לכל המגיבות!

• פותח הנושא efyk
  • פורסם בתאריך

efyk

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gifלכל המגיבות!

באמת כיף להראות לכן את הבובות ולקבל תגובות כל כך חמות! חבל שאינני יכולה להראות את זה לקשישות שלי שהן בעצם אלו שסורגות את רוב הבובות(אין לי מחשב בחדרי ואינני יכולה להכניס 30 נשים לחדר המזכירות! המזכירה תהרוג אותי.........) ובקשר להגעה לצפון- ובכן זה כנראה לא יצא בזמן הקרוב אבל אם אתן כל כך רוצות, מה הבעיה. תעלו על רכבת, היא מגיעה עד הרצליה ומשם אוטובוס אחד ואתן אצלי. זה ממש לא נורא אם באמת רוצים. אני למדתי שנים במרכז ת"א והיגיעו ללמוד איתי נשים מכל קצות הארץ ממש. אחת מהקריות (שעד היום מגיעה לתל אביב ללמוד) אחת מחיפה וגם מקריתגת הגיעה משהי ומאיזה קבוץ ממש קרוב לעזה כך שזה בהחלט אפשרי. סך הכל לא מדובר על כל שבוע אלא על פעם בחודש, חודש וחצי בממוצע. כדאי לכן. מי שהיתה אצלי עד עכשיו מאוד נהנתה ורוצה המשך. הדבר היחידי שאני יכולה אולי לנסות בהמשך זה לעשות גם סדנה באמצע השבוע איזה יום אחר הצהריים ולא ביום שישי בבוקר שהבנתי שזה בעיתי .

sarakl

New member
שעורי סריגה

בוקר טוב,האם את זו שנותנת הוראות סריגה? באיזו מסגרת? אני גרה בתל-אביב ומתעניינת בהדרכת סריגה מסודרת באזור.אשמח לקבל פרטים. תודה שרה

sarakl

New member
מגיעות גם מגיעות

היי שולי, אני ועוד חברה יעל מגיעות ביום ראשון.בטוחה שיהיה נחמד ומענין. להתראות שרה

efyk כתבת שלמדת במרכז הארץ

איפה את למדת??? מסתקנת איזה מקום לימוד כל כך מוצלח שבאים אליו מכל קצוות הארץ. רני גרה בדרום ומוכנה לנסוע אבל למשהו ממש, ממש מוצלח. הבובות שלך מקסימות

efyk

New member
תשובה לשאלתך ../images/Emo26.gif

במשך השנים למדתי הרבה נושאים. מאחר ואני עובדת עם קשישים, למדתי נושאים שונים שקשורים לעבודה עם האוכלוסיה המסוימת הזו. בין היתר למדתי במסגרת של נעמת מה שנקרא שלוב אומנויות ואחר כך למדתי בבית ההסתדרות אצל מורה שבאה ללמד פעם- פעמיים בשבוע מקיבוץ איילת השחר(!) ושם קבלתי המון טיפים וידע לגבי תעסוקה עם קשישים כי לאשה הזו היה ניסיון של למעלה מ 30 שנה בעבודה עם אוכלוסיה מבוגרת וגם עם אוכלוסיה מוגבלת. אל הקורסים שלה הגיעו נשים (במשך כשנתיים!) פעם בשבוע ממש מקצה הארץ ועד קצה. ביחוד מהקבוצים והמושבים כי הידיעה על הקורסים הללו כנראה פורסמו יותר בקבוצים מאשר בערים. אין לי מושג מדוע. ואני רוצה לאמר שבמסגרות הללו, שבאות עם ידע מנסיון, לומדים הכי הרבה. לא סתם אומרים:אין חכם כבעל ניסיון. אח"כ למדתי 9 שנים רקמות עמים בתל אביב, בבית ציוני אמריקה ולשם הגיעו נשים גם מהצפון הרחוק וגם מהדרום הרחוק, כפי שאמרתי.למדתי שם עוד נושאים אולם הנושא המרכזי היה רקמות עמים. בכלל, אני בדעה שאם רוצים ללמוד משהו ברצינות צריך להשקיע זמן וכן, גם כסף. אין מה לעשות. אני, לפחות, לא קבלתי עד היום שום ידע רציני ומשמעותי בחינם. גם אם אני לומדת בעצמי מספרים, הרי שהספרים שאני רוכשת הם הטובים שיש בשוק ולכן גם לא ממש זולים. את הסריגה , לעומת זאת, למדתי מאימי שיש לה ידע אדיר בכל מה שקשור בזה, בכל טכניקה שאפשר להעלות על הדעת. וכן,גם היא המשיכה ולמדה עוד ועוד בנושא הזה בקורסים שונים לאורך השנים. אגב , הנשים שלמדו איתי ובאו ממרחקים, לא היו ילדות צעירות, אלא נשים מבוגרות שרצו ללמוד והגיעו. הייתה אתי ברקמות אשה בת 70 בערך, שהגיעה באוטובוסים מכפר יונה כל שבועיים ולא פספסה. וגם חזרה לביתה באוטובוס. והיא רקמה בצורה מדהימה! כך שכפי שנאמר, אין דבר העומד בפני הרצון! מקווה שהנאום שלי מספק.

efyk תודה ענקית על התושבה ../images/Emo140.gif

הנושא מאד מעניין אותי. הרבה שנים הדחקתי את האהבה הזו ושקעתי בעולם האקדמי. בשנה האחרונה עשיתי החלטה ועזבתי אותו מתוך כוונה להתמקד בדברים שאני באמת אוהבת. אני מאושרת עם ההחלטה הזו ולומדת את התחומים החדשים-ישנים. האם הקורסים בבית ציוני אמריקה נמשכים? יש לך המלצות? ושוב תודה על התשובה המפורטת.

haya53

New member
הצדעה

אני מצדיעה לך, כל הכבוד אני טוענת כמוך באמת כל אחת יכולה ללמוד ורק הבעיה שלא כל אחת מוכנה ורוצה להשקיע בנושא של עבודות יד. לדעתי לפעמים עדיף עבודת יד כלשהי מביקור אצל הפסיכולוג או הפסיכיאטר אני רואה בעבודות היד טרפיה הכי טובה.

ואולי תגיעי את למפגש אצלינו ותתני ה

הדרכה לבנות ואת גיעה ברכבת ישר ללוד. ונשמח לארח אותך.אז קודם מוזמנת לערב מפגש כבר ביום ראשון הקרוב שלחי לי מסר.

ממליצה בכל לב - השיעורים בסריגת

הבובות פשוט מהנות מאד. תודה לך אפיק עלכל מה שאת דוחסת בנו

efyk

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif גם אני נהנית מאוד

בסדנאות הללו. ומי שאמרה כאן שעבודות יד הן תרפיה מצויינת, צודקת במאה אחוז. גם אני חושבת שזה עדיף (ובכל זאת יותר זול...) מפסיכולוג. אבל מה לעשות שלא לכולם זה מדבר ולכן גם לא לכולם זה מהווה כזו תרפיה? צריך לאהוב להתעסק בזה וצריך הרבה סבלנות.אפילו הקשישות שאני מלמדת טוענות שאני יותר טובה להן מכל הרופאים ............ תמיד אמרתי שאני רופאה מנתחת................... ולשאלה לגבי בית ציוני אמריקה-האם עדיין מתקיימים שם לימודים- אינני יודעת. למיטב ידיעתי כבר לא כי המקום שינה בעלים וכנראה שישנה ייעוד, יהרס או משהו כזה. על כל פנים, מי שלמד שם בתקופה שאני למדתי, כבר לא מלמד שם יותר כמו למשל קורס טלאים, קורס בובות מסקלאפי, רקמות עמים, רקמה יצירתית ועוד -כל זה למיטב ידיעתי כבר לא מתקיים שם ואינני יודעת מה כן אם בכלל. ישנה אפשרות להתקשר לשם ולברר אבל שנת הלימודים כבר החלה מזמן ולדעתי אין טעם להכנס לזה עכשיו. המחירים שם גם היו ממש לא זולים. ולא כללו חומרים, כמובן. שתהיה שבת שלום וחג שמח לכולנו

למעלה