שאלה לי אליכם

RobinhooDw

New member
../images/Emo52.gifשאלה לי אליכם../images/Emo78.gif

לפני יום יומיים, ישבתי עם אחי הבכור. הוא שאל אותי משהו, התחלתי לענות לו ואז בלי הודעה מוקדמת הוא ניפנף אותי ואמר לי ששששששש. שתקתי, לאחר זמן מה שאל אותי שוב, התחלתי לענות לו ושוב השתיק אותי. אחי הוא מסוג הילדים שצריכים תמיד להיות מעל אחרים, תמיד צריכים את התשובות שלהם מהירות מדויקות ובלי שגיאות. כמו כן הוא לא יקבל דעות של אחרים שלדעתו לא נכונות או מתאימות, ואף מדי פעם לא יענה לשאלה שנראית לו "דבילית" או חסרת חשיבות. פסך הכל הוא לא ילד רע או סנוב, זהו אופיו ויש לקבלו. אך אם זאת נדמה לי שיתכן כי הוא מקור הגמגום שלי, ולמה? שמתי לב שכשאחי שואל אותי שאלות או סתם משוכח איתי, תמיד אני מקפיד על לדבר הכי מהר שאני יכול, עם זאת גם יש בי קצת חשש שמה יצא לו בטעות איזה "שתוק שניה" או "טוב טוב" או "ששששששש"... שאלתי את אמי אם גם כשהיה קטן היה מתנהג בהתאם, לצערי תשובתה היתה כן. אפילו נודע לי כי בן דודי שהכיר את אחי טוב בגיל צעיר היה מאוד מלוכסן ושקט, וכשעזבנו נפתח והשתנה לחלוטין. היתכן כי בגלל אחי ניסיתי להוציא משפטים שלמים בהברה אחת? שאלתי אליכם היא האם גם לכם יש אח או קרוב משפחה שהתראיתם איתו בילדותכם בעל תכונות דומות?

shuky63

New member
הבוס שלי הוא בעל תכונות דומות

הוא תמיד רוצה תשובות מהירות ומדויקות וקוטע אותך הרבה באמצע.כנראה זה הגורם לכך שאני מגמגם איתו למעלה מהממוצע. האם אתה מגמגם עם אחיך יותר מאשר עם בני משפחה אחרים? האם ההתנהגות שלו היתה הקטליזטור שהוציא את הגימגום שלך לאור בילדותך? אני לא רוצה להגיד כזה דבר בלי שאני יודע מספיק על היחסים בניכם ועל הפרש הגילאים ובכלל איך היו היחסים בניכם בתקופת רכישת הדיבור שלך.זו אמירה מאד מרחיקת לכת וכבדת משקל להטיל על מישהו את האשמה לבעיה שהשפיעה כל כך הרבה על חייך.לא חושב שמותר למישהו חוץ ממך להגיד כזה דבר.אצלך זה בגדר תחושה ומותר לך להרגיש מה שאתה רוצה.

../images/Emo59.gif רובין הוד. . . .גם לי יש

אחות , היום היא כבר גדולה , אבל במשך כל שנות הילדות (הפער ביננו רק 3 שנים) היא כינתה אותי "מגמגמת" בשעת כעס או מריבה. אני אמנם סולחת לה , אבל זה גרם לי המון מתחים , זה גרם לי להבים שבעצם הגמגום הוא דבר שלילי. זאת גם הסיבה שבבית עם ההורים אני מגמגמת יותר !!!! אין ספק שלחוויות הילדות שלנו יש חשיבות גבוהה

RobinhooDw

New member
כן , אך אין להאשים אף אחד...

אבל לפעמים זה מרגיז לראות אנשים שלא אכפת להם מאף אחד או ממה שהוא אומר. בחורים כמו אחי בעלי אופי שתלטני שלא אכפת להם מכלום ושלא מבינים שהם מתנהגים בצורה סנובית ומגעילה, כשאני צריך להיתאמץ כדי להוציא מלה מסכנה הוא אפילו לא תורח לענות על השאלה. לפעמים אני חושב שאולי אם היה עובר שנה או כמה חודשים בתור מגמגם היה משתנה לחלוטין. אם היה פתאום נתקע מול אנשים שמאריצים אותו או והיה מרגיש איך זה אני בטוח שהיה מתאבד אחרי שבוע... סלחו לי על הבוטות.

RobinhooDw

New member
מעניין

גם אחי גדול ממני בשלוש שנים. עד לפני שנה די פחדתי ממנו, אפילו שמחתי כאשר הלך לצבא
אך בשעת מריבה לעולם לא היה מעלה את נושא הגמגום, סלחי לי אבל אחותך די חוצפנית, אין לה בושה? לרדת אליך משום שיש לך מום לידה?

אמנם לא גדלתי עם אנשים כאלה...

אבל כשאני פוגשת ומדברת עם חסרי סבלנות יהירים אני נתקעת יותר. פשוט כי אני מרגישה את הלחץ לדבר מהר וטוב וזה דווקא תוקע אותי יותר!

למעלה