יום הקושיות שלי

ורד 34

New member
../images/Emo52.gifיום הקושיות שלי

מה עושים עם שקית גדולה של קלמנטינות ללא טעם. אבא שלי הביא אותם מחבר הם אורגניות לחלוטין אבל הפעם יצאו ללא טעם. אי אפשר ליסחוט כי הן עם הקליפות המיתקלפות ואז המיץ יוצא מר. והן כמעט ללא טעם טוב. חבל לי ליזרוק אבל אין לי מה לעשות איתן עצות יתקבלו בבירכה.
 

עגת

New member
אולי בתוך סלט פירות

הן יקבלו קצת טעם וגם יפרישו מיץ.
 

silvey

New member
ישנה עוגת הקלמנטינות של ניג'לה. שם

מבלנדרים את הקלמנטינות על קליפתן והגרעינים.
 

wan

New member
אני הייתי מציעה לך

להשתמש בהן כבסיס לריבה. והוסיפי אליהן,תפוחי עץ ירוקים חמוצים חתוכים עם הקליפה. את החרצנים של הקלמנטינות וחרצני או ליבות התפוחים לצרור בצרור בד קטן עם מקל קינמון קטן,2-3 מסמרי צפורן. ולהכין ריבה ענקית. שתהיה לך לכל השנה.למילוי עוגות. ואפילו לצלייה ,כתוספת ברוטב. מעולה.
 

מירבלי

New member
מתכון לריבת קלמטינות (לא נוסה)

ריבת קלמנטינות מצרכים 1 ק"ג קלמנטינות כתומות 2 לימונים צהובים 1 ק"ג סוכר 8 כוסות מים אופן ההכנה · שוטפים את הקלמנטינות והלימונים וסוחטים אותם. ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים את המיץ. · את הגרעינים ושיירי הפרי שנשארו מכניסים לתוך בד (גזה) ,וקושרים היטב שלא יתפרק. את החבילה עם הגרעינים מניחים בסיר וקושרים לידית של הסיר. (בגרעינים נמצא הפקטין שהוא החומר המקריש). · חותכים את הקליפות לרצועות דקות מאוד ומוסיפים לסיר. · מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעתיים או עד שהקליפה מתרככת. מוציאים את חבילת הגרעינים ושומרים. · מוסיפים סוכר וממשיכים לבשל עד שכל הסוכר נמס לחלוטין. · מגבירים את האש , סוחטים את הנוזלים שבחבילת הגרעינים לתוך הסיר וממשיכים לבשל על אש גבוהה כרבע שעה. · מכבים את האש, מסירים את הקצף בעזרת כף ומצננים כ- 20 דקות . · מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות ואוטמים מיד. בתיאבון מקור המתכון: לא זוכרת
 

מירבלי

New member
ליקר קלמטינות של שרי אנסקי

ליקר קלמנטינות מקור: שרי אנסקי מצרכים: 8 קלמנטינות או מנדרינות כתומות 2 כוסות אלכוהול 95% 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים אופן ההכנה: 1. שוטפים את הקלמנטינות. מקלפים את הקליפה הכתומה ומסירים ממנה בסכין חדה כל שבב של קליפה לבנה. 2. מכניסים את הקליפות לצנצנת בעלת סגר הרמטי ומוסיפים את האלכוהול. לדאוג שהקליפות מכוסות באלכוהול.. 3. אוטמים היטב ומעמידים על אדן החלון בשמש למשך עשרה ימים. פעם ביום או ביומיים, מטלטלים את הצנצנת כדי לערבב את התכולה. 4. לאחר עשרה ימים, ממיסים את הסוכר במים על אש בינונית, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה חמש דקות. מקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר, ומוסיפים לצנצנת. מעמידים במקום חשוך לעשרה ימים נוספים. 5. מרחיקים את הקליפות, ומסננים את הנוזל דרך כמה שכבות של בד גזה או נייר פילטר. 6. יוצקים לבקבוק נאה, אוטמים היטב ומאחסנים לעוד חודש לפחות. להגיש קר מאוד. בהצלחה
 
למעלה