על הבורות...יש לי שאלה

../images/Emo52.gif על הבורות...יש לי שאלה

אסף שלי בן שלושה חודשים ושבוע. כשהוא נולד, בשחרור מביה"ח, נאמר לי שמכיוון ואסף תינוק גדול, היה לו צפוף ברחם והוא נולד כשכפות רגליו נוטות פנימה ויש צורך במעקב אורתופד ילדים. האורתופד שם לאסף גבס בגיל שבועיים למשך חודש אחד (במהלך החודש הוסר הגבס פעם אחת והושם חדש). לאחר הורדת הגבס הרופא אמר שכפות הרגליים תקינות. אז מה שרציתי לשאול זה בעצם האם יכול להיות שלאסף היה clubfoot ולא אמרו לי? האם יכול להיות מצב שלילד יש clubfoot והטיפול בו הוא בגבס למשך חודש בלבד? יש לציין כי בטופס השחרור נרשם כך: Bilateral forefoot adduction שזה בעצם משיכה דו-צדדית של כפות הרגליים לכיוון הגוף. ובדיקה גופנית ונוירולוגית תקינה. פרט למנח כפות הרגליים בבקשה אם תוכלו לענות לי כי זה מאוד מאוד מדאיג אותי. האם כל סוג של עיקום כף הרגל הוא clubfoot?

קלבפוט (ק"פ) תנוחתי

תוכלי לרשום איפה ילדת? האם ראו את הכפות רגליים שפונות פנימה באולטרסאונד בזמן ההריון? לא נראה לי שנעשתה טעות. יכול להיות, ואני לא בטוחה, שאסף נולד עם מה שנקרא POSITIONAL CLUBFOOT שאכן נגרם כנראה מהתנוחה ברחם ועל כן שמו. במצב של TRUE CLUBFOOT הוא המצב בו הטיפול הוא ארוך טווח. לא נראה לי הגיוני שרופא שבדק את התינוק ושיחרר אותו מבית החולים לא ידע מה זה ק"פ אמיתי ובטח לא אורטופד. לגבי משך הטיפול של אסף, בהחלט נשמע הגיוני לק"פ תנוחתי. אנחנו כאן כמובן לא נוכל לענות גם כי לא ראינו את אסף וגם מכיוון שאנחנו לא אורטופדים מנוסים. אם תרצי, כתבי היכן את גרה ונעזור לך למצא אורטופד טוב שמבין בנושא. תוכלי גם לכתוב את שמו של האורטופד של אסף, אולי אנחנו כבר מכירים. אצלינו למשל בטופס השיחרור נרשם בבירור BILATERAL CLUBFOOT. יש גם מקרים בהם תינוקות נולדים עם רגליים שפונות פנימה ובכלל לא צריכים כלום, רק זמן. ק"פ אמיתי יכול להיות מתוקן לאחר שני גיבוסים אבל ברב המקרים צריך מינימום חמישה. וגם הרבה פעמים שתי כפות הרגליים בדרגות קושי שונות מקוה שעזרתי. עידית

רחליקה1

New member
מצטרפת לכדורית

רוב הסיכויים שאם היה לכם ק"פ הייתם יודעים זאת חד משמעית. כנראה שזה לא ואם הרגליים הסתדרו, אז בכלל אין מה לדאוג רק לודא, כמו שכדורית אמרה, שאתם בידיים טובות. אי אפשר לטעות באבחנת הק"פ... שבוע טוב לנו..

גם אני מצטרפת../images/Emo13.gif

היי אני אורית אמא של תמיר בן השנה וחודשיים שנולד עם ק"פ דו"צ וגם תמיר סבל מחוסר מקום ברחם אבל בגלל שיש לי רחם עם מחיצה ולא בגלל שהיה גדול. כפי שכתבו קודמותיי, ק"פ מאובחן עוד ברחם וכנראה לפי מיטב הבנתי, הדפורמציה של רגליי בנך הייתה ניתנת לתיקון ולא קלאב פוט טיפוסי, כי אם הרגליים יסתדרו בזמן קצר כזה, סימן שבאמת היה לו ק"פ תנוחתי ויש מזל שהוא חלף. בכל זאת, אולי כדאי לשאול ולהתעניין מה זה בכל אופן המונח עליו אמרו בבית היולדות. רוב הקלאב פוט שנולדים, מגובסים ישר עם הלידה, כך שלדעתי, שוב את יכולה להיות רגועה. תרגישו טוב אורית

תודה על התגובה המהירה../images/Emo140.gif

ילדתי בבי"ח "לניאדו". לא ראו את כפות הרגליים הפונות באולטראסאונד. ואני די סומכת על הרופא שלי באבחנת אולטראסאונד מכיוון שהוא מנהל מחלקת אולטראסאונד ב"לניאדו". שם האורטופד הוא: ד"ר רמי לוי (קופ"ח לאומית). הוא אמר לי (לפני ששמנו גבס) שיכול להיות שזה יסתדר עם הזמן אבל רוב ההורים לא לוקחים את הסיכון ושמים גבס לתינוק. עכשיו אנחנו רק במעקב. מישהי יכולה להסביר אולי מה ההבדל בין המצב של בני לבין clubfoot? כלומר, די הופתעתי למצוא פורום שמיועד לנושא הזה. חשבתי אוקיי, שמים גבס וזהו. בגלל זה התחלתי להילחץ שאולי לאסף יש את זה ופשוט לא ידעתי.

מצטרפת לדעה של כולן

ורק מוסיפה פרט "פיקנטי" - אני מכירה בחורה שהחל מהסקירה הראשונה אבחנו לעובר ק"פ ברגל אחת. היא עברה כמה סקירות ולקראת סוף ההריון גילו שיש למעשה ק"פ בשתי הרגליים. היא היתה בשוק לאורך כל ההריון ולמדה את הנושא לעומק. התינוק נולד ו... לא היה לו כלום... כנראה שמה שקרא אצלה זה כיפוף תנועתי שעבר. ואני יודעת מקריאה בפורומים השונים שיש רגליים פונות פנימה שלא מטפלים בזה כלל וזה עובר עד גיל שנה בערך, וזה לא ק"פ. כנראה אצלכם יש משהו דומה.

לא נראה לי שיש לך מה להילחץ

כולנו ראינו את הק"פ באולטרסאונד, אי אפשר לפספס את זה. אם לבנך היה ק"פ אמיתי (לא תנוחתי) כפות רגליו היו נוקשות (קשות) מאוד, ונראה לי גם שהיה חוזר אחרי שהיו מורידים לו את הגבס. בן כמה אסף דרך אגב? באמת לא שמענו מבית החולים לינאדו. מתי יש לך ביקורת? אולי תוכלי לתלות שם את הפלייר של הפורום שלנו? נראה לי שאת יכולה להיות רגועה. אבל תמיד תמיד טוב לשאול שוב. תוכלי לשאול את האורטופד שלך אולי אפילו בטלפון ותשמעי את התגובה שלו. עדיף מלהיות לחוצה. עידית

תודה לכל הבנות המקסימות../images/Emo24.gif

אמא של כדור, אסף בן שלושה חודשים ושבוע. יש לנו ביקורת נוספת בעוד כחודש וחצי (האחרונה היתה לפני שבועיים). אגב, הביקורת היא לא בבי"ח אלא אצל האורתופד ד"ר ערן לוי (מישהי שמעה/מכירה?). ואני בהחלט אברר אצל האורתופד מה ההבדל בין המצב שהיה לאסף לבין clubfoot. אני לא מגיעה לבי"ח "לניאדו" (טפו טפו טפו) אבל תעבירי לי בכל זאת את הפלייר ב של הפורום במסר ואני אדאג שזה יגיע לשם. המון תודה על היחס וההרגעה, אמא של אסף

תודה אמא של אסף

הינה קישור לקובץ הפלייר. תוכלי להפיץ אותו גם אצל האורטופד ובכלל בכל מקו שנראה לך רלוונטי. המון תודות והצלחה אמא של כדורון

../images/Emo92.gif אמא של כדור

אני אשמח לעורר את המודעות לנושא הזה (גם לעצמי). תודה ששמת תמונה של אסף בדף הראשי. - מצרפת תמונה עדכנית של המלאך שלי - תודה על הכל, אסף ואמא שלו

לטרוף אותו, סופגניון חמוד כזה../images/Emo95.gif

איזה מותק, האספי הזה. מריח עד כאן הריח המתוק הזה של התינוקות. אח, מתה על זה.

גם את אפית את הסופגניות לחנוכה? ../images/Emo9.gif

גם אצלינו זה ככה. רק שלקח לו בערך מאוגוסט עד חנוכה לתפוח... תודות רבות על התמונה של הממי מותק.

הוא מתוקי ויש הסבר פשוט איך הוא

היה בדף הקהילה - כל פעם מוצג שם כרטיס אישי אחר ועידית נפלה על היום שלכם. ביום אחר תראו שם תמונות אחרות. ומי שאין לו תמונה בכרטיס האישי לא מופיע שם. אז כדאי לצרף תמונה לכרטיס האישי.

למעלה