לשלומלום

• פותח הנושא zilt
  • פורסם בתאריך

zilt

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo25.gif לשלומלום

אני רוצה להודות מקרב לה, מעל דפי הפורום, לאיש יקר. שלומלום – אני אוהבת אותך. לאחר שנשמתי עמוק כמה פעמים, קיבלתי את האומץ לדבר בטלפון עם האיש. התפתחה שיחה שהתחילה ב"זקיפת קוצים" מצידי והתנגדות (אמוציונלית בעיקר) ופירוק מקרה האונס שעברתי לחלקים קטנים וקלים יותר לטיפול. השיחה פקחה את עיני וכיוונה אותי למסלול בריא יותר וחכם יותר. קיבלתי שפע עצות וכיוונים איך להמשיך הלאה. שלומלום, נשמה טובה שלי – כן ירבו

רותה 1

New member
../images/Emo5.gifהנשמה הגדולה של שלומלום

שלומלום, איזה הרגשה טובה לדעת שהנשמה הגדולה שלך לפעמים מאפשרת לאנשים להרגיש שאפשר להפתח לאוזן כה קשבת. חיבוק שלך מסוגל לתת לאנשים הרגשת קונטקט אמיתי ומה בעצם כולנו צריכים? חיבוק גם ממני, רותה 1

התודה מגיעה לך אישה אמיצה שכמוך../images/Emo24.gif

שלומלום לך נשמה, את יודעת, פתחתי הבוקר את המחשב וראיתי "יש לך מסר אחד חדש". הוא היה ממך. קראתי אותו והלב שלי התמלא אושר, שמח שהייתי לתועלת. כמה דברים לי אלייך, את אישה מאוד אמיצה. זה ממש לא מובן מאליו שבטחת בי בשיחת טלפון מבלי שאת מכירה אותי. הלכת כברת דרך עצומה עם עצמך בלפרק את "הסלט" של ארוע האונס למרכיביו השונים ובכך שהסכמת לעבוד איתי בדרך שהיא שונה לחלוטין מהקונספציות שהיו לך כל כך הרבה שנים וכך לראות אפשרויות חדשות להתייחסות אל הארוע, תודה לך שבטחת בי. מגיעה לך הוקרה ענקית על האומץ והמחויבות שלך לעצמך. אני פועל בחיי האישיים והמיקצועיים מתוך חזון שאומר: ליצור עולם שעובד לכל אחד מתוך אהבה איכפתיות ושיתוף פעולה תודה שאיפשרת לי לממש את החזון עם עוד אדם בעולם. אני רוצה לתת לך מתנה אז הנה היא, זו אמרה מפי נלסון מנדלה שמאוד הולמת אותך, אני מקדיש לך אותה בהמון אהבה. "הפחד העמוק ביותר שלנו הוא לא שמא אנחנו חלשים מידי. הפחד העמוק ביותר שלנו הוא שאנחנו בעלי עוצמה שמעל לכל שיעור. זה האור שבנו ולא האפילה שבתוכנו שמפחיד אותנו יותר מכל. אנחנו שואלים את עצמנו איזו זכות יש לי להיות מבריק, יפיפה, מוכשר, אהוב. למען האמת איזו זכות יש לך שלא להיות? אין שום דבר נאור בלהצטמק כדי שאחרים לא יחושו חסרי ביטחון. ככל שאנו נותנים לדרך שלנו להאיר, אנחנו מעניקים בלי מודע רשות לאחרים לעשות כמונו. ככל שנשתחרר מהפחדים שלנו – נוכחותנו תשחרר אחרים מפחדיהם". שלומלום.

zilt

New member
זה אפילו לא היה צעד ../images/Emo13.gif

השיחה איתך פשוט הרימה לי את האף מהריצפה רק כדי לראות שעוד דרך ארוכה לפני, למרות שיש גם דרך ארוכה ומוצלחת מאחורי.. זה מעייף, האופק הזה שכאילו "לא מתקרב" לפעמים מוציא את הרוח מהמפרשים וישנה נטייה להתכנס פנימה ולהסתגל למצב.. לא רק שהראתה לי את הכיוון, הרצון הטוב והעידוד הכניסו אנרגיה לקום ולעשות משהו.. לפעמים מספיק לדעת שלמישהו אכפת ממך מעט יותר מאשר אכפת לך מעצמך. זה לא קל לבחור בדרך שאתה יודע שאתה הולך לפרק עצמך לגורמים רק כדי לבנות מהגורמים אדם חזק יותר, בריא יותר ומאושר יותר.. זה בהחלט מפחיד. שוב תודה, איש.

לא קלה היא לא קלה דרכנו....

שלומלום לך יקירתי, ברשותך אני אמשיך את מה שכתבת כאן. ראשית אני מצרף קישור לשאלתך הראשונה ולכל השתלשלות התגובות אליה לטובת הגולשים שלא יודעים במה מדובר. למה אמרתי שאת אישה אמיצה? כי צריך המון אומץ על-מנת ליצור שינוי לאחר ארוע האונס הכל כך קשה שאת עברת. שתי הביטויים הכי חשובים במקרים אלה הם "לקיחת בעלות" ו"בחירה". את נמצאת במקום בו שני הדברים האלה נמצאים בצורה נפלאה, אני מרחיב עבור שאר הקוראים: לקיחת בעלות: מה שהביטוי אומר זה את הדבר הבא, הארוע קרה לי והוא חלק מהחיים שלי ואת המחירים אני משלם. זה שלב שבא (אם הוא בא בכלל) אחרי ההכחשה, הניתוק, ההאשמה העצמית, האשמת הצד האחר, הכעס וכו´. בחירה: מה שהביטוי הזה אומר זה את הדבר הבא, עכשיו כשלקחתי בעלות על הארוע, מה אני עושה עם זה?. חלק מהאנשים נתקעים בשלב הזה ונשארים באזור הנינוחות היחסי שם הם אינם צריכים להתמוד עם הקושי של יצירת השינוי. חלק מהאנשים (כמוך) אומר: אוקיי, אני מוכן לעשות צעדים על מנת לשפר את איכות חיי. אני רוצה להתייחס לדימוי היפה שנתת "להרים את האף מהריצפה". אני משתמש בדימוי אחר ואני אסביר לגביו: יצא לך פעם לשחות בבריכה? מה קורה כשהראש נמצא בתוך המים? הם נעלמים, נכון? לא רואים אותם. מתי רואים את המים? כשמוצאים את הראש החוצה. כשהראש רק יוצא מהמים והוא במרחק מאוד קטן מהם אי אפשר לדעת כמה מים יש, האם זו בריכה ענקית או בריכה קטנה? זה המצב בו את נמצאת עכשיו לאחר שיחתנו הטלפונית מאתמול. הראש מחוץ למים אבל במרחק מאוד קטן מהם ואינך יודעת כמה מים יש לפנייך לעבור. וכן את צודקת... זה מצב מפחיד. אז אני רוצה לומר לך משהו מעודד. "האופק" קרוב למדי או "הבריכה" אותה את צריכה לצלוח הגודל שלה הוא לא אין סופי. את זה את תראי בעצמך כשתהיה לך קצת יותר פרספקטיבה או לפי הדימוי שציינתי כשהראש יתרומם עוד קצת. אז תראי שאכן יש לפנייך בריכה שאת רוצה להגיע לגדה השניה שלה אך יש ביכולתך לצלוח אותה, מה גם שאינך אמורה לעשות את הדרך לבד. מקווה שהייתי מספיק בהיר בהסברי. בהמון הערכה על האומץ שלך והקסם שבאישיותך. אוהב שלומלום.

ל - zilt

רציתי להודות לך על הפתיחות, הכנות והאומץ הרשמת אותי (ואין לי ספק גם אחרים). הלוואי שגם אני אהיה מסוגלת יום אחד לאזור אומץ כמוך יישר כוח ותודה.

משהו אישי לענת הגדולה

שלומלום לך, ברשותך אני רוצה לשתף אותך במה שעובר לי בראש, אין לי מושג אם הדברים שאכתוב נכונים או לא, סתם מחשבות שחולפות בראשי. "ענת הגדולה": אני רואה את הכינוי שלך, קורא את תגובתך ותוהה, האם התכוונת "גדולה" במובן האנושי או הפיזי?. ההרגשה שלי שכוונתך דווקא למובן הפיזי. אני מנסה למקד למה אני משער כך, אממ...לא חוויתי ממך בתגובה זו שאת מרגישה גדלות אנושית, להפך חוויתי סוג מסוים של הלכאה עצמית "הלוואי שגם אני אהיה מסוגלת יום אחד לאזור אומץ כמוך..." לגביי מה את מייחלת לאזור אומץ? ומה מונע ממך להיות אמיצה כפי שאת מצהירה שברצונך להיות? שלומלום.

dndi69

New member
"עולם שעובד מתוך אהבה איכפתיות ..."

שלומלום, יש עוד אחד שמאמין ופועל כמוך. זו דרכי ואמונתי. כל חיי האמנתי באהבת כל היצורים עלי אדמות. האהבה היא כל חיי. דנדי69

שלומלום איש מדהים

אני קוראת את הכתוב כאן בפורום ואני חייבת לומר ששלומלום הכי מיקצועי והכי בעל חוש הומור שילוב מנצח של שכל עם כייף. מי זו נילה? אם היא אישתו אז אני מקנאה.

dgrwkl1

New member
מה יש לך לקנא בנילה....??

בתור אחד שמכיר את שלומלום כבר די הרבה זמן ...בעיקר מהפורום של ד"ר בן ציון בוואלה......יש לו תשובות מצוינות אבל כ"כ תלושות מן המציאות. לכן,אני לא מבין כ"כ מה הסגידה הזו ?? להבדיל משלומלום (של נילה) שעונה תשובות ש99 אחוז מהאנשים לא נוהגים לפיהם,99 אחוז שבכלל לא חיים כך בחיי היום יום....אני חי את השטח .. ונכון..התשובות שלי הן קשות ולפעמים גורמות לאי נוחות..אבל הן לפחות מתארות את המצב כפי שהוא...ולא כפי ששלומלום מנסה לייצר...כאילו אנו חיים בחברה שעוד לא המציאו אותה. סתם אחיזת עיניים.

צורת ביטוי אולי ???

תראה ידידי, אפשר להתווכח על מילה כזו או אחרת, על פיסקה או על תוכן - אבל אי אפשר להתעלם ממה שהאדם הזה מצליח לגרום לאנשים - להרגיש, לעשות ולשנות בחייהם - וזוהי תמצית הקיום שלנו כבני אנוש. כה לחי, שלומלום שלנו !

zilt

New member
הצבע הירוק לא מחמיא לך במיוחד..

אדוני הנכבד, יש אנשים כמותך שיודעים להבליט את האיכסה שבחיים כי זה הקיק שלהם. אתה "מצפה" זאת בכך שאתה "חי בשטח", אתה נותן "תשובות קשות" שמתארות מצב כלשהו וכו´. אתה לא נותן תשובות. המקסימום שאתה יודע לעשות הוא דוקא הדבר הכי קל שכל אחד ואחד מאיתנו יכול לעשות. המקסימום שאתה מסוגל לעשות הוא לשלוף איזו מראה מאחורי הגב ולתקוע אותה באגרסיביות לאנשים מול הפרצוף. זו לא חוכמה, יקירי. זה יכול לעשות כל אחד שהטקט שלו מוטל בספק, שההומניות שלו זקוקה לשיפוצים.. שלומלום נותן חיזוקים לאותו אדם לחפש את המראה בעצמו, להרים אותה לאט מול הפנים, לבחון מה לא בסדר שם בבבואה ההיא - ובאוזן, הוא לוחש לך מה אתה יכול לעשות.. לעיתים הוא עושה יותר מזה. הוא אוחז ביד ומוביל אותך לכיוון הדלת שאתה צריך לפתוח. אולי עכשיו תבין את ההבדל בינך לבינו, למה נילה ברת מזל ולמה אתה לעולם לא תוכל לעזור לאיש בגישה שלך.

dgrwkl1

New member
השאלה היא.......

למה את צריכה מישהו שהוא כל כך זר לך....וממש במקרה נתקלת בו...שיפתח לך את הדלת ??? אין לך חברים? אין לך משפחה? אין לך ידידים? אין לך ידידות? אין לך מכרים? אין לך חברות? אין לך הורים? וכו´ וכו´ וכו´.... נראה לי קצת פתאטי להסתמך על מישהו זר שאפילו אין לך מושג מי הוא,מה הוא,מהו עברו וכו´..... אבל אם זה עושה לך טוב..אז סבבה. כנראה שבשביל אנשים מסוגך המציאו את כל הפורומים האלה. אז שיהיה לך בהצלחה.

zilt

New member
אכן ../images/Emo13.gif

אין לי הורים כבר מגיל 17 אבל את שאר הרשימה - יש לי, איש חכם שלי. אם היית טורח לרדת לעומק הדברים (משהו שכנראה אתה לא מסוגל לעשות..) היית מבין שקשה לחלק דברים שכאלה עם בני משפחה וקרובים. במיוחד שהתוקף הוא אחד מהם! כמובן שחילקתי את זה עם חברים, אבל בעירבון מוגבל וללא עזרה מצידם משום שאין להם את הכלים לעזור לי. הם יכולים להקשיב, הם יכולים לתמוך. הם לא יכולים מעבר לזה. ואתה צודק! המדיה הזו פתחה בפנינו את עולם הפורומים. הזלזול שלך באופציה הזו רק מראה עד כמה אתה בור. אין לך מושג עד כמה האנונימיות שהמדיה הזו נותנת, לפחות בשלבים הראשונים, או האפשרות לשפוך את ליבך בכתיבה - יכולים לעזור לאנשים רבים!! קוראים אותנו המון אנשים שנמצאים במצב לא טוב. הם מקבלים חיזוקים מהעובדה שאנשים נפתחים כאן ומוצאים את האומץ לשתף אחרים במה שקורה להם בפנים.. הבעיה במדיה הזו שיש גם טיפוסים כמותך בסביבה, שיכולים להזיק ולכנס אנשים חזרה אל עצמם בגלל הזלזול, חוסר האכפתיות וההתנשאות. אני מקווה מאוד שיהיו חזקים מספיק "לדלג" מעל מכשולים שכמותך הניצבים בדרך ולהתעמק בתגובות המועילות יותר שיש כאן בפורום! וכן - לרוב האנשים קל יותר לחלק דברים קשים עם אנשים אנונימיים וזרים להם! ולרוב, חוסר ההיכרות בינהם דווקא הוא זה שיכול להביא לתוצאות טובות , ולו בגלל זווית הראיה השונה. האחרת. יש לך עוד המון מה ללמוד לפני שתוכל לעזור או אפילו להבין אנשים. ואם לא היית מקובע ב"אנטי" שלך כלפי שלומלום - היית לומד מתגובותיו כאן בפורום - המון!

dgrwkl1

New member
אני באמת מתנצל ....

שאני לא חלק מאותם אנשים.... את כותבת שהמון אנשים שנמצאים במצב לא טוב קוראים וכותבים בפורומים האלו......אז אני מתנצל שאני איש שנמצא במצב טוב. אבל נשאלת השאלה : האם ממשפט זה אני יכול להסיק שאנשים שהם כן נמצאים במצב טוב....לא מתקרבים לפורומים מסוג זה??? אם כך הדבר,אז אין לי בעייה עם זה.

zilt

New member
למה אתה עצמך כאן?????

בוא וננסה ביחד לבדוק זאת.. הפורום הזה והפורום האח בוואלה - מטפלים בבעיות מיניות ופסיכולוגיות. אתה "תושב קבע" בפורומים מהסוג הזה. זה מעלה כמה אפשרויות: 1. יש לך בעיה מינית/פסיכולוגית ואתה עדיין לא בשל לבקש עזרה, והדרך היחידה שלך היא "להישאר בסביבה" כדי למצוא פתרון. 2. אין לך שום בעיה ואתה מושלם. אתה כאן רק כדי "להציץ" לאנשים בבעיות ולהפגין את הידע הבלתי נדלה שלך בתחום. אתה בעצם מזלזל באנשים שבאים לכאן לבקש עזרה, אז אתה לא נמצא כאן ב-א-מ-ת במטרה לעזור, אלא רק כדי לטףטף קצת לימון לפצעים שאנשים מעזים לחשוף כאן. (במחשבה שניה - סעיף 2 בעצם תואם את סעיף 1). 3. סתם משעמם לך בחיים וכאן יותר מעניין ועסיסי מפורום "ישעיהו ליבוביץ - הגותו". אם זה כך - שמעת על הפתגם "אל תירק לבאר ממנה אתה שותה"?? מי ישעשע אותך אם לא אנשים-מלאי-בעיות כמותי הבאים לכאן לפרוש את נפשותיהם? בכל מקרה, ידידי - שיהיה לך יום נפלא ומלא בטוב. ה..דיון הזה באמת מיצה עצמו לדעת..

dgrwkl1

New member
חלילה.אני מאוד מעודד את

התופעה הזו של לפנות לאנשי מקצוע (בעיקר בפורומים-הרי זו המטרה) אל תעשי אותי בנאדם מרושע. רק חשבתי שהסגידה לשלומלום (ואין לי שום דבר אישי נגדו.אלא לדברים שהוא מייצג) גובלת בחוסר פרופורציה. זה הכל. חיים טובים שיהיו לך.

אם יורשה לי להוסיף...../images/Emo24.gif

אני לא מבינה... האם מפריע לך שאנשים שופכים כאן את אשר על ליבם??? אולי תחשוב בצורה חיובית... כמה פורום כזה יכול לעזור לאנשים להשאר אלמונים ובכל זאת להעזר באנשי מקצוע ובכלל באנשים רחבי לב? תחשוב... ענת

למעלה