון (לכתוב "נקודה" לא עושה משהו נכון). מעבר לזה, הרצליה אמנם במקום הרביעי בשרון בזכאות לבגרות הסטנדרטית (אחוז הזכאים מבין הניגשים), אך בארבע השנים האחרונות הפער הצטמצם מ 20% ל 3%. כמו כן, הרצליה נמצאת במקום השני בשרון בזכאות לבגרות (אחוז הזכאות לבגרות מבין כלל שכבת הגיל) מה שאומר שהרצליה משקיעה יותר מהערים השכנות בכך שיותר תלמידים יישארו במערכת החינוך וייגשו לבגרות. ביטוי לזה ניתן לראות בכך שלפני 4 שנים 30% מתלמידי השכונות היו מגיעים לתיכון והיום יותר מ 70% מתלמידי השכונות מגיעים לתיכון. אז מה המסקנה? הרצליה במקום 4 בשרון בזכאות לבגרות סטנדרטית ומקום 2 בזכאות לבגרות מבין כלל שכבת הגיל (כל דבר אחר אינו נכון). הרצליה משקיעה בחינוך בתקופתה של יעל גרמן בצורה יוצאת דופן במדינת ישראל. אין שום פרשת שוחד - לפרסם דבר שכזה, כפי שעשה פלטי, בלי עובדות ובצורה מצוצה מאצבע (תסלחו לי על השפה), זה הוצאה דיבה - ולכן אם פלטי לא יחזור בו ויתנצל בימים הקרובים תוגש נגדו תביעה. - שמואל לוי, למען הסר ספק כאן, לא קיבל שוחד ולא הובטח לו תפקיד בעבור תמיכה - הוא תמך ביעל גרמן בסיבוב השני ולא קיבל כל הבטחה לכל דבר שהוא.

ש. לוי ועוד

אם הוא לא קיבל הבטחה אז למה המציאו עבורו ג'וב כזה שלא היה אף פעם, ושכנראה אין כמוהו בשום עיר אחרת (ומלבד השלט על הקיר מול בית העירייה - כנראה שג'וב הזה גם לא קיים בהרצליה, הוא רק עולה המון). ואם הוא לא קיבל הבטחה אז מדוע לא בוטל המינוי מייד כשראו שהקומניקציה בין השניים היא בעייתית, הוא הרי יועץ, על בסיס חוזה אישי, ניתן לפטרו בכל רגע, אולי צריך התראה של חודש או שלושה חודשים, ואז הוא היה עסף בולים בלי שאנחנו היינו משלמים את שכרו המנופח. ואם לא בוטל המינוי, ואם הוא באמת לא עבד בפועל במשך כל השנים האלה, ואם אין תקשורת בין השניים, איך זה שמישהו חשב בכלל למנות אותו לתפקיד יו"ר ועדת הבחירות העירונית, תפקיד המחייב איוש ע"י אדם אשר אינו שנוי במחלוקת - תזכרו מי ממלא את התפקיד הזה ברמה הארצי - שופט עליון. ואם את/ה כל כך בקיא בפרטים, אז ודאי ככל יועץ בכיר יש לש. לוי הסכם העסקה אז בא ותפרסם אותו באתר - בוא נבדוק את הפרטים. ואיזה קישקוש זה סיפור הדיבה, הרי במשפט תצטרכו לחשוף את ההסכמים - כי הרי כולם יודעים שבפועל ש. לוי לא הגשים את עצמו בתפקיד, ודאי יש צילומים ועדויות רציניות ביותר על מידת נוכחותו במשרד, אז אנא הפסיקו לאיים בדיבה, אתם מצליחים אמנם להפחיד את הילדים מהעיתונות - ושולטים כך בכל צינורות העיתונות המקומית, אבל גם זה יתפוצץ לכם בפנים. היה כדאי גם לפרסם את חתימתו של ש. לוי על ביטול הערבות - אשר משום מה נשכחה מההתיחסות לדו"ח המבקר - כרגיל מטייחים את הבעיות, שולחים חיוך ירוק ומלאכותי, וחושבים שהסירחן בוטל. ואם כבר עוסקים בחשיפה, אז אולי ייחשף סוף סוף הסכם ההעסקה בין העירייה / המועמדת יעל גרמן / מרץ ובין יריב בן אליעזר או החברה שלו (שלהם), כמה מתוך ה 1.8 מיליון הולך ליריב או למשרד שלו (אם הולך), וכמה חוזר (אם חוזר) לכיס של יעל גרמן. על פי הפרסומים של יעל עצמה היא עדיין מכהנת כמנכ"ל משותף עם יריב בחברה המשותפת שלהם, אולי מקבלת משכורת, אולי נהנית מרווחים, אולי מקבלת נתח מכספי מימון הבחירות שהם כספי הציבור - וכל זה במקביל לעבודתה כראש עיריית הרצליה - מאד מאד לא ברור, מחייב הסברים מאד עמוקים, עם הרבה מסמכים מלווים. נמתין ונראה.

Salem

New member
לא יתכן../images/Emo70.gif

אין שחיתויות אצל יעל גרמן.

eopeace

New member
ושוב ושוב

כשאדם טוען לשוחד בחירות, כשזה לא נכון בצורה מוחלטת ואינו מגובה בשום דבר - וכשהוא עושה זאת במסגרת פרסום חוצות (שאינו חוקי אגב ומלכלך את העיר) ופרסום בעיתון ובתיבות הדואר, שידע כי הוא עלול להעמיד עצמו במצב של תביעת דיבה... לא ברורים לי כל הטיעונים שלך שכן המינוי של לוי ליועץ היה אחרי הבחירות וללא כל הבטחה או הסכמה לפני הבחירות. לגבי מימון המפלגות - יעל גרמן לא מקבלת כלום מזה והטענה הזו שקרית ולא מבוססת.

אחי, אתה עושה צחוק

תביא את הסכם ההעסקה, ונמשיך הלאה. לא תביא - חבל על זמננו. ברור שלוי העביר את תמיכתו אליה בין הסיבוב הראשון לשני (בסיבוב הראשון הוא רץ לבד, ובשני, החל משלב מסוים הוא תמך בה בפומבי). ברור שהוא קיבל תפקיד מיותר עם שכר מנופח - עשו אותו בפועל סגן שלישי, אשר על פי חוק לא ניתן היה למנותו, וכך שבפועל מנוטרל מכל השפעה או עבודה. ברור לכולם ששהייתו במשרדי העירייה, בשכר כה גבוה ובתרומה שלילית ביותר (עיין דוח המבקר) היא תמורה לתמיכתו בה בסיבוב השני. אז ודאי שהמינוי היה אחרי הבחירות, וודאי שהקשרים ביניהם נוצרו טרם הבחירות, אם יש הסכם, או לחיצת יד, או קשקשו משהו על מפית באיזה קוקטייל רק הם ואולי מקורביהם יודעים. אז בואו לא ניתמם ונתחסד, והכי טוב היה אם באמת הייתם מגישים דיבה, היה גילוי מסמכים ואז באמת היינו רואים מה קרה פה (כדאי לכם לזכור שכתובעים במשפט דיבה, לא שמורה לכם זכות השתיקה).

Salem

New member
אני רגוע מאוד

אתם אלו שמלאים בשטויות... הספורטק תוכנן ונבנה על ידי לנדאו, תפסיקו כבר לומר שגרמן עשתה את זה. קראתי את דו"ח המבקר, הוא מתייחס גם לתקופת גרמן וגם לתקופת לנדאו, לגרמן לא חסרות בעיות ושחיתויות משלה. אזור התעשייה, בתור אדם שמבין בנושא, השכירות במקומות רבים היא 3-4 דולר למטר. סלקום עוזבים בגלל הארנונה - והם ציינו זאת כבר. זו הסיבה שגם מיקרוסופט עזבה. החינוך בהרצליה בירידה, דשנו בנושא וזה לא יעזור לכם. יש קיצוץ בשעות וקצוץ במורים. גרמן אפילו טרחה לסגור את אורט שהוא הבית ספר לתלמידים שלא יכולים ללכת לביה"ס רגיל. אבל זה בסדר, היא טרחה לפתוח תיכון שלישי ולמנות מקורב למנהל. בתור תלמיד תיכון עד לא מזמן אני יכול לומר לך שגרמן לא פופלארית. ואני שוב אמשיך ואעלה את הנושא של האנטנות הסלולאריות וחוסר טיפולה של גרמן. מסתבר שיש פרשות שוחד, עד שאני לא רואה הוכחה אחרת. בינתיים התחילו לדבר על הפרשות שוחד של גרמן גם בעיתונים וטוב שכך, לחשוף את כל הקלפים של גרמן. גרמן טורחת להיות ראש עיר לקראת הבחירות, עובדה שהשנה פתאום יש לנו את מופעי הקיץ.

eopeace

New member
איזה שטויות!

ספורטק - תוכנן על ידי יעל גרמן - המסמכים פתוחים לקהל בוא וראה אותם. כיצד אתה מבין בנושא השכירות באיזור התעשייה? - איפה ומתי סלקום ציינו את אשר ציינו? - וכבר עניתי גם לנושא הארנונה - בינתיים ראש העיר לא יכולה להוריד את הארנונה - זה לא בידיה מבחינת החוק. החינוך בהרצליה בעלייה - בדוק עם משרד החינוך - ההשקעה לתלמיד היום כפולה מלפני 5 שנים. אחוז הזכאות לבגרות גבוה היום לעומת זה שהיה לפני 4 שנים בצורה משמעותית. אין קיצוץ בשעות - יש תוספת של 260 שעות - זה היה כבר בעיתון ואף באותה כתבה באתר של רשפי אתה פוגע כאן בתלמידים שהלכו לאורט בכך שאתה טוען כי הם אינם טובים מספיק - ועובדה היא שברגע שההשקעה בחינוך בהרצליה עלתה, לא היה צורך להחזיק את אורט שאף לא החזיק בעצמו - יעל גרמן סגרה אותו לאחר שלא נרשמו כמעט תלמידים. במקביל, לכל התלמידים יש פתרון מתאים שמאפשר להם להגיע לבגרות ולהצליח - וזה לא היה קיים קודם. ליעל גרמן אין סמכות בנושא האנטנות הסלולריות ובכל זאת היא מצליחה להשפיע ולהורידן. האנטנות במד"א יורדות באפריל בזכות יעל גרמן. ועכשיו משהו שאני אתן לך, טיפ קטן, בתור משפטן - עד שלא מוכח אחרת אין פרשות שוחד. למעשה, לא רק שאין כאן משהו קרוב להוכחה שיש שוחד אלא שחוץ מכמה סיסמאות אין כלום. זה הדבר שמזמין תביעה על הוצאת דיבה.

Salem

New member
לי אין שטויות

נושא הספורטק לא יעזור לך. כיצד אני מבין בנושא השכירות זה לא עניינך. ואיפה ומתי סלקום ציינו זאת
תקרא כתבות בעיתונים ותגלה. גרמן לא השקיעה בחינוך כמו שהשקיעה, עובדה שיש קיצוצים. בבתי ספר יסודיים קיצצו כיתות, מ3 ל2, כמות תלמידים גדולה יותר בכל כיתה ועכשיו כמובן שיש ירידה בהשיגים. אני לא פוגע בתלמידי אורט, אני מנסה לתמוך בהם. גרמן לעומת זאת... לא. החברת הסלולאריות הציעו דילים לגרמן להוריד את האנטנות והיא סרבה. גרמן לא הגיע להסדר להורדת כל האנטונות וגם מה שהיא הגיעה ממש לא יקרה באפריל - כמו שאני מכיר את גרמן, תהיה סחבת נפלאה. אתה לא יכול לאיים על אנשים בתביעות והשתיק אותם, כל עוד מדברים על פרשות השוחד ברחובות ובעיתונים אני יכול לדבר על זה גם. קוראים לזה דמוקרטיה וחופש הדעה והביטוי. באותה מידה אני יכול לומר שאתם משמיצים את אוריאלי רק בגלל שהוא קבלן.

EmperorMollari

New member
כרגיל שקרים

ראש עיר אינו יכול לפי חוק להחליט אם אנטנות סלולריות תהיינה או לא תהיינה כי הסמכות הזו אינה בידיו. הסמכות שייכת לוועדה ארצית לנושא הזה שאישרה את האנטנות על מד"א. יחד עם זאת, יעל גרמן מתנגדת לאנטנות הללו וכיוון שאין באפשרותה להפעיל אמצעים חוקיים לסלקן, היא ניסתה בהידברות להגיע עם סקלום להסכמה על הורדתן. סלקום חששו שאם תורדנה האנטנות שלהן, ולא של מתחריהם מפלאפון שעל בניין משרד הפנים, ייפגע השירות ואנשים יעבור לפלאפון. לכן, הם מוכנים להוריד את האנטנות רק יחד עם פלאפון. החוזה של פלאפון לאנטנה על בניין משרד הפנים פג באפריל 2004. גרמן השיגה התחייבות מבעל הנכס שהוא לא יאריך את החוזה עם פלאפון. כתוצאה, שתי האנטנות יורדות בארפיל 2004, ואולי אף קודם כי גרמן ממשיכה ללחוץ על סקלום שיורידו את האנטנה שלהם ללא תנאים בהקדם האפשרי.

למעלה