צום קל וגמר חתימה טובה לכולם

../images/Emo52.gifצום קל וגמר חתימה טובה לכולם

לעבור את הצום בקלות. עצות לקראת צום יום כיפור
לפני הצום.|סדגש *במהלך היום שלפני הצום, מומלץ לשתות לפחות 10 כוסות מים; *לפני הצום יש לאכול ארוחה מפסקת מזינה אך לא כבדה מדי. הארוחה צריכה לכלול: פחמימות מורכבות (פחמימות המתפרקות לאט וגורמות לתחושת שובע לאורך זמן) כגון, אורז, קטניות, תירס ובשר; *עדיף לא לאכול אוכל מלוח לפני הצום כדי לא לעורר תחושת צמא; *קפאין ואלכוהול מגבירים את השתן ולכן גם הם לא מומלצים. *חשוב לכלול בארוחה המפסקת שומנים וחלבונים, מאחר והם גורמים להאטת קצב ריקון הקיבה ולכן סעודה המכילה גם שומנים וחלבונים מביאה להרגשת שובע מתמשכת; *רצוי להגביר את כמות המזונות הבסיסיים שצורכים לפני הצום כדי לא ליצור חומציות יתר. בין המזונות המומלצים לאכילה לפני הצום: פירות, ירקות ודגנים; *חשוב לאכול ארוחות קטנות ביום שלפני הצום: לאכול מהבוקר ועד לארוחה המספקת 3-4 ארוחות קטנות, המכילות פחמימות מורכבות כמו: לחם, קרקרים, אורז ו/או פסטה; *במהלך יום כיפור מומלץ להמעיט בפעילות גופנית ולשהות ככל הניתן במקומות מוצלים ומקוררים.
צום קל לכולנו.

../images/Emo91.gif

אחרי הצום. *הימנעו מאכילת מזון שמן ומטוגן כדי לא להכביד על מערכת העיכול; *עם תום הצום עדיף לאכול משהו קטן כמו עוגיות עם שתייה חמה ורק לאחר כחצי שעה מומלץ לאכול ארוחה יותר מזינה; *מומלץ לאכול כחצי שעה לאחר הצום ארוחה הכוללת מנה חלבונית (חלבית או בשרית), פרוסת לחם או תפוח אדמה, אורז, פתיתים וירקות; *אכילה איטית חשובה מאוד מאחר והיא משפרת את עיכול המזון (חשוב אחרי צום) ומגבירה את תחושת השובע. *ניתן לשבור את הצום על-ידי שתיית כוס אחת או שתיים של משקה ממותק. אפשר גם קפה או תה בלווי פירות יבשים, עוגיות וכו'; *לא מומלץ לאכול לאחר הצום מאכלי בשר, עוף או דגים, אלא אם כן חלפו לפחות 3 שעות מהארוחה הקלה. אני בטח אוכל פיצה
שיהיה לכלנו גמר חתימה טובה.

FireRescue

New member
תודה שלומי!

אני הולך להיתפרק על איזה המבורגר 400 גרם חחחח:) צום מועיל לכולם! מי הולך לתחנות?(אני)

למעלה