רבה לד"ר קצמן
, הבהרות אחרונות :

hershiz

New member
../images/Emo51.gif רבה לד"ר קצמן ../images/Emo70.gif, הבהרות אחרונות :

תודה רבה על המידע הרב והמפורט ! ריכזתי את הנקדות הפתוחות האחרונות בנושא, אשמח לעזרה. שוב תודה. טיול לארגנטינה, מהצפון לדרום, הבנתי שיש לקבל את החיסונים הבאים : קדחת צהובה, טיפוס הבטן, צהבת A, צהבת B, טטנוס/דיפטריה, חצבת (אם לא קיבלתי בילדות). להלן מספר שאלות אחרונות בנושא, תודה מראש ! 1. המנה השלישית של צהבת B צריכה להנתן 6 חודשים לאחר המנה הראשונה, או לאחר השניה ? 2. האם החיסון נגד קדחת צהובה הוא זריקה אחת, ללא צורך בהשלמות ? 3. החיסון נגד טטנוס הוא גם נגד דיפטריה ? 4. קראתי שיש לקבל את החיסונים כ 6 שבועות לפני הטיסה, ולא סמוך יותר לטיסה, האם זה כך עבור כל החיסונים ? 5. האם יש צורך בחיסון נגד דלקת המוח היפנית ? 6. האם יש צורך בחיסון נגד דלקת קרום המוח המנינגוקוקלית ? 7. האם יש צורך בחיסון נגד פוליו (מי שלא קיבל בילדות) ? 8. הבנתי שרק הקדחת הצהובה והחצבת יכולים להוות בעיה עם כניסה להריון במהלך הטיול, האם נכון, או שיש חיסונים נוספים בעייתיים ? 8. במידה ומסיימים את כל החיסונים הבעייתיים+ ההשלמות לפני הטיסה, האם יש בעיה להכנס להריון במהלך הטיול ? 9. במידה ולא מסיימים את כל החיסונים הבעייתיים + ההשלמות לפני הטיסה, האם מומלץ שלא לנסות להכנס להריון בטיול ? 10. קראתי שלאחר קבלת כל החיסונים + ההשלמות מומלץ להמתין חצי שנה לפני ניסיון כניסה להריון - האם נכון ? 11. אם מוותרים על איזור הצפון, אפשר לוותר על חיסון נגד הקדחת הצהובה ? המון
ושבת שלום.

תשובה

אענה רק לאותן שאלות שאלהן לא התייחסתי קודם. 1. 6 שבועות לפני הנסיעה זהו זמן מצויין לעשות חיסונים, אך הדבר ניתן גם 3-4 שבועות לפני. 2. החיסונים שלא הזכרתי ברשימה לא נדרשים לנסיעה של חודש לארגנטינה. לגבי השאר - בבקשה, תעברו שוב בעיון על התשובות שלי מקודם, ואם משהו לא ברור עדיין - אנא תפנה ליעוץ מסודר במרפאת המטיילים. אין טעם לחזור בפעם השלישית על אותן עובדות כאן. שבוע טוב ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

hershiz

New member
תודה ד"ר, אבל...

1. זה לא מה ששאלתי.. שאלתי לגבי המנה השלישית של צהבת B, האם היא צריכה להנתן 6 *חודשים* לאחר המנה הראשונה, או 6 *חודשים* מהמנה השניה, כתבת 6 חודשים, אבל לא ציינת 6 חודשים ממתי. 2. האם החיסון נגד קדחת צהובה הוא זריקה אחת, ללא צורך בהשלמות ? חיפשתי שוב בפורום לא מצאתי התייחסות. 3. החיסון נגד טטנוס הוא גם נגד דיפטריה ? כתבת טטנוס / דיפטריה, רק רציתי לדעת האם מדובר בחיסון אחד ל 2 מחלות שונות, או שזה 2 שמות לאותה מחלה. 4. דלקת קרום המוח היפנית, פוליו ודלקת קרום המוח המנינגוקוקלית - אכן אמרת שלא צריך, אך בפורום למטייל, ד"ר אנט ציין שיש בהם צורך, ולכן שאלתי שוב. האם בטוח שלא צריך ? 5. הבנתי שרק הקדחת הצהובה והחצבת יכולים להוות בעיה עם כניסה להריון במהלך הטיול, רק שאלתי האם הבנתי נכון, כדי לוודא שלא פיספסתי... 6. אם מוותרים על איזור הצפון, אפשר לוותר על חיסון נגד הקדחת הצהובה ? כתבת שכן, אבל לאיזה איזור אתה מתכוון כשאתה אומר "צפון" ? מה גבולות הצפון שאם מוותרים עליו ניתן לוותר על החיסון ? 7. כתבת שלאחר קבלת כל החיסונים + ההשלמות מומלץ להמתין חצי שנה לפני ניסיון כניסה להריון, האם התכוונת שיש לספור חצי שנה ממועד ההשלמה (כלומר, הזריקה האחרונה), או מתחילת תהליך ההתחסנות ?

בפעם האחרונה...

Hershiz היקר ! אני מתנצל, אך לכתוב 4 פעמים אותם דברים גרסאות שונות - מיותר לחלוטין. אני אנסה הפעם באמת לסגור את הנושא... 1. מנה 3 של צהבת B ניתנת כ-6 חודשים לאחר המנה הראשונה, אך ניתן גם לדחות אותה לקצת יותר (עד שנה) 2. לא צריך השלמות של חיסון נגד קדחת צהובה. 3. החיסון נגד טטנוס ניתן תמיד יחד עם חיסון נגד דיפתריה (אלה הן 2 מחלות שונות). 4. אני בטוח במה שאני כותב, אם אני לא בטוח - אני פשוט לא כותב או לפחות מסתייג. 5. שוב הבנת נכון ואפילו הפעם לא פיספסת. מחזק את ידיך. 6. על מנת לקבל תשובה מדויקת, תצטרך לבקר במרפאת מטיילים, כפי שרשמתי לך. שם תקבל פירוט מלא כולל מפת המדינה עם סימונים של פיזור המחלה. 7. אתם תעשו חיסונים ע"מ להיות בטוחים בזמן הטיול. ההשלמות ניתנות ע"מ לקבל חיסון לטווח ארוך, לעתים - לכל החיים. במידה ואישה נכנסה להריון, לא יתנו לה את ההשלמות, היא תהיה בריאה, תלד ילד בריא ובמידת הצורך תשלים את החיסונים בעתיד. אני שוב מאחל לכם בהצלחה בתהליך ההתחסנות, וגם בטיול, שלא לדבר על כל ההכנות הקפדניות לכניסה להריון !! בכבוד רב בהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

hershiz

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo51.gif\ אחרון חביב :

המון תודה על הסבלנות, על התשובות וסליחה על כאב הראש
רק נקודה אחרונה חביבה, מכיוון שלדעתי לא ירדת לסוף דעתי בסעיף האחרון (מספר 7), הכוונה היא לאו דווקא להשלמות, אלא לחיסונים בכלל. במקום אחר כתבת שיש לחכות 6 חודשים מקבלת החיסונים, ועד הניסיון לכניסה להריון... כלומר, גם אם אין צורך בהשלמות, או שבאמת דוחים אותם לאחר הלידה, קראתי שבאופן כללי, ניסיון להכנס להריון אמור להתבצע כחצי שנה לאחר שמקבלים חיסון. דוגמא פשוטה : נניח וזקוקים רק לחיסון נגד הקדחת הצהובה (מכיוון שכבר מחוסנים נגד שאר הדברים), ומקבלים היום את החיסון נגד קדחת צהובה (ורק אותו), האם יש להמתין 6 חודשים מהיום לפני שמנסים להכנס להריון? שוב תודה רבה.

הסבלנות שלי נגמרה

התשובה לשאלתך היא חיובית. תעשו את החיסון נגד קדחת צהובה , תמתינו ~ 6 חודשים ואז תתחילו לעבוד על זה. עם הכנות רציניות כאלה אני משוכנע שהכל הצליח מיד. ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה